Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Είμαστε ένα κίνημα που κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει....


Μια γνωστή ομιλία, διαχρονική, προς πάσα χρήση απο "πατριώτες", "αριστερούς", εθνικόφρονες, εκφραστές του "λαού".
Ποιός είναι ο ομιλών;

“ Οι αντίπαλοί μας μας κατηγορούν, και ειδικά εμένα προσωπικά, ότι δεν είμαστε συναινετικοί, ότι είμαστε εριστικοί. Λένε ότι αρνούμαστε το διάλογο με τα άλλα κόμματα. Λένε ότι δεν είμαστε δημοκρατικοί, ότι θέλουμε να τα διαλύσουμε όλα (...) Πρέπει να παραδεχθώ το εξής- αυτοί οι κύριοι έχουν δίκιο. Εμείς δεν είμαστε ανεκτικοί. Έχουμε ένα στόχο, να καθαρίσουμε τη βουλή από αυτά τα κόμματα. Οι αγρότες, οι εργάτες, οι έμποροι, η μεσαία τάξη, όλοι είναι μάρτυρες...αυτοί όμως
προτιμούν να μη μιλάνε για τα προηγούμενα χρόνια...ποιος είναι ο υπεύθυνος; Αυτοί! Τα κόμματα! Επί δεκαετίες έδειξαν τι ήταν ικανοί να κάνουν. Έχουμε ένα έθνος οικονομικά κατεστραμμένο, οι αγρότες διαλυμένοι, η μεσαία τάξη γονατισμένη, σχεδόν μηδενικές επενδύσεις, εκατομμύρια ανέργους...αυτοί είναι οι υπεύθυνοι!
Μια με λένε σοσιαλιστή, μια κομμουνιστή, μια συνδικαλιστή, έχουνε σύγχυση, νομίζουν ότι είμαστε σαν αυτούς. Εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς! Αυτοί είναι τελειωμένοι, θέλουμε να τους δούμε όλους στον τάφο! (...) μου πρότειναν συμμαχία. Αυτή είναι η συλλογιστική τους. Δεν κατάλαβαν ακόμη ότι έχουν να κάνουν με ένα κίνημα εντελώς διαφορετικό από ένα πολιτικό κόμμα...εμείς θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε πίεση μας κάνουν. Είμαστε ένα κίνημα που κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει....δεν καταλαβαίνουν ότι ο συνεκτικός δεσμός αυτού του κινήματος είναι μια δύναμη που δεν μπορεί να αναχαιτιστεί δεν μπορεί να καταστραφεί...εμείς δεν είμαστε ένα κόμμα, εκπροσωπούμε όλον το λαό, τον νέο λαό»

Oμιλια Α.Χιτλερ -1932
απο εδω

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...