Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οι παλιάτσοι



Αυτά που ξέρατε, ξεχάστε τα. Οι αριστεροί που ήθελαν δέσμευση των καταθέσεων τώρα εξανίστανται για την έως 10% φορολόγηση των καταθέσεων. Λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα. 
Άλλοι –ή οι ίδιοι- που ενδιαφέρονταν για τη φορολόγηση των off shore εταιρειών, για το στρίμωγμα των φορολογικών παραδείσων που ξεπλένουν το μαύρο χρήμα των όπλων, των ναρκωτικών, του εμπορίου ανθρώπων, τώρα κάνουν την πάπια και χαιρετίζουν τα βροντερά «όχι». 
Αριστεροί α λα καρτ, σοσιαλδημοκράτες α λα καρτ. Έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη θεωρία, αρκεί να μην πρόκειται για μας. 
Πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε, «θα τα πάρουμε απ’ τους πλούσιους», «να πάνε να πιάσουν τους μεγάλους φοροφυγάδες πρώτα» και τέτοια. 
Οι πατριώτες που νοιάζονται για την εθνική κυριαρχία ετοιμάζονται να στήσουν κώλο στην αγορά ενός κράτους από την οικονομική ολιγαρχία ενός άλλου μέσω του ελέγχου του τραπεζικού συστήματος και της πρόσβασης στα δικαιώματα εξόρυξης «υδατανθράκων». 
Αλλά ξέχασα, άλλο το ξανθό γένος και άλλο οι κουτόφραγκοι. 
Οι φιλελεύθεροι που αρνούνταν το δικαίωμα του κράτους να παρεμβαίνει στην ελεύθερη οικονομία εξαπολύουν μύδρους εναντίον όσων δεν παρεμβαίνουν επαρκώς για τη σωτηρία ακέραιων των καταθέσεων στο όνομα της φιλελεύθερης ιδεοληψίας της ιερότητας της περιουσίας. 
Οι ηγέτες που νοιάζονται περισσότερο για τη διατήρηση του πλυντηριακού χαρακτήρα της  οικονομίας τους παρά για τη διάσωση των μικροκαταθετών για τους οποίους ενδιαφέρεται περισσότερο το γνωστό Δ’ Ράιχ, ο «σακάτης» και η λοιπή αιμοσταγής συνομοταξία. 
Για μια χούφτα δολάρια, ξεφτίλα χωρίς προσχήματα. 
Υπερήφανοι λαοί, γενναίοι πατριώτες, αριστεροί αγωνιστές, φιλελεύθεροι πολιτικάντηδες, πόσο πάει να σας αγοράσω έτσι ξεβρακωμένους; Καγχασμός και η αυλαία κλείνει.

του Θανάση Πολλάτου/desarguments.wordpress

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...