Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Dottir, ισλανδικά, σημαίνει "θυγατέρα".

Tο Ρέικιαβικ είναι μακριά μας, αλλα μας δένει μιά αόρατη αλυσσίδα μαζί του: είναι πτωχευμένο και το ξέρει.Μήνα Ιούνιο είχαν δημοτικές εκλογές και ήβγαλε δήμαρχο τον Γιόν Νιάρρ (Jon Gniarr) έναν πολυ γνωστό στην χώρα του κωμικό και περφόρμερ που έγινε γνωστός υποδυόμενος έναν κομμουνιστή.Πήρε 34% των ψήφων και 6 από τους 15 συμβούλους, αλλά εκεί, ξέρουν να κυβερνούν χωρίς να παραζεύουν. Στην φωτογραφία, όπως εμφανίστηκε στην Gay parade της Ισλανδίας. "Ο δήμαρχος είχε δουλειά και έστειλε εμένα" είπε στο ακροατήριο που παραληρούσε.


 
 
 
 
 
Γιά να μη ξαφνιάζεστε και δημιουργείτε εντυπώσεις του στύλ "η χώρα μας δεν έχει παίξει τελείως τα ούμπαλα, αλλα φοράει παντελόνια" να σας εκθέσω μιά ωραία φωτο του δημάρχου που έβαλε τάξη στην Νέα Υόρκη και τώρα ως συνταξιούχος, περνάει φίνα. Ο Τζουλιάνι, ντυμένος γόησσα στην αντίστοιχη αμερικανιά, ξέρετε, στην χώρα που θέλει να κάψει το Κοράνι.
 
 
"This is what we get for voting for a clown in elections"(="αυτά να περιμένετε αφού ψηφίσατε τέτοιον καραγκιόζο στις εκλογές" είναι η αγαπημένη του ατάκα του Δημάρχου του Ρέικιαβικ. Στην άνω φωτογραφία, εγκαινιάζει ένα από τα έργα που υποσχέθηκε: θεματικό μινι γκολφ. Τα υπόλοιπά, τζάμπα πετσέτες στις πισίνες και Ντίσνεϊλαντ στο αεροδρόμιο εκκρεμούν.



Γιά τους αναγνώστες μας, έχουμε και ανταπόκριση, από τον φίλο της στήλης και κάτοικο Θεσσαλονίκης Σβάρτσιχ, που καμιά φορά παίζει στους "Χειμερινούς κολυμβητές", δουλεύει σε αναστηλώσεις ,έχει έναν γιό που μας ξαφνιάζει ευχάριστα στην πόλη με τους τυμπανιστές του και μας λέγει,στέλνοντας και την σχετική φωτογραφία:


"Στις Βρυξέλλες γνώρισα τον δημαρχο του Ρέικιαβικ,εκλεγμένον πρόσφατα, τον περασμένον Ιούνιο. Ηταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας που παρουσίασε την υποψηφιότητα της πόλης του για την πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Κατάλαβα αμέσως ότι ανήκει σε διαφορετική φυλη δημάρχων. Τον φωτογραφησα καθώς κάθονταν απέναντί μου.Φορούσε μαύρο πουκάμισε με ολοκόκκινα (ή μάλλον λιλιά) κουμπιά. Το κούρεμά του ελαφρώς πάνκ. Δίπλα του, μια νέα και όμορφη «κόρη του Όλαφ» (Olafsdottir) ήταν ,σύμφωνα με την επίσημη κατάσταση που μας δώσανε, η political advisor του δημάρχου. Αυτή, δεν άνοιξε το στόμα της καθόλου. Αυτός, μόνον για να απαντήσει, σε σπαστά Αγγλικά, στην ερώτηση «πως σκέφτεστε να λειτουργήσετε σαν πόλη-πρότυπο στην Ισλανδία και στην Ευρώπη, αν γίνετε εσείς η παράσινη πρωτεύουσα;» είπε «εγώ είμαι πρότυπο για τους κατοίκους επειδή κυκλοφορώ με ποδήλατο και έχω μόνον ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο». Ενας από την αντιπροσωπεία είπε "ο δήμαρχος είναι από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στην Ισλανδία". Μετά από αυτό, είπα να ψάξω λιγο, πάρε δυό λίνκ."
Το ένα σας το επισυνάπτω, είναι από το youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=xxBW4mPzv6E&feature=player_embedded#!

Οπου η μία τραγουδίστρια, είναι η political advisor του κυρίου Γιόν, που πολύ τονε πάω...
 
απο http://www.vuvuz.blogspot.com/
 
 
 
 
 

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...