Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

σιγα μην εβαζαν τον ψαριανο σε εξεταστικη...

"ο γρηγορης ψαριανος,μουσικος παραγωγος,μπορει απο το 2007 να κλανει στης βουλης τα εδρανα οπως ονειρευοταν".ο κολλητος του ο τζ.πανουσης το ειπε.
ο ψαριανος πιστευω,ειναι ενας εντιμος τυπος.ξεπερνα τα "ορια" καποιες φορες,αλλα ποτε τα "ορια" που σηματοδοτουν το σαπιο κατεστημενο της χωρας.μου αρεσει που καποιος τους τα ριχνει χοντρα και στο προσωπο.καποιος πρεπει να το κανει.χαιρομαι που αυτος ειναι ο ψαριανος.και ειναι και ανανεωτικος...
μετα την ομιλια του στη βουλη εδωσε την παρακατω συνεντευξη στη μανινα ζουμπουλακη.



-Έχουμε τον Γρηγόρη Ψαριανό στη γραμμή.


-Γεια σας τι κάνετε; Θέλετε να σας φέρω καμιά τυρόπιτα, κανά καφέ, κάνα τσαγάκι;

-Από την βουλή που ‘ναι πιο φρέσκες;

-Βέβαια είναι πολύ πιο φθηνά εδώ πέρα, γιατί πίνουμε το αίμα του λαού στην βουλή όπως λένε διάφορα ρεμάλια της δημοσιογραφίας, παίρνουμε ένα σωρό λεφτά κι είναι όλα δωρεάν.

-Σωστά. Για πες πώς είναι τα πράγματα εκεί;

-Είναι άσχημα τα πράγματα, είναι πολύ άγρια τα πράγματα. Δε χρειάζεται να το πω σ’ ανταπόκριση απ’ την βουλή, το ξέρουν όλοι, το βλέπουν όλοι. Θα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη οργή που θα ξεσπάσει. Θα ‘ναι πολύ άγρια τα πράγματα γιατί τώρα πλέον δεν υπάρχουν ιδεολογίες και ιδεολογήματα, δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί. Υπάρχει ένας πάρα πολύ οργισμένος κόσμος κι αυτή η οργή δυστυχώς γίνεται ανθρωποφαγία.

Κάποιοι «αγανακτισμένοι» για το όλο πράγμα, κάψανε τρεις ανθρώπους χτες, χωρίς να μπορούν να βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Τι σημαίνει αυτό; Τι σημαίνει να βρίζεις ανθρώπους που αναγκάζονται να γίνονται απεργοσπάστες και είναι κλειδωμένοι σε μια τράπεζα, να τους ρίχνεις απ’ έξω…
ως προοδευτικός άνθρωπος; ως χαφιές; ως πράκτορας της ασφάλειας; ως ενεργούμενο μυστικών υπηρεσιών; ως ταγματάσφαλίτης; δε ξέρω ως τι. Ως αριστερός; Ως αναρχικός των Εξαρχείων;

Να τους ρίχνεις μέσα μολότωφ και να τους καις ζωντανούς. Κι η μολότωφ με συμπληρωματικά μπουκάλια με βενζίνη, μη τυχόν και γλυτώσουν. Ανθρωποι που δουλέυουν για 5 δεκάρες, ενώ άλλοι θησαυρίζουνε και τα πηγαίνουν στις τράπεζες, κι αγοράζουν διαμερίσματα στο Μανχάταν και στο Λονδίνο. Κι είναι επώνυμοι αυτοί
και τους ξέρουμε.
Και ζήτησα σήμερα απ’ το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που κυβερνούν με μονοκομματικές αυτοδύναμες κυβερνήσεις απ’ την Μεταπολίτευση, που στην πραγματικότητα δεν έγινε, και γιατί δε λειτουργεί καμία δημοκρατία, λειτουργεί ένα είδος, ένας τύπος δημοκρατίας, που το 40% των ψηφοφόρων το κάνει 65% στη Βουλή. Αυτό είναι κλοπή είναι ληστεία. Όταν όλη η Ευρώπη κυβερνείται από κυβερνήσεις συνεργασίας, εμείς έχουμε μονοκομματικές κυβερνήσεις λαμόγιων, που μας έχουν γονατίσει, έχουν πιει το αίμα του κοσμάκη, και τώρα ξανακαλούν τον ίδιο κοσμάκη να βάλει πλάτη. Τι πλάτη να βάλει; Δεν έχει πλάτη πια, του την φάγανε την πλάτη!

Λοιπόν, κι αυτοί οι ίδιοι που του την φάγανε, παίρνουν τα φράγκα, τα πηγαίνουν στις τράπεζες έξω και τώρα θα ξαναφάνε καινούρια. Γιατί αυτά τα λεφτά που θα πάρουμε τώρα ως δάνειο, αυτοί θα τα φάνε πάλι. Δε θα πάνε σε παραγωγικές δραστηριότητες, Μανίνα μου. Αυτά τους έλεγα σήμερα, αυτά λένε και οι ίδιοι μεταξύ τους, αλλά εκτός μικροφώνου! Εγώ απλώς το είπα στο μικρόφωνο.

