Πόσες υπουργικές υπογραφές χρειάζεται μια αρλούμπα για να γίνει νόμος του κράτους;
Ήθελα σήμερα να γράψω για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό αλλά βαρέθηκα. Τριάντα χρόνια το ίδιο σκηνικό. Δομικές αλλαγές, σαρωτικός ανασχηματισμός, και άλλες τέτοιες κοινοτοπίες.
Ένα μόνο έχω να πω. Ότι μου άρεσε το καψώνι που έκανε ο ΓΑΠ στους δημοσιογράφους τους οποίους ξενύχτησε.
Πάμε τώρα στο ερώτημα του τίτλου της ανάρτησης. «Πόσες υπουργικές υπογραφές χρειάζεται μια αρλούμπα για να γίνει νόμος του κράτους;»
Απάντηση; Πέντε. (5)
Δείτε screen shot παρακάτω
Ποια είναι η αρλούμπα που χρειάστηκε πέντε υπουργικές υπογραφές για να γίνει νόμος του κράτους;
Δείτε:
Αυτό υπέγραψαν μεταξύ άλλων οι πέντε υπουργοί σε νόμο που αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν σε 2 μήνες
Μάλιστα σε περίπτωση που η φάτσα του υποψηφίου εμφανιστεί πάνω από μια φορά σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 50.000 έως 100.000 ευρώ.
Στους δε μάλιστα ιδιοκτήτες των διαδικτυακών τόπων και ιστοσελίδων επιβάλλεται πρόστιμο 50.000 έως 150.000 χιλιάδων ευρώ.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι συντάκτες καθώς και οι υπουργοί που υπογράφουν τέτοια ανόητα άρθρα σε ένα σοβαρότατο νόμο που αφορά τις προεκλογικές δαπάνες είναι τόσο χαζοί. Δεν μπορεί να είναι όλοι αυτοί τόσο αναλφάβητοι διαδικτυακά. Δεν μπορεί να νομοθετούν τέτοιες αυταπόδεικτες χαζομάρες.
Δεν θα αναλύσω γιατί είναι χαζομάρα η παραπάνω διάταξη. Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι χαζομάρα τότε καλά θα κάνεις να μεταδημοτεύσεις στη Σαλονίκη να ψηφίσεις Ψωμιάδη και να σε ευλογεί ο Άνθιμος.
Θα αναλύσω όμως γιατί πιστεύω πως αυτή η αρλούμπα δεν μπήκε μόνο λόγο του ψηφιακού αναλφαβητισμού και την έλλειψη ψηφιακής κουλτούρας όσων νομοθετούν.
Η απαξίωση ενός άρθρου τόσο ξεκάθαρα αλρουμποειδούς εύκολα φέρνει απαξίωση του συνόλου των νομοθετικών ρυθμίσεων για τον έλεγχο των προεκλογικών δαπανών.
0 βγηκαν μπροστα:
Δημοσίευση σχολίου