Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

περι προστασιας,εεε λαθος,περαιωσης

τι διαβαζει κανεις συνηθως σε εφημεριδες τυπου espresso;
για γαμους,κουτσομπολια,για υποθεσεις που εχουν να κανουν με τα κυκλωματα της νυχτας,αλληλοφαγωματα,σκοτωμους κ.λ.π.,νταβατζηδες,κυκλωματα πορνειας και σχετικα περιστατικα της ζουγκλας.
στις "καθως πρεπει" εφημεριδες τι διαβαζει κανεις; ιστοριες για τα κυκλωματα της ημερας με απολυτο πρωταγωνιστη, αυτο που ονομαζεται κρατος.
ειδικα για τη νυχτα ολοι γνωριζουν τις ιστοριες με τους μπραβους και την προστασια στα μαγαζια.εαν εχεις μαγαζι,στο κανουν λαμπογιαλο ή σε προειδοποιουν και ετσι καταληγεις σε μια απο τις δυο λυσεις,την εξης μια.πληρωνεις για την προστασια σου και συνεχιζεις τη δουλεια σου.ξεκαθαρα πραγματα.με τους νταβατζηδες της ημερας τι κανεις ομως;με τους νομιμους που ενιοτε τους ψηφιζεις και τους αναδεικνυεις;αυτους που μην εχοντας τις ικανοτητες για να κανουν μια σοβαρη δουλεια,επιλεγουν το προσοδοφορο επαγγελμα της "προστασιας".νομιμα και ευκολα.
γιατι ολα αυτα;για το καλο μετρο της περαιωσης.
ερχεται ο νταβατζης -υπουργειο οικονομικων- και σου λεει:
μινιμουμ χρηση 700 ευρω το χρονο και ελαχιστη δοση 500 ευρω.εαν δε τα δωσεις στελνει τους μπραβους και στο κανουν οπως το beach bar τον δεκεμβριο. οσοι γνωριζουν λιγα πραγματα απο τον ΚΒΣ καταλαβαινουν πως και με ενα κομμα,μια μουτζουρα την τρως αλυπητα.
μετα απο ολες τις εξαγγελιες για κυνηγι φοροφυγαδων,απατεωνων,30 δις τζιρο φοροδιαφυγης,ερχεται τελικα η αποδειξη της ανικανοτητας και της συμπορευσης με τους χορηγους και υποστηρικτες του σαπιου αυτου πολιτικου συστηματος.
οχι κυριε μου τελικα,δεν θα πληρωσουν αυτοι,θα πληρωσεις εσυ.και εαν εχεις ληξιπροθεσμες οφειλες ζοριζεσαι λογω ελειψης ρευστου και θελεις ρυθμιση,θα πληρωνεις 2 εως 6 δοσεις και μετα θα παιρνεις ενημεροτητα.τωρα πως θα λειτουργησεις χωρις ενημερoτητα το χρονικο αυτο διαστημα;προβλημα σου.γιατι εισαι μαλακας.οι αλλοι δε χρειαστηκαν ποτε ενημεροτητα ολα τα προηγουμενα χρονια.
το 2% του ακαθαριστου λεει ο μεγιστος νομοθετης.σε μια μικρη επιχειρηση το νταβατζηλικι ειναι δηλαδη 2000 το χρονο.δωστα, διοτι εαν ερθουν τα παλληκαρια μου,θα τα πληρωσεις επι τρια.
ενω για αυτους που φοροδιεφευγαν ολα τα προηγουμενα χρονια,με πλαστα τιμολογια,αδηλωτα εσοδα,βιβλια μυθιστορηματα,το 2% φανταζει θειο δωρο.οχι 2, 10% θα εδιναν και θα χαμογελουσαν.χειροκροτημα και τα καλυτερα αρθρα στις εφημεριδες.
αυτοι ειναι οι εξυπνοι.οχι εσυ ο παπαρας.αυτοι το ξερουν το συστημα.οχι εσυ ο αγαθος.
μαλακα....

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...