Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η ακαταμάχητη γοητεία του λαϊκισμού. Δοκίμιο για τη χρεοκοπία των μυαλών και των συνειδήσεων.

Η ελληνική κοινωνία αγουροξυπνημένη από τον λήθαργο της μπελ εποκ ενός καταναλωτικού ευδαιμονισμού που στηρίχτηκε στον υπερδανεισμό, αναζητά οργισμένη εξιλαστήρια θύματα. Το ελληνικό δημόσιο χρεοκόπησε. Όμως εκείνο που μας διαφεύγει είναι ότι ταυτόχρονα χρεοκόπησαν οι Δήμοι, οι συνεταιρισμοί, τα νοσοκομεία, τα ΜΜΕ. Εν τέλει, χρεοκόπησε όχι το δημόσιο αλλά ένας ολόκληρος τρόπος σκέψης, οργάνωσης και πολιτικής στην οποία στηρίχτηκε η μεταπολίτευση. Δεν πρόκειται για οικονομική χρεοκοπία αλλά για την χρεοκοπία των μυαλών και των συνειδήσεων.

Τα ΜΜΕ δεν αναγνώρισαν τη μεγαλύτερη είδηση των τελευταίων 40 χρόνων. Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί δεν την αντιλήφθηκε η Αριστερά. Η αριστερά που είναι μέρος αλλά και η αιτία του προβλήματος. Ακόμη και στην ύστερη φάση, όταν βρισκόμασταν στο χείλος της χρεοκοπίας πρότεινε 100.000 διορισμούς στο δημόσιο. Τη «γη της επαγγελίας» για τον έλληνα της μεταπολίτευσης. Όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική ερήμην των αριθμών. Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα, όπως έλεγε κι ο Βλαδίμηρος. Κι έτσι η πρώτη ανάγκη που προβάλλει δραματικά για τους αριστερούς είναι να κατανοήσουν. Να ερμηνεύσουν τα γεγονότα στο νέο πλαίσιο. Εν τέλει, η ανάγκη για ένα «Νέο Διαφωτισμό» που θα μας απαλλάξει όχι από τα χρέη αλλά τον τρόπο σκέψης που μας χρεοκόπησε.

Νομίζω ότι η ρίζα του προβλήματος είναι η κυρίαρχη ιδεολογία την οποία αναπνέει σύμπασα η ελληνική κοινωνία: ο ανδρεοπαπανδρεϊκός λαϊκισμός της μεταπολίτευσης με τον οποίο συμβιβάστηκε και υιοθέτησε η αριστερά. Το ιδεολόγημα των μη προνομιούχων. Ένα διαταξικό συνονθύλευμα που περιλαμβάνει όλους τους έλληνες απέναντι σε ένα κράτος που θεραπεύει αδιακρίτως πάσαν νόσον, ικανοποιεί όλα τα αντιφατικά αιτήματα, μοιράζει προνόμια και επιδόματα. Είναι η ιδεολογία, με την αλτουσεριανή έννοια, που έβαλε τη σφραγίδα της στη μεταπολίτευση. Της σχέσης μας δηλαδή με την πραγματικότητα. Τον τρόπο με το οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.

Ένας λαϊκισμός που ακυρώνει την ευθύνη του πολίτη και τη θέση της πολιτικής παίρνουν εκείνα τα προεκλογικά πάρτυ στις πλατείες με τους χιλιάδες συνενόχους, που κραδαίνουν τις πλαστικές σημαίες του πελατειακού κράτους της μεταπολίτευσης. Ναι. Είναι αυτοί οι «αγανακτισμένοι πολίτες» που δεν έκαναν ποτέ την αυτοκριτική τους και τώρα παριστάνουν τις «μωρές παρθένες». Που κίνητρό τους ήταν ο πιο χυδαίος ατομισμός για να νομιμοποιήσουν το αυθαίρετο εις βάρος του περιβάλλοντος, το καλό επίδομα εις βάρος των αδύνατων, τον διορισμό εις βάρος εκείνου που δεν έγλειφε. Η πολιτική ήταν ένα γιουρούσι για την κατάληψη του κρατικού ταμείου που ικανοποιούσε όλα τα βίτσια και τις ανάγκες με τα δανεικά των ευρωπαίων. Πού ήταν αλήθεια οι συνειδήσεις των "αγανακτισμένων πολιτών" όταν συνέβαιναν όλα αυτά; Ποιος εξέλεξε, όχι μία αλλά δεκάδες φορές, όλους αυτούς μας χρεοκοπούσαν; Φτάσαμε έτσι, όπως λέει ο Γιάννης Βούλγαρης, από την αριστερά της θυσίας, στην αριστερά των επιδομάτων.

