Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

στον αστερισμο του αιγοκερω

πουτ...@ κοινωνια.χιλιοειπωμενη εκφραση.ο ν.ξανθοπουλος εαν δεν ηταν σεμνο και εργατικο παιδι του λαου,θα τη χρησιμοποιουσε συνεχως στις οσκαρικης εμπνευσης ταινιες του,σχετικα με την εργατια και τους ξεκληρισμενους λαους.ομως οντας politically correct,συνηθως ξεφυσουσε κοιτωντας τον πατερα ουρανο.
το ιδιο παθαινουν και οι τερματοφυλακες.εκτος απο καμια εκτιναξη ή μπλονζον,αργα ή γρηγορα θα το παραλαβουν το τεμαχιο.επομενη κινηση;να κοιταξουν στον ουρανο και αν ειναι κανενα αλανι,να μπινελικωσει τους συμπαικτες του.το χειροτερο ομως ποιο ειναι;δε μπορει να επιτεθει για την ανακτηση της αξιοπρεπειας του,καθοτι απαγορευεται ρητα απο τους προπονητες του.
τωρα τελευταια το ιδιο παθαινω κι εγω.εχει παθει αγκυλωση ο αυχενας μου,απο το να κοιτω στον ουρανο.εχω γινει τοσο εξπερ,ειδικα τις βραδυνες ωρες,που εχω αρχισει και αναγνωριζω τους σχηματισμους των ζωδιων.τελευταια ανακαλυψα τον αιγοκερο.διακρινω ακομη και τα κερατα του.και ειναι φορες που θελω να πεταξω μεχρι εκει πανω,να τον πιασω απο αυτα και να του γυρισω το κεφαλι,σωριαζοντας τον κατω.τι βλεπω στον αιγοκερο και σεληνιαζομαι;
την εκδιδομενη κοινωνια.αυτη που απο τη μια ειναι ταγμενη στις χαρες του ερωτα και απο την αλλη αποθεωνει το μεσο,το χρημα.
το "σπαω"...
εχουν χαζεψει ολοι με το ασφαλιστικο.το αγχος του αυτια,εχει κυριευσει την επικρατεια.απο διπλα επιστημονικοι συμβουλοι και συνδικαλιστες εβδομηντα χρονων,προτεινουν λυσεις.ρε χουφταλο ειναι δυνατον να με καθοδηγεις εσυ στη βιωσιμη λυση;εσυ που μαγειρεψες αυτο το συστημα;που εγραψες στα @ρχιδι@ σου ολες τις μελετες που υπαρχουν απο το 1971;που εφτιαξες ενα μορφωμα,αποσκοπωντας στην συνταξη και οχι στην εργασια;
με τρελαινεις παππου οταν πυροβολεις για θεματα σχετικα με τη συνταξη στα 25 στα 35 και στα 45.οταν βλεπω ανθρωπους στα 35 με 45 αντι να δημιουργουν και να δουλευουν,να καταπιανονται με το τι θα γινει στα 70.αντι να σουλουπωσουμε το σημερα να τους οδηγουμε κατευθειαν στα τελευταια ηλικιακα τους χρονια.με ενα συστημα που ολοι ανεξαιρετως πιστευουν πως δε θα εχει τα αναγκαια αποθεματα χρηματοδοτησης.παραλληλα να βλεπουν εργαζομενους,βασει ενος περιεργου σχεδιασμου,να απολαμβανουν απο τα 45 αυτα που αλλοι και αναμεσα σε αυτους το σημερινο εργατικο δυναμικο,γνωριζουν πως δε θα παρουν ουτε τζουρα.
εχει @ρχιδι@ η σακοραφα που ψηφισε εναντιον.ωραια.ας συμπληρωσει το γεννητικο της συστημα λεγοντας πως θα πληρωθουν ολοι αυτοι.πως θα συμβαλλει ο νεαρος των 800 ευρω,το συνταξιουχο των 2000.ξερεις τι θα του πει;ρωτα!"παρε τα τετοια μου".
