Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

περι βιας

Του Αντώνη Πανούτσου

«Δεν σας μιλάω μόνο ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ως παλιός αθλητής. Πρέπει να απαλειφθεί το φαινόμενο της βίας. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για να μην ξαναδούμε επεισόδια στα γήπεδα». Κι άπαντες οι Ελληνες άφησαν ένα στεναγμό ανακούφισης. Γιατί μέχρι χθες οι περισσότεροι Ελληνες πίστευαν ότι ο Κάρολος «παλιός αθλητής» Παπούλιας αγωνιζόταν για να διατηρηθεί η βία στα γήπεδα, αλλά τώρα το ξέρουν. Κυρίες και κύριοι, κρατηθείτε, διότι ο Κάρολος Παπούλιας αποκάλυψε ότι είναι εναντίον της βίας κι όχι μόνο αυτό, αλλά ότι όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να μην ξαναδούμε επεισόδια, ενώ οι εντυπώσεις μέχρι να το πει ήταν ότι ήθελε οι μισοί να δίνουν μάχη εναντίον της βίας και οι άλλοι μισοί να κάνουν κάτι άλλο. Ας πούμε, να κάνουν πράξεις βίας, επειδή διαφορετικά οι άλλοι δεν θα έχουν κάτι για να πολεμάνε.


Τη σκυτάλη στην άσκηση της ομιλίας στο τίποτα πήρε μετά τον πρόεδρο το καμάρι του δημοτικού μας τραγουδιού, ο Χρήστος Αηδόνης. Καμάρι του δημοτικού τραγουδιού όχι μόνο από όνομα, που το γράφεις και πίσω από τις λέξεις κρύβεται η «Παπαλάμπραινα», αλλά και επειδή το κομμάτι του αθλητισμού στην κυβέρνηση του George είναι για τα πανηγύρια. Από την Γκερέκου, την οποία αρχικά είχαν παρουσιάσει σαν αθλητικομητέρα, μέχρι τον Νικητιάδη, που μοιάζει σαν παράγοντας του '80 του ΠΑΣΟΚ που έγινε έκρηξη και διατηρήθηκε στη λάβα. Επίλεκτα αποσπάσματα των δηλώσεων του Χάρη Αηδόνη στον Sentra μετά τη συγκέντρωση στο Προεδρικό Μέγαρο με κριτικές σημειώσεις.

«Εχει ξεκινήσει η χρονιά με μια σχετική ένταση, αλλά είμαστε όλοι σήμερα εδώ, η πολιτεία και οι θεσμικοί παράγοντες που συγκροτούν τον Αθλητισμό, για να υπερασπίσουμε το αυτονόητο. Η βία δεν μπορεί να κατοικεί στους αθλητικούς χώρους. Θα συμπαρασταθούμε στην προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος επισημαίνει πως αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει να υπάρχει. Γιατί η ζωή είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου». Αυτό το «γιατί η ζωή είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου» πού κολλάει με τα υπόλοιπα; Μήπως νόμιζε ότι μιλάνε για την ευθανασία; Επίσης, ποια θα είναι η συμπαράσταση του Αηδόνη στην προσπάθεια του Παπούλια; Θα έχει ενδιαφέρον να μαθαίνουμε καθημερινά τι προσπάθησε ο Παπούλιας και πώς του συμπαραστάθηκε ο Αηδόνης. Αλλά για να μην αδικήσω τον «Nightingale», είπε και κάτι πρακτικό.

«Το επόμενο διάστημα εμείς που έχουμε την ευθύνη, είτε είναι το Υπουργείο Αθλητισμού, είτε είναι αυτό της Δημόσιας Τάξης, είτε της Δικαιοσύνης, οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές, η ΕΠΟ θα φέρουμε ένα πλαίσιο προτάσεων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να έχουμε αποτελέσματα και να κλείσουμε αυτή τη διαδικασία». Κάτι σαν τους μάγους με τα δώρα, αλλά σε υπερπαραγωγή. Στο επόμενο διάστημα θα πηγαίνει ο υπουργός Αθλητισμού στον Παπούλια και θα του λέει: «Πρόεδρε, έχω ένα πλαίσιο προτάσεων». «Βάλτε στο ράφι που γράφει "Πλαίσια Προτάσεων"», θα του απαντάει ο Παπούλιας. Μετά ο Ρέππας: «Πρόεδρε, έχω ένα ωραίο πλαισιάκι με προτάσεις, πού να το βάλω;». «Εκεί, με τα άλλα πλαίσια». Και όταν μαζευτούνε πολλά πλαίσια προτάσεων για να έχει να διαλέγει ο Παπούλιας, θα πάρει το καλύτερο και μαζί με τον Μουρατίδη και την Γκαγκάκη θα ανακοινώσουν τον νικητή.


σημ. εγω.
με τον αηδονη -nightingale θυμηθηκα τους three johnes απο τη δεκαετια του 80.παρε  ευκαιριας δοθεισης

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...