Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Φοβούνται, ωρέ, τα παλικάρια;


Γιώργος Καρελιάς/protagon.gr
Την ώρα που ο Σαμαράς κατακεραύνωνε «τη βία των δύο άκρων» (Δεξιάς και Αριστεράς), τρεις βουλευτές του χάιδευαν το ένα άκρο (εννοείται το Δεξιό). Για την ακρίβεια, χάιδευαν τη δεξιά χείρα του Κασιδιάρη, με την οποία χαστούκισε την Κανέλλη στον τηλεοπτικό αέρα.
Από τους τρεις βουλευτές της Ν.Δ., που καταψήφισαν την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, οι δυο κατάλαβαν τι έκαναν και ζήτησαν συγγνώμη. Γι’ αυτό και δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε μαζί τους. Με τον τρίτο, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Διότι είναι ο γραμματέας της Ν.Δ. Δηλαδή, είναι το πρόσωπο εκείνο στο οποίο ο Σαμαράς έχει αναθέσει το ρόλο να περνάει την κομματική γραμμή. Στην προκειμένη περίπτωση, η γραμμή αυτή έλεγε ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος ψηφίζουν υπέρ της άρσης ασυλίας του Κασιδιάρη. Έτσι, ψήφισε η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών. Αλλά ο θεματοφύλακας της γραμμής, την παραβίασε! Και το όνομα αυτού, Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε εδώ, αν ο Κεφαλογιάννης ζητούσε συγγνώμη ή έλεγε ότι έκανε λάθος, όπως οι άλλοι δυο συνάδελφοί του. Όμως, αυτός ο αθεόφοβος πήγε να
πουλήσει εξυπνάδα. Είπε, δηλαδή, ότι ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του, για να δώσει μια… ευκαιρία στον Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του!

Ναι, τόσους μήνες ο Κασιδιάρης δεν ζητούσε συγγνώμη (και τις πρώτες 48 ώρες κρυβόταν, για να μην τον πάνε στο Αυτόφωρο), επειδή… περίμενε τον Κεφαλογιάννη να τον συγκινήσει με την ψήφο του!

Ορισμένοι στη Ν.Δ. -πέρα από την ιδεολογική συγγένεια, που έχουν σε πολλά με την Χρυσή Αυγή- τη φοβούνται. Βλέπουν ότι είναι στη μόδα, οι δημοσκοπήσεις τη δείχνουν σε ανοδική πορεία και κρατάνε πισινή. Αύριο μπορεί να βρεθούν στην ανάγκη των Κασιδιάρηδων.

Με τέτοιους θα πολεμήσει ο Σαμαράς «άκρα»; Εδώ, γελάμε. Αν θέλει να σταματήσουμε, οφείλει να κάνει το ελάχιστο: σήμερα, κιόλας, να διώξει από γραμματέα της Ν.Δ. τον Κεφαλογιάννη (φοβούνται, ωρέ Μανωλιό, τα παλικάρια;). Αλλιώς, σιγά-σιγά, θα δει να πληθαίνουν οι θαυμαστές των χρυσαυγιτών στο κόμμα του.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...