Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ταλιμπάν....

Καθηγητές «προγράφουν» όσους συναδέλφους τους συμμετέχουν στην αξιολόγηση! Σε πρόσφατη συνεδρίαση προέδρων των Ενώσεων Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΕΛΜΕ) της χώρας, οι εκπρόσωποι έξι ΕΛΜΕ από περιοχές της Αττικής πρότειναν να διαγραφούν από την ΟΛΜΕ τα στελέχη εκπαίδευσης που θα συμμετάσχουν στην αξιολόγηση. 
«Οχι στην αυτοαξιολόγηση, την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών, δηλαδή την κατηγοριοποίηση σχολείων - μαθητών - εκπαιδευτικών. Κανείς αξιολογητής στην τάξη και στο σχολείο. Διαγραφή από τα σωματεία μας οποιουδήποτε στελέχους εκπαίδευσης εμπλακεί στις διαδικασίες αξιολόγησης. Παρέμβαση σε διευθυντές και σχολικούς συμβούλους με στόχο να εκφραστεί μαζική αντίθεση στον μηχανισμό αξιολόγησης. Τα στελέχη της εκπαίδευσης που με τη στάση τους θα υπονομεύουν τη λειτουργία του σχολείου περνώντας κλίμα αυταρχισμού και χειραγώγησης θα είναι υπόλογα στην εκπαιδευτική κοινότητα», ανέφερε η πρότασή τους.
 Τελικά, η πρόταση στους 81 πήρε 45 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 32 λευκά. Ομως δεν υπερψηφίστηκε, καθώς ετέθη θέμα αντιπροσωπευτικότητας των ΕΛΜΕ στη συνεδρίαση.
kathimerini.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...