Κι αυτοί μου λέγανε, ερχόντουσαν οι Πασόκοι και οι Νεοδημοκράτες και μου λέγαν συγχαρητήρια να αγιάσει το στόμα σου. Τους λέω δεν ντρέπεστε λιγάκι; Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Γιατί δεν βγαίνετε να τα πείτε εσείς; Δεν πρέπει να τα πει αυτά ένας διαμαρτυρόμενος της Αριστεράς. Πρέπει να τα πείτε εσείς!
-Θα τα πούνε ποτέ αυτά Γρηγόρη;

-Εσείς να τα πείτε γιατί εσείς τα κάνατε.

-Δε θα τα πούνε ποτέ όμως!

-Δε λένε. Γελάνε. Χαριεντίζονται. Πετάνε κορώνες. Όχι εσείς, όχι εμείς, κάναμε αυτό κι εκείνο. Κι έχουνε φάει μαζί τις Ολυμπιάδες, τα Βατοπαίδια, τις Siemens, τα Χρηματιστήρια, τον ιδρώτα του κοσμάκη, εδώ και 40 χρόνια.

Και βγαίνουν κι οι ίδιοι στα κανάλια και λένε ναι κάναμε λάθη και πράγματι και κατασπαταλήθηκαν λεφτά. Ναι ρε πούστη μου, πού κατασπαταλήθηκαν μπορείς να μου πεις; Σε νοσοκομεία και σχολεία. Μήπως γίνανε ας πούμε αεροδρόμια; έργα υποδομής; γίνανε τραίνα; γίνανε αυτοκινητόδρομοι; γίνανε πάρκα; γίνανε νοσοκομεία, σχολεία; Πρόνοια, Υγεία, Παιδεία; Τι γίνανε αυτά τα λεφτά;
Ή τα φάγατε εσείς ρεμάλια; Τα φάγατε ή δεν τα φάγατε;

Δημεύτηκαν οι περιουσίες κάποιων; Όχι. Πήγε κάποιος φυλακή; Όχι. Ο κυβερνήτης του Ιλινόις, στη Βασιλεύουσα του Καπιταλισμού, 1-2-3 θα τον πιάσουν θα του κόψουν τον κώλο. Εδώ έχει κοπεί κανένας κώλος;

Τόσες εξεταστικές επιτροπές, τόσες ιστορίες, έχει βγει κανένα πόρισμα ότι φταίνε; Αυτός, αυτός, αυτός. 35. 5 του ΣΔΟΕ. 3 πολεοδομίες. 15 εφοριακοί. Έτσι, ελεγκτές. 30 πρόεδροι ΔΕΚΟ κτλ που είναι ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ που δεν ξέρουν τι έχουν.

Κι όχι να πάνε φυλακή που είπε ο Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να γίνει δήμευση των περιουσιών τους. Τι είχατε το 1980; Ένα σπιτάκι. Τι έχετε τώρα; Δυο νησάκια. Κάτσε ρε μην τρελαθούμε!
Και βγαίνουνε τώρα, όλοι αυτοί τα ρεμάλια και αλυχτάνε διάφορα κοπρόσκυλα, να αλυχτάνε στα κανάλια ότι φταίει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και ότι φταίνε οι 300. Ότι φταίνε οι υπάλληλοι της Βουλής. Ότι οι υπάλληλοι της Βουλής παίρνουνε 15, 16 μισθούς. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Οι υπάλληλοι της Βουλής δουλεύουνε απ’ το πρωί ως το βράδυ σαν τα σκυλιά, είναι διορισμένοι. Κάποιοι απ’ αυτούς υπήρξανε γλύφτες, γλύψανε κατουρημένες ποδιές για να διοριστούνε, όμως αν το Κράτος λειτουργούσε σαν την Βουλή θα είμασταν Ελβετία. Γιατί εδώ μόλις πεις θέλω ένα χαρτί από ένα νόμο του 1932 και τι είχε πει ο Ηλιόπουλος το 1961 θα στο φέρουν σε 5 λεπτά. Και δουλεύουν οι άνθρωποι απ’ το πρωί ως το βράδυ. Παίρνουν και κάποια φράγκα παραπάνω. Ωραία λοιπόν, με τον αγώνα τους, με τις ώρες που δουλεύουν τα παίρνουν. Δεν τα παίρνουν ούτε ως μαγκιά, ούτε ως bonus.

Bonus παίρνουν στις τράπεζες, στα χρηματιστήρια, οι golden boys, οι golden gays, αυτοί παίρνουνε bonus. Bonus παίρνουνε οι Εφοριακοί, οι ΣΔΟΕ που λαδώνονται. Bonus παίρνουν οι Πολεοδομίες που φτιάχνουν τέρατα και υπογράφουν κάποιοι της Πολεοδομίας και γίνονται πλουσιότεροι και δεν τους πιάνει ποτέ κανένας.

