Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

αλαφουζοεργίες


Είδα λίγο Αλαφουζοκάναλο [επισκέπτης ούσα, δεν μπορούσα να είμαι αγενής] και έπεσα πάνω σε μία απογευματινή εκπομπή, στην οποία η παρουσιάστρια και οι καλεσμένοι της σκίζανε τα ιμάτιά τους υπέρ των υπέροχων ελληνικών προϊόντων και πώς αυτός είναι ο τρόπος να σώσουμε τη χώρα.
[Διάλειμμα για εμετό.]
Πρώτα θυμήθηκα τα στερνά του Γ. Παπαδόπουλου. Από εκεί που μας είχε „στο γύψο“ για να μας γιατρέψει, κατάλαβε ότι πρέπει να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να σωθούμε. Σύμφωνα με ορισμένους νοσταλγούς του, αυτό αποτέλεσε και τη βασική αιτία για την οποία τον κλάδεψαν οι ΗΠΑ. Αυτό βέβαια, παραείναι απλοϊκό για να ισχύει. Σιγά μη φοβήθηκε η Κόκα Κόλα έναν αστείο δικτατορίσκο.
Μετά θυμήθηκα κάτι χειρότερο: τη λίστα με τα καράβια που ναυπηγούνται από ελληνικής καταγωγής πλοιοκτήτες.
Πριν από 2 χρόνια, ήταν 150+ (δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο, νομίζω κοντά στα 165), εκ των οποίων μόνο 1 ή 2 κατασκεύαζαν στην Ελλάδα. Η μεγάλη πλειοψηφία είχαν δοθεί σε Κορεάτικα και Κινέζικα ναυπηγεία.
Πριν 1 χρόνο τα ίδια: μία παρόμοια λίστα, με αντίστοιχες αναλογίες. Μεταξύ των ονομάτων θυμάμαι τον σύζυγο της Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, τον Κυριακού, τον Αλαφούζο και άλλα „γνωστά“ ονόματα.
Και καλά ο Αγγελόπουλος, δεν το παίζει „ελληνάρας“. Ειδικά από τότε που έσπασε τα μούτρα της η γυναίκα του [με τον Ελεύθερο Ρύπο], μας κάνανε τη χάρη να μην ξαναεμφανιστούν ως „σωτήρες“ της χώρας.
Οι άλλοι δύο όμως, Κυριακού και Αλαφούζος, μας έχουν πρήξει με τις „αγαθοεργίες“ τους, μέσα από τα αντίστοιχα κανάλια. Ας μας εξηγήσουν πρώτοι αυτοί γιατί πάνε να δώσουν τις παραγγελίες σε ξένα ναυπηγία, καταδικάζοντας στην ανεργία και στο μαρασμό ολόκληρες περιοχές και μετά θα τους εξηγήσουν οι έλληνες άνεργοι και συνταξιούχοι γιατί ψωνίζουν Γερμανικά μακαρόνια και Ολλανδικό γάλα.
Επειδή, μην ξεχνιόμαστε και μην κοροϊδευόμαστε: το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.
A, και κάτι ακόμα: κλείσε την τηλεόραση. Δεν σε σώνει. Σου γεμίζει το κεφάλι με πλάνες, μέχρι να κάνεις αυτό που θέλουν. Όσο έξυπνος κι αν νομίζεις πως είσαι, όση κριτική ικανότητα κι αν νομίζεις ότι διαθέτεις, καταπίνεις δηλητήριο.
esp0ir.wordpress.com

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...