Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

μα, στη νομικη βρηκαν;

Τί δουλειά είχαν στη νομική οι (παράνομοι – όπως σε κάθε ευκαιρία τονίζουν οι δημοσιογράφοι) μετανάστες, ρωτούσαν διάφοροι, εδώ κι εκεί. Είναι η κατάληψη της νομικής, λύση για τους μετανάστες; Μα στη νομική; Εκεί βασιλεύει η δαπ και η πασπ. Εκεί βασιλεύουν οι γνωστές από χρόνια πρακτικές των κομμάτων, η διαπλοκή με τα μαθήματα και τα μεταπτυχιακά. Εκεί έχει τραπεζάκια και πάρτι με τον Βέρτη διαπασών. Εκεί έχει φοιτήτριες με ταγέρ και τακούνι. Ήταν επικοινωνιακό λάθος που πήγαν στη νομική, λένε άλλοι. Συγνώμη, είναι άμαθοι οι παράνομοι. Δεν ρώτησαν τον κάθε Λούλη πριν αρχίσουν απεργία πείνας. Δεν ήξεραν ότι προϋπόθεση του καλού αγώνα (που θα ‘λεγε και ο ΓΑΠ), είναι η σωστή επικοινωνία. Οκ, αποφάσισες να πεθάνεις διαμαρτυρόμενος. Αυτό δεν σημαίνει πως μπορείς να το κάνεις όπου και όπως θες. Να πας να πεθάνεις κάπου αλλού. Αν θες πήγαινε στη Σωκράτους, στην Κυψέλη ή τα Προπύλαια. Εκεί θα βρεις κι άλλους όμοιούς σου και δε θα ενοχλείς πολιτικούς και αρθρογράφους που υπερασπίζονται τη νομιμότητα και την πατρίδα.


Αλλά κι αυτοί, στη νομική βρήκαν; Τα παιδιά δεν πρέπει να μπερδευτούν. Ξέρουν, ότι τα βιβλία όταν μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα, εννοούν νομοσχέδια, υποπαραγράφους διαταγμάτων, διαδικασίες και χαρτόσημα. Ποιός τους χέζει τους ανθρώπους; Στην τελική, άμα δεν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις τί να κάνουμε; Dura lex, sed lex. Άσε που δε χωράνε κιόλας.

Πολύ κακώς λοιπόν πήγαν οι λαθραίοι και κατέλαβαν την νομική. Κανονικά έπρεπε να πάνε στη Βουλή ή μάλλον στα κοινοβούλια όλου του δυτικού κόσμου, στις αριστοκρατικές συνοικίες, στα Παρίσια και τις Κηφισιές της Ευρώπης και να πεθαίνουν στις εξώπορτες ή ακόμη καλύτερα στα σαλόνια μας. Κανονικά θα έπρεπε να πεθαίνουν στα σαλόνια μας

http://tovytio.wordpress.com/

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...