Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

οι πειρατες της σουηδιας

απο http://polsemannen.blogspot.com/


Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι επισκέπτες του ιστολογίου έχετε υπ' όψη σας την ύπαρξη του Σουηδικού Πειρατικού Κόμματος (Piratpartiet).


Βέβαια πέρα από τα ελεύθερη διαμοίραση αρχείων, που πιθανόν να θεωρείτε οι περισσότεροι ότι αποκλειστικά πρεσβεύει, έχει θέσεις για όλο το πλέγμα της ολοένα αυξανόμενης παρακολούθησης των απλών πολιτών από την τρέχουσα εξουσία σε διάφορες χώρες.

Παραδείγματα τέτοιων προσπαθειών είναι ο νόμος FRA στην Σουηδία (παρακολούθηση όλων των επικοινωνιών που διασχίζουν τα σύνορα της χώρας) ή η Ευρωπαϊκή πρόταση για την καταχώρηση και αποθήκευση όλων των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων (κληθέντες αριθμοί, αποστολές ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) όλων των πολιτών.

Φυσικά, αυτές οι πρωτοβουλίες γίνονται στο όνομα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας ή της τρομοκρατίας.

Όμως στόχος είναι η χειραγώγηση του ποιμνίου, όπως ήταν και ο στόχος κάθε εξουσίας διαχρονικά. Απλά, τώρα υπάρχει η κατάλληλη τεχνολογία για να φτάσουμε στην πραγματοποίηση των προβλέψεων διαφόρων δυστοπικών μυθιστορημάτων, όπως του Όργουελ ή του Φίλιπ Κ. Ντικ. (Αν ήμουν Αμερικάνος και με έλεγαν DICK στο επίθετο, θα το άλλαζα σε GARCIA ή θα έκανα χαρακίρι).

Όσο για τις ουτοπίες ξεχάστε τις. Υπάρχει λόγος που ονομάζονται ΟΥ-τοπίες. Life is a bitch, then you get married and then you die. (Τσάμικο δημώδες Απάτσικο από το Μιζούρι).

Αν γουστάρει κανείς και λίγο συνωμοσιολογία, θα μπορούσε να πει ότι σε ένα βαθμό το έγκλημα και η "τρομοκρατία" αφήνονται ανεξέλεγκτες για να γίνουν ευκολότερα αποδεκτά από τους αμνούς τα εξελιγμένα μέσα πλήρους παρακολούθησής τους.

Βέβαια το να μπει το Piratpartiet στην Σουηδική βουλή (Riksdag) στις εκλογές της Κυριακής 19/9 είναι πολύ δύσκολο ένεκα του ορίου εισόδου του 4%.

Το 7,1% των Ευρωεκλογών και ο ένας Ευρωβουλευτής δεν πρέπει να ξεγελούν, εδώ παίζεται Η ΚΟΥΤΑΛΑ. (Όπως στο Χέλλας γέα).

Αυτή την στιγμή ο συνασπισμός των 4 αστικών κομμάτων που κυβερνούν από το 2006 (Μετριοπαθείς, Λαϊκό Κόμμα - Φιλελεύθεροι, Κέντρο, Χριστιανοδημοκράτες) έχει ελαφρό προβάδισμα έναντι του ερυθροπράσινου συνασπισμού (Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι, Αριστερά).

Ρόλο ρυθμιστή αναμένεται να παίξουν τα κυριλέ και λιγότερο κιτς αδέλφια του Λάος οι Sverigedemokraterna που μπαίνουν στην βουλή για πρώτη φορά όντας στο 4,4%. Η φτώχεια και η αυξημένη εγκληματικότητα (πρωτίστως) και οι πολλές εισαγόμενες μαντίλες (δευτερευόντως) φέρνουν γκρίνια στους γηγενείς που νιώθουν ανασφάλεια. Πανευρωπαϊκό το φαινόμενο.

Δέστε το προεκλογικό βίντεο του κόμματος (Με Ελληνικούς υπότιτλους, διάρκεια 8:14) και κάντε βουντού να μπουν οι ιώδεις (ίσως και υπεριώδεις) πειρατές στην Σουηδική βουλή, να γίνει της κολάσεως! Και να μείνουν και οι Sverigedemokraterna με το καυλί στο χέρι, χωρίς ρυθμιστικό ρόλο και απομονωμένοι.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...