παραδειγμα το τεβε,τωρινο οαεε.ανα τριετια ανεβαινει η εισφορα αλλαζοντας κατηγορια.μετα απο 10 χρονια ειναι ο ασφαλισμενος στην τριτη κατηγορια πληρωνοντας 700 ευρω το διμηνο.4200 το χρονο.ποιες ειναι οι μαλακιες των παπουδων που ορισαν αυτον τον τροπο καταταξης των ασφαλισμενων;
1).ο ασφαλισμενος στο κολωνακι πληρωνει τα ιδια με τον ασφαλισμενο σε μια μικρη πολη των 7000 κατοικων.
2).εαν ο κολωνακιωτης κανει τζιρο 300000 ευρω θα πληρωσει τα ιδια με τον αντιστοιχο της κωμοπολης που κανει τζιρο 50000 ας πουμε.
3)εαν πεσει ο τζιρος και τα εσοδα,το ταμειο σε γραφει στα @ρχιδι@ του.σε μια χρονια που τα καθαρα εσοδα ειναι π.χ. 10000 ευρω τα 4200 θα τα δωσεις βρεξει χιονισει.τι μενουν;5800.δια 12 ισον 483 ευρω το μηνα.δε γαμιεστε ολοι μαζι να φτιαξετε και ατμοσφαιρα κοινωνικοτητας;
4).εαν δεν πληρωνεις τρως τοκους,προσαυξησεις,εισφορες τυπου νομου 1342/23/63/79.....και αμα λαχει σερνεσαι στα δικαστηρια και σουμπιτο με το οργανο να πληρωσεις.
βεβαια με το οργανο δεν προκειται να παει κανενας απο τους χαρισματικους παππουδες που εκαναν αυτο το εκτρωμα των ασφαλιστικων ταμειων και τα οδηγησαν στην παρακμη και την ανυποληψια.
σαφως και οι φιλοι του αυτια και της σακοραφας,δε θα παρουν χαμπαρι οταν οι σημερινες γενιες των νεων εργαζομενων ψηφισουν δικους τους ανθρωπους.οι οποιοι θα στηριξουν τη δικη τους γενια.ψηφιζοντας νεους "σκληρους" νομους κατα των παλαιοτερων.υπαρχει καμια αντιρηση;δε καταλαβα γιατι.φροντισε κανεις για τους επομενους;προστατεψε κανεις τους σημερινους νεους εργαζομενους;νομιζετε οτι οι γενιες οι επομενες θα δειξουν αλληλεγγυη σε αυτους που τους οδηγησαν στην κατ'ουσιαν free εργασια;"αρτηριοσκληρωτικε",κρατησες για εσενα το σαλονι και με εχεις και κοιμαμαι στα σανιδια.σιγα να μη σε πληρωνω και την καθαριστρια.
παντως ακομη και τωρα δεν ειναι αργα.τι θελεις κυριε μου;πορους.ωραια.να σε πληρωσει το κρατος,και εγω θα δινω ενα ποσο για την υγεια μονο.αφησε με να πληρωνω οσα εχω.100,200,οσα εχω.και στο τελος να παρω ενα ποσο με βαση αυτα που εδωσα.αυτο το ανοητο νταβατζηλικι να τελειωνει.
και στο φιναλε αφησε με να δουλεψω και να σκεφτω νεους τροπους δραστηριοτητας.δε γουσταρω να με εγκλωβιζεις και να με αιχμαλωτιζεις με τις ανασφαλειες που δημιουργησε η δικη σου πλεονεξια.αρκετα πια.δεν μπορεις να δωσεις λυσεις απο τη στιγμη που οι δικες σου ενεργειες και ο δικος σου καιροσκοπισμος,δημιουργησε το προβλημα.γελοιε συνδικαλιστη του ελεους.
κι οσο βλεπω αυτον το φωτοπουλο της γενοπ δεη να δηλωνει πως ο λαος πειναει και ο μεσος μισθος στη δεη ειναι 75.155 ευρω,με πιανει πανικος.κοιταω στον ουρανο μπας και βρω τον αιγοκερο με τα κερατα,αλλα ειναι μερα ακομα.τη νυχτα ισως παλι...
ξερεις ομως τι με χαλαει;οτι μεσα στον αστερισμο ειναι καπου και οι δικοι μας γονεις,που εργαστηκαν σκληρα,πιστευοντας στην κοινωνικη αλληλεγγυη αληθινα.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...