Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Κρατήστε τα γραπτά

του Άλκη Γαλδαδά

Στη δεκαετία του ’90, νέος και ρομαντικός, αποφάσισα να μην απουσιάσω από μιαν απεργία των Εκπαιδευτικών που μου φαινόταν δίκαιη και προμηνυόταν μεγάλη σε διάρκεια και σκληρή. Έψαξα μάλιστα να βρω και μια προσωρινή δουλειά γιατί δεν ήμουν «ιδιαιτεράκιας» και έπρεπε κάπως να επιβιώσω. Ήταν η πιο μακροχρόνια απεργία αν δεν κάνω λάθος και έληξε όταν το Υπουργείο Παιδείας πέρασε στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου και του δόθηκε σαν προίκα να μας μοιράσει ένα κάποιο επίδομα. Εγώ, επειδή η δουλειά που βρήκα τελικά ήταν να ξεφορτώνω τελάρα στη Λαχαναγορά, από την απεργία κληρονόμησα έναν πόνο στη μέση και μέχρι να μου περάσει, ο νεοδημοκράτης πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε., ένας γυμναστής αν θυμάμαι καλά, εξαιτίας και της ανελέητης δημοσιότητας πρόλαβε να βγει άνετα βουλευτής.


«Έτοιμο για καταστολή το Υπουργείο Παιδείας», διαβάζω στην εφημερίδα, μετά την άρνηση κάποιων εκπαιδευτικών να βαθμολογήσουν γραπτά των παιδιών. Θα είναι λοιπόν μεγάλο λάθος, νομίζω, αν η Υπουργός παρασυρθεί από τους συμβούλους της και προσπαθήσει να βρει κάποια βίαιη λύση. Από το να βάλει κάποιους να διορθώσουν έως και να επιστρατεύσει. Θα πέσουν όλοι να φάνε μόνο εκείνη. Της προτείνω να αφήσει τους εκπαιδευτικούς να επιμείνουν στην κατακράτηση των γραπτών. Όπως μάλιστα είδα το Κ.Κ.Ε. πρότεινε αποχή διαρκείας. Ας τους αφήσει λοιπόν να εκτίθενται επ’ αόριστο. Σε μια επίδειξη αδιαλλαξίας διαρκείας. Νεοδημοκράτες και Κ.Κ.Ε. τώρα αντάμα και μια θλιβερή ουρίτσα πίσω τους ο Συνασπισμός, που κάποτε είχε συναρπάσει τον κόσμο με τη στάση του (το θυμούνται ακόμη το 18% άραγε;) αφήνοντας στο Λ.Α.Ο.Σ. άλλη μια ζουμερή μπουκιά.


Τα παιδιά είναι παιδιά, και μάλιστα κατακουρασμένα αυτή στιγμή. Θα βγάλουν λοιπόν γρήγορα από το μυαλό τους τα γραπτά και τα αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουν να χαρούν το καλοκαίρι τους και θα χάσουν λίγη ακόμη από την εμπιστοσύνη τους στους μεγάλους. Στην ουσία οι συνδικαλιστές της Ο.Λ.Μ.Ε. θα έχουν να αντιπαρατεθούν με τους γονείς και αυτοί νομίζω πως δεν θα ξεχάσουν εύκολα τη στάση των «ανήσυχων» για τα χάλια της Παιδείας μας που με όσα κάνουν, αυξάνουν στα σίγουρα την πελατεία και τα φλουριά στα ταμεία των Ιδιωτικών σχολείων. Ας έχει την ψυχραιμία αλλά και την διορατικότητα η κ. Διαμαντοπούλου να εξασφαλίσει τα γραπτά κάπου διότι αν μπει μια φωτιά η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη και ποιος από όλους, Υπουργείο ή συνδικαλιστές, θα μπορεί να ξανακοιτάξει παιδιά και γονείς στα μάτια και ας περιμένει για το μετά.


Είπαν οι συνδικαλιστές ότι θα εξηγήσουν στους γονείς. Ας τους αφήσουν λοιπόν να δούμε αν και πόσους θα πείσουν. Θα πείσουν τόσους όσους Αμερικανούς τουρίστες διαβάσαμε στον αγαθό Ριζοσπάστη ότι χειροκροτούσαν που δεν τους άφηναν να ανέβουν στο πλοίο; Θα αμολήσουν και τη γνωστή λυσσασμένη, αφρίζουσα και καπνίζουσα εκπρόσωπο του Κ.Κ.Ε. στα παράθυρα για να μας πείσει περί αυτού; Να δούμε τι θα έχει να πει στους γονείς και το καλό και very clean παλληκάρι που ήλθε τώρα στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση των δικών του στην πλήρως αξιόπιστη Ο.Λ.Μ.Ε., που μπαίνεις ένας απλός εκπαιδευτικός χωρίς και πολλά-πολλά προσόντα και αν σου τύχουν μερικές χοντρές διεκδικήσεις και το κυνηγήσεις το πράγμα μέχρι και βουλευτής μπορεί να γίνεις.

protagon.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...