Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ο μπαταχτσης και η μαριδα

"Καμπανάκι" για "λουκέτα" σε επιχειρήσεις, αλλά και τελεσίγραφο προς τις ΔΕΚΟ που δεν θα σπεύσουν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, χτύπησε χθες η κυβέρνηση. Κατά την έγκριση του διορισμού του νέου διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι "μετά τη γενναία -διά νόμου- μείωση των προστίμων και των προσαυξήσεων που είχαν επιβληθεί, για εκείνους οι οποίοι δεν θα υπαχθούν στη ρύθμιση μέχρι το χρονικό περιθώριο που έχει δοθεί έως τις αρχές Οκτωβρίου, θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις και θα κλείσουν εταιρείες".
Ο νέος διοικητής του ΙΚΑ Ρ. ΣπυρόπουλοςΟ Α. Λοβέρδος, αφού προσδιόρισε τους εισφοροδιαφεύγοντες εργοδότες περίπου στους 800.000, αναφερόμενος στη σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης στις εταιρείες που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με πληροφορίες "φωτογράφισε" μεταξύ άλλων επιχειρήσεις του Δημοσίου που χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προς το ΙΚΑ, κυρίως στον χώρο των δημόσιων συγκοινωνιών.
ethnos.gr

και απομακρυνθηκαν τρεχοντας προς το δασος.τελειωσε κι αυτη η εβδομαδα παμε για κανενα μπανιο τωρα.ωραια τους τα ειπαμε...
ποιους; τους μαλακες βεβαια.
διοτι οι κυριοι αυτοι,εαν κανουν πραξη τα λογια αυτα,θα πρεπει πρωτα αυτοι,ως θεσμικοι,να κλεισουν το μπουρδελο το υπουργειο τους και τα αλλα μαζι,ως εισφοροδιαφευγοντες και απατεωνες μπαταχτσηδες.ως θεσμικοι.
για το λογο αξιοτιμε εκπροσωπε του κρατους,οτι οφειλεις εσυ στα ασφαλιστικα ταμεια γυρω στα 12,5 δις ευρω.οι δημοσιες επιχειρησεις μαζι με τους λοιπους του ιδιωτικου τομεα,οφειλουν ενα ποσο κοντα στα 7,5δις.απο τα 12,5 δις οφειλεις στο ικα 9 δις.
η πανελληνια ομοσπονδια προσωπικου οργανισμων κοινωνικης πολιτικης (ΠΟΠΟΚΠ) υπολογιζει καθε χρονο την αυξηση των οφειλων του δημοσιου στο 1,6 δις.με την αυξηση της εισφοροδιαφυγης κοντα στο 1,2 δις,τις δαπανες,τη μειωση της απασχολησης,την ανεργεια,την...........
πριν ποσα χρονια θα επρεπε να βαλει λουκετο αυτο το κρατος και με ποσα χρονια θα επρεπε να τιμωρηθουν  οι υπευθυνοι χαραξης ανεπαρκων και επιζημιων πολιτικων;
οταν καθυστερεις να πληρωσεις το ρευμα στο κοβουν,οταν καθυστερεις την πληρωμη σε ασφαλιστικα ταμεια κοβεται η ενημεροτητα και η λειτουργια της επιχειρησης (εκτος των ημετερων),οταν καθυστερει το φπα ερχεται το προστιμο και οι προσαυξησεις.οταν,οταν,οταν.
αποφασισες να βαλεις μια τελεια.ενταξει.ξεκινας ομως ρε συ απο κατω.αυτο φωναζουν ολοι.

ας πουμε πως εχεις μια επιχειρηση και προσπαθεις να μαζεψεις τα βερεσεδια.συνηθως ολοι ξεκινανε απο τους μικρους οφειλετες.πιεζεται ο "μικρος" που δεν εχει δυναμη.αυτη ειναι η περπατημενη.και αφηνεται ο μεγαλος για αργοτερα,ο οποιος χρωστα τα μεγαλυτερο κεφαλαιο.ειναι αυτη η ανοητη ελπιδα πως θα συνεχισει να ειναι "μεγαλος",ενω το συνηθες ειναι το κανονι να γινεται μεγαλυτερο.κι οταν σκασει,σκορπιζεται και η επιχειρηση του πιστωτη .
συνοπτικα,καπως ετσι την πατησε και το κρατος.εκτος του γεγονοτος οτι ειναι ο μεγαλυτερος μπαταχτσης,αφηνε ολα τα χρονια τους καρχαριες και κυνηγουσε τη μαριδα και την ξαδερφη την αθερινα.για να φαγωθουν οι καρχαριες μεταξυ τους πρεπει να εχουν τελειωσει τα "μικρα".κι απ'οτι φαινεται,εχουν μεινει "μικρα" αρκετα ακομα.εκτος αυτου παντα θα υπαρχει ενα ιχθυοτροφειο παραγωγης "μικρων",το οποιο για επικοινωνιακους λογους θα ονομαζεται "ατομικη πρωτοβουλια","αναπτυξη","ονειρο","καταξιωση".χορηγος του πρωτου γευματος ο οαεδ.καλη επιτυχια....

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...