Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εν μεσω δυο ληστων


Οταν θελεις απλως να διασφαλισεις,οτι θα παρεις τα δανεικα σου πισω και οτι θα τα παιρνεις και στο μελλον,η κυρια φροντιδα σου ειναι να βαλεις τετοιους ορους,που να κανουν αυτον που σου χρωσταει πιο ακμαιο οικονομικα.Αλλιως δεν προκειται να παρεις τιποτε.
Εαν οι οροι σου οδηγουν αυτον που σου χρωσταει να ειναι πιο αδυναμος οικονομικα,τοτε σημαινει οτι δεν σε ενδιαφερει να παρεις τα δανεικα σου πισω.Ζητας μια χωρα (ή χωρες ) με μισθους πρωην ανατολικης Ευρωπης (προσεξτε την προσφατη επικληση του Ολι Ρεν στις αμοιβες της Βουλγαριας ),ωστε να μπορουν να παραγουν εκει οι δικες σου επιχειρησεις φθηνα (ανταγωνιστικα ) τα δικα σου προϊοντα για να αντιμετωπισεις τα φθηνα προϊοντα της ανατολης.


Απο αυτα που απαιτουν οι δανειστες της Ελλαδας,με προεξαρχουσα τη Β.Ευρωπη μπορει να συμπερανει κανεις τι ζητουν.Εκτος αν εχουμε να κανουμε με οικονομικα ηλιθιους.Αν και ,οποιος πιστευει οτι μπορει να υποδουλωσει εναν λαο χωρις να κινδυνευουν οι επιχειρησεις του να γινουν παραναλωμα του πυρος ή στοχος αντεκδικησης του λαου ειναι οπωσδηποτε ηλιθιος.
Οπως ηλιθιος ειναι και οποιος απαιτει να γινει με το στανιο βιομηχανικος παραγωγος ανταγωνιστικων προϊοντων μια χωρα,που δεν ηταν ποτε βιομηχανικη,γιατι δεν ειχε πρωτες υλες προς τουτο, και γιατι εδω και 3.000 χρονια το ταλεντο των κατοικων της ειναι να ειναι ΚΥΡΙΩΣ γεωργοι,μεταπρατες, και εμποροι.
Επισης,χρησιμο ειναι σκεφτει κανεις,οτι αν θελεις να ξελαφρωσεις εναν δανειοδοτουμενο απο τα πολλα του χρεη δεν τον φορτωνεις,ως λυση,με καινουργια.Η Ελλαδα χρωστουσε το 2009 240 δις.Η εξωτερικη βοηθεια προσθεσε σ αυτα 110+160 δις μεχρι στιγμης!Συνολο 510!!Το πραγματικο κουρεμα δεν ξεπερνα τα 60 καθαρα στην καλυτερη περιπτωση!


Οποιος πει οτι η Ελλαδα ειναι το παραδειγμα μιας αδιαφθορης χωρας και μιας δημοκρατικης και αξιοκρατικης δομης,ζει σε αλλο πλανητη.
Οποιος πει οτι η Ελλαδα θα γινει μια υγειης χωρα για τους πολιτες της με τον τροπο,που φανταζονται οι ξενοι,ζει σε αλλο πλανητη.
Το προβλημα της χωρας ειναι οτι συνθλιβεται αναμεσα στις Συμπληγαδες ενος ανικανου και διεφθαρμενου εσωτερικου πολιτικου συστηματος και ενος ανοητου και παραδοπιστου εξωτερικου πολιτικου συστηματος.
Η ιστορια εχει δειξει,οτι κανεις δεν μπορει να σε σωσει απ εξω.Καιρος ν αρχισουμε να σοβαρευομαστε.
o-kairos.blogspot.com

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...