Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ο χριστιανοπουλος,αλλιως...

Ποιος είπαμε ότι του έδωσε το βραβείο;

Ο κ. Χριστιανόπουλος επιβεβαιώνει με το πλέον αγενές ύφος του, τους λόγους για τους οποίους εκτός από οικονομικώς και κοινωνικώς, έχουμε χρεοκοπήσει και πνευματικώς. Η άγνοια (ειλικρινής ή όχι, δεν έχει σημασία) του ποιος είναι πρωθυπουργός της χώρας, η απαξίωση των πάντων, η δεδηλωμένη αδιαφορία του για τα όσα συμβαίνουν, ο εξόχως προσβλητικός του τρόπος έναντι της Πόπης Τσαπανίδου η οποία σχεδόν έφθασε να κλάψει από τον εκνευρισμό της, κατά τη γνώμη μου δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη διανόηση, την τέχνη ή τον πολιτισμό -πολύ περισσότερο όταν στερούνται πρόδηλης αιτίας και δεν συνοδεύονται από ουδεμία πρόταση. Ακατάσχετη επιθετικότητα, ψευδοκαταγγελτικό ύφος, ειρωνεία, απρέπεια και συνεχής προβολή ενός αυτάρεσκου εγώ.


Και μπορεί να διαμαρτύρεται για το θόρυβο που προκάλεσε με την άρνηση του βραβείου του, υπενθυμίζω όμως ότι ο κ.Χριστιανόπουλος έχει κατά το παρελθόν δεχθεί αδιαμαρτύρητα πολλές άλλες διακρίσεις. Ανάμεσα στις οποίες και την ανάδειξή του σε επίτιμο διδάκτορα της Φιλοσοφικής Θεσσαλονίκης (αργότερα με άρθρο του επιχείρησε να απολογηθεί βέβαια, παρότι ωραιότατα τη φόρεσε την τήβεννο). Άλλωστε αν τον ενοχλούν τόσο οι δημοσιογράφοι που "οριακά τους ανέχεται", δεν θα ήταν προτιμότερο να αρνηθεί τις προσκλήσεις τους και να σταματήσει να βγαίνει στα τηλεπαράθυρα (μέσα σε δύο μέρες σε MEGA και ΣΚΑΪ);


Και μη σπεύσει κανείς να μου πει ότι πρέπει να κρίνουμε κάποιον αποκλειστικά από το έργο του. Διότι θα υπενθυμίσω επίσης ότι η κριτική που έχει κάμει ο κ.Χριστιανόπουλος στον Ελύτη είναι ότι ήταν "τεμπέλης και τσιλιμπούρδιζε με μικρότερες", στον Σεφέρη περίπου ότι "έγλειψε" τη Σουηδική Ακαδημία για να πάρει το Νόμπελ ("να το χέσω τέτοιο νόμπελ" είχε πει χαρακτηριστικά), στο Ρίτσο ότι τον περιφρονεί (γενικώς), ενώ τον πεζογράφο Γιώργο Ιωάννου τον ξεπροβόδισε με τη φράση "Αλάφρωσε η γη από ένα σκουλήκι".


Αν έχει απομακρυνθεί σήμερα η κοινωνία από τους λεγόμενους "πνευματικούς" ανθρώπους είναι ακριβώς γιατί πολλοί εξ αυτών τρέφονται από την αλαζονεία και τον αυτοθαυμασμό τους, κλεισμένοι σε έναν ολόδικό τους κόσμο που δεν επικοινωνεί με καμία άλλη πραγματικότητα. Και επίσης γιατί κάποιοι εξ αυτών κρύβουν εκεί τη μετριότητά τους.
pigkouinos.blogspot.com

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...