Και για αυτά δε μιλάει κανένας εδώ μέσα.

Ό,τι μας έχουνε γονατίσει στους εξοπλισμούς κι αγοράζουμε όπλα επί δεκαετίες για να πολεμίσουμε ποιον δε ξέρω, δε μιλάνε. Λένε ότι καίει το αυτοκίνητο, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ακριβό αυτοκίνητο. Και δε λένε ότι έχουμε 150 πτήσεις F16 κάθε μέρα που καίει 100.000 ευρώ την ώρα κάθε F16 για να κάνει κοκορομαχίες με τους άλλους τους μαλάκες απέναντι.

Και δε μιλάει κανένας για αυτά, για τις τεράστιες σπατάλες και την αλητεία αυτή. Μιλάει ας πούμε ότι οι δάσκαλοι κάθονται 3 μήνες. Ωραία, τι να κάνουμε, να δουλεύουν τα σχολεία 12 μήνες. Τι ‘ναι αυτό δηλαδή; Μπαίνουμε σε ανθρωποφαγία!


-Όχι είναι αυτό που βάζεις την ευθύνη αλλού για να μην την βάλεις εκεί που πρέπει.

-»Άνεργοι», «εξοργισμένοι» καίνε εργαζόμενους σε ιδιωτική τράπεζα, που’ναι κλειδωμένοι μέσα. Σε λίγο θα βγούμε και θα μαχαιρωνόμαστε. Τι είσαι συ; Δάσκαλος; Χλαπ! Πάρτηνε κουφάλα γιατί τρως τα λεφτά εσύ! Τι είσαι συ; Δουλεύεις στον ΟΠΑΠ; Α, τι λες; Έμαθα ότι παίρνετε πολλά εκεί. Χλαπ! Φάτηνε! Μιλάμε για ανθρωποφαγία!

Κι απ’ αυτην την ανθρωποφαγία κερδίζουνε πάλι οι ίδιοι καριόληδες. Και δεν μιλάνε! Αυτά, τι άλλο να πω δηλαδή; Και δυστυχώς δεν μπορούσα να είμαι εκεί (στο σταθμό), αλλά δε μπορώ να είμαι ούτε εδώ (στη βουλή). Είμαι αλλού.

Δηλαδή, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Αυτό το πράγμα που βλέπουμε εδώ μέσα… Κωλοτριβόμαστε στους διαδρόμους και στο καφενείο και λένε «α, μπράβο, ωραία τα είπες». Τι λες ρε πούστη; Τι εννοείς ωραία τα είπα; Αυτά εσύ έπρεπε να τα πεις, όχι εγώ! Εσύ κυβερνάς 40 χρόνια. Εγώ κυβερνάω;

Μου λένε εσείς, αν ήσασταν η Αριστερά στην Κυβέρνηση τι θα κάνατε; Όχι αυτά! Θα κάναμε κάτι άλλο, δεν μπορώ να σας πω τώρα, θα σας πω αύριο το απόγευμα.

Δε θα κλέβαμε. Δε θα είχαμε ιδιοκτησίες με φιρμάνια Σουλτάνων απ’ το 1612, δε θα ανήκε ο Υμηττός στην Εκκλησία, δε θα άνηκε στη Μονή Πεντέλης, θα άνηκε στον κόσμο. Θα συμφωνούσαμε για τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Η Βαρκελώνη έκανε το 1982 Ολυμπιάδα κι έγινε 10 φορές ωραιότερη πόλη μετά την Ολυμπιάδα της, κι εμείς είμαστε ένα μπουρδέλο, με αποσαθρωμένα μπετά και παρατημένες Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

Κι είμαστε ένα μπουρδέλο, χωρίς πουτάνες, μόνο με νταβατζήδες! Τι να λέμε τώρα; Και κάθονται και λένε τι είναι αυτά; Είναι Αριστερός αυτός που τα λέει; Βρίζει; Ούτε Αριστερός είναι, ούτε βρίζει, ούτε τίποτα. Το αυτονόητο ρε πούστη μου!

Μπορεί να μιλήσει κανείς για το αυτονόητο; Ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ο ίδιος στη Σιέρα Λεόνε και στη Δανία; Μπορεί να πει κανένας ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία στη Φιλανδία; Κι ότι δεν υπάρχει φροντιστήριο πουθενά στον κόσμο παρά μόνο στην Ελλάδα; Ότι τα φροντιστήρια και ο φραπέ είναι ελληνική εφεύρεση;

Και βγαίνουν κι Αριστεροί και με αγριοκοιτάνε και μου λένε αυτό δεν έπρεπε να το πεις γιατί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Δε με χέζουνε! Θα βγούνε να πούνε την αλήθεια, τα αυτονόητα, αυτά που βλέπει ο κόσμος;

-Πολύ αμφιβάλλω. Έχεις απόλυτο δίκιο. Μου κάνουν νόημα να σε κόψουμε για να βγούνε οι ειδήσεις.

-Να με κόψετε.

news.matia.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...