Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

αυτοξενερωμα

τα ειδα στην καθημερινη στηλη του δημοκιδη στη lifo.
εγω θελω να το παιδεψω λιγο παραπανω.
δυο τυποι απο το sao paulo της βραζιλιας, ο anderson augusto και ο leonardo delafuente,δημιουργησαν το 6emeia project.
το θεμα τους ηταν να αλλαξουν εστω και λιγο την καθημερινοτητα της πολης.ζωγραφιζοντας επανω σε αντικειμενα που χαρακτηριζουν το αστικο σεναριο,οπως στυλους,καπακια αποχετευσεων,πεζοδρομια.ειναι ενα δειγμα street art,που δεν τη συναντας σε γκαλερι παρα μονο εαν καποιος πεθανει και καποιος αποφασισει να επενδυσει επανω του.
οπως και να εχει το πραγμα,κανω τη μεταφορα των εικονων στο δικο μας τοπο.φαντασου εκει που περπατας να βλεπεις ενα καφαο του οτε ζωγραφισμενο με παρομοιες παραστασεις.
μια αλλη σκεψη που μεταφερεται ως εικονα,θα ηταν η εξης.
τα παλια σπιτια στον πολυγυρο να διακοσμηθουν αναλογα με παραστασεις,εικονες,ακομη και εξωτερικες απεικονισεις των εσωτερικων των σπιτιων (σε ενα ελαφρο τρισδιαστατο).
να υπαρχει ρε παιδι,ενας δρομος στον πολυγυρο τετοιου ενδιαφεροντος.ανθρωποι με τετοιες εικαστικες ανησυχιες υπαρχουν.και εαν δεν υπαρχουν να τους βρουμε.να δημιουργηθει ενα τετοιο ετησιο φεστιβαλ.θυμαμαι στα ιωαννινα οταν υπηρξε μια εκθεση γλυπτων κατα μηκος του δρομου της λιμνης και ακομη εκει βρισκονται αρκετα απο αυτα να δινουν ενα χρωμα στη διαδρομη αυτη.

μια τριτη σκεψη ομως με προσγειωνει στην πραγματικοτητα.
"τι παπαριες ειναι αυτες..σιγα μην αφησουμε να χαλασουν τα σπιτια με τις βρωμιες αυτες....ζωγραφισε κανενα ζουρνα...μια χαρα ειναι,να ζωγραφισουν το δικο σου σπιτι...ελα μωρε τωρα ολα τα λυσαμε αυτο μας εμεινε...
...θα χαλασει το χρωμα του τοπου.οι ομορφες πολυκατοικιες μας,οι καθαροι δρομοι μας,οι ντελικατες και υψηλης αισθητικης αρχιτεκτονικες κατασκευες μας....
...ποιος ο λογος να παρεις ενα πινελο ή σπρεϋ και να σκουπισεις το γκρι;μια χαρα χρωμα ειναι...πολιτισμενο.
ενταξει ,μια ακομη σκεψη στο καλαθακι διπλα...

http://www.6emeia.com/index.php








0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...