Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

λευκοι ελεφαντες

o desmond tutu φορωντας τη φανελα της εθνικης του ομαδας,αναφωνουσε χθες σε ενα μεγαλο παρτυ, "ειμαστε ολοι αφρικανοι".σας θυμιζει κατι; οκ.παμε παρακατω.
οπως συνεβει και εδω με την τελεση των ολυμπιακων αγωνων,ετσι και στη ν.αφρικη,υπαρχουν σοβαρες αντιρρησεις.εαν εμεις τοτε ειχαμε ενα μετριο βιοτικο επιπεδο,αυτοι εχουν μια κλιμακα πανω απο το κανενα.
οι αγωνες αυτοι στοιχισαν στη χωρα αυτη 6 δις δολλαρια.η fifa χρησιμοποιησε τη χωρα και η χωρα τη fifa.σαφως ως χωρα εννοουμε την αρχουσα ταξη.

ο raj patel ειναι συγγραφεας του βιβλιου "η αξια του τιποτα-πως να αναδιαρθωθει η κοινωνια της αγορας και να επαναδιεκδικηθει η δημοκρατια".υποστηριζει πως αυτοι που ειναι αντιθετοι,καταλαβαινοντας και ζωντας τα προβληματα, θα προσπαθησουν να το δειξουν με καθε τροπο.θα σπασουν τις ζωνες προστασιας που υπαρχουν,τις "καθαρες" περιοχες που εχουν δημιουργηθει, οπως παντου πλεον στον κοσμο σε αναλογες εκδηλωσεις..τι ζητανε;τα αυτονοητα.τα χρηματα να κατευθυνοταν στην υγεια,στην παιδια, στο κοινωνικο συστημα.
στα καναλια θα φανουν αυτοι που ωφελουνται καθως θα αποκλειστουν οι χαμενοι.και αυτοι ομως θα χρησιμοποιησουν το παγκοσμιο κυπελλο.να δειξουν την κατασταση που επικρατει στη χωρα.τις χαμενες ευκαιριες.αυτο ελπιζουν.

ο desmond tutu αποκαλει τα σταδια "λευκους ελεφαντες".εμεις απλα θα παρακολουθησουμε τους αγωνες,που ειναι παντα ενδιαφεροντες.θα υποστηριξουμε ομαδες(viva argentina!),θα χαρουμε γκολ και αποκρουσεις,τακλιν και τζαρτζαρισματα.θα πιουμε τις μπυρες μας και θα εχουμε κατι να μας απασχολησει ευχαριστα για ενα μηνα.
οι αλλοι εκει κατω,θα προσπαθουν να αποφυγουν το πατημα των "λευκων ελεφαντων".

απο τη χθεσινη εκδηλωση-γιορτη ο hugh masekela παιζοντας το grazing in the grass.μαζι του η lira τραγουδωντας την αξεχαστη miriam makeba και το pata pata.( σαν παρουσιαση eurovision ακουστηκε αυτο.τελος παντων).

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...