Όμως, ένα αριστερό κόμμα δεν είναι συνδικαλιστική κίνηση για να υιοθετεί άκριτα όλα τα αιτήματα, αλλά τα ιεραρχεί σε ένα πρόγραμμα. Σε να συλλογικό σχέδιο για την αλλαγή της κοινωνίας. Και επειδή δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν όλοι, διακρίνει και υπερασπίζεται τον άνεργο ή τη γενιά των 700 ευρώ που πλήττεται από τον νεοφιλελευθερισμό, από τον μηχανικό της ΔΕΗ που έχει περικοπές λόγω του μνημονίου 50.000 ευρώ. Μιλάει χωρίς να μασάει τα λόγια του για όλες τις συντεχνίες που φοροδιαφεύγουν σε μια κοινωνία που μόνον 4 στους 10 πληρώνουν φόρους και δεν δημαγωγεί ασύστολα για τα δήθεν «φορομπηχτικά μέτρα» της κυβέρνησης. Επισημαίνει την ανάγκη της υγιούς επιχειρηματικότητας απέναντι σε όλους τους κρατικοδίαιτους αεριτζήδες που λυμαίνονται το δημόσιο και κοινοτικό χρήμα. Γιατί, όσοι δοκίμασαν την ανεργία και την ξύλινη «αντιμονοπωλιακή» ρητορεία της αριστεράς, ξέρουν ότι η εργασία είναι αξιοπρέπεια. Ονομάζει και αποδοκιμάζει τον νεποτισμό που κυριαρχεί στα πανεπιστήμια, την καταστροφή του δημόσιου χώρου, τη ρητορεία των δικαιωμάτων αλλά όχι της ευθύνης, τους αγώνες εις βάρος των άλλων, τη χρήση της βίας που φθάνει μέχρι τη στέρηση της ελευθερίας του λόγου. Αυτήν που η νεωτερικότητα κατέκτησε με αγώνες 300 χρόνων.

Υπάρχουν δυο μαγικές λέξεις που λείπουν από την λεξικό της μεταπολίτευσης. Ατομική ευθύνη. Οι περισσότεροι κυκλοφορούν με τον μανδύα του θύματος. Η θυματοποίηση είναι η προσφιλής τέχνη του λαϊκισμού. Τα δεινά έρχονται σαν φυσικές καταστροφές. Μνημόνια, χούντες, εμφύλιοι. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Η πορεία από το ατομικό στο συλλογικό θα είναι σκληρή. Στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν μόνον ατομικότητες ενδεδυμένες το συλλογικό ή το λαϊκό. Βουνά εγωισμού. Πολιτικοί και συνδικαλιστές με γεμάτες γαστέρες και απαστράπτοντα αυτοκίνητα που ρητορεύουν «υπέρ του λαού» στα δελτία των οκτώ και είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν τον συνομιλητή τους. "Η υπευθυνότητα είναι ένα αβάσταχτο φορτίο· μας αλυσοδένει με τις συνέπειες των πράξεών μας" γράφει ο Πασκάλ Μπρυκνέρ στον «Πειρασμό της αθωότητας».

Αν θέλει να προσφέρει κάτι η αριστερά πρέπει να θυμηθεί πάλι την ιδεολογική ηγεμονία του Γκράμσι και τη σημασία της ιδεολογίας. Που σημαίνει να αναδείξει το ψέμα στο οποίο ζούσαμε. Να καταγγείλει την υποκρισία που ενδημεί και στην ίδια την αριστερά. Να κάνει δηλαδή την αυτοκριτική της. Να ξαναδώσει πάλι στις λέξεις την αλήθεια τους. Να αναδείξει τις αξίες που έσβησαν. Την αλληλεγγύη. Την εργασία. Την αξιοκρατία. Την ηθική. Την υπεράσπιση των αδύνατων.
Έχουμε ανάγκη από αλήθεια. Όμως είναι οδυνηρή και κοστίζει. Ο λαϊκισμός είναι πάντα γοητευτικός και χαϊδεύει τα αυτιά. Γι’ αυτό και θα έχει πολύ μέλλον.

Του Μάκη Καραγιάννη

το κκε παιρνει θεση για τον "κυνοδοντα"

τωρα εδω μιλαμε για σοβαρο προβλημα.δυστυχως οι γιατροι του κοσμου εχουν κλεισει το φακελο.ολοι;οχι.υπαρχει ακομη ενα "γαλατικο χωριο" που αντιστεκεται,και τον εχει κρατησει ανοιχτο.

-" Ο «Κυνόδοντας», χωρίς να απευθύνεται στην λογική, οργανώνει τα αισθήματα του θεατή στη βάση της αντίθεσης σε όσα λαμβάνουν χώρα στην οθόνη. Επιδιώκει να τρυπώσει ύπουλα στη συνείδηση μέσω ανακλαστικής αντίδρασης και όχι κατόπιν νοητικής διεργασίας. Η συνταγή που ακολουθείται συνίσταται σε ένα ευφυές, σκόπιμα επιτηδευμένο μείγμα, μια σύνθεση από καταγεγραμμένα, στην συνείδηση των θεατών, γνωρίσματα του φασισμού μαζί με χαρακτηριστικά που η αστική προπαγάνδα «αποδίδει» στον κομμουνισμό, αυθαίρετα, χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη, χωρίς δηλαδή διαδικασίες ανάλυσης και σύνθεσης.

Αναφορές που παραπέμπουν στον φασισμό είναι: τα «άρια» χαρακτηριστικά των τεσσάρων μελών της οικογένειας (η μητέρα και τα τρία παιδιά), η γάτα που σφάζει ο γιος με το ψαλίδι του κήπου, η κόρη, που κόβει με ψαλιδάκι, όχι μόνο τα νύχια, αλλά τα δάχτυλα ποδιών και χεριών της κούκλας, μιμούμενη με σαδισμό, τις κραυγές πόνου που η κούκλα θα έβγαζε... Στις πάμπολλες αντικομμουνιστικές αλληγορίες καταχωρούνται : η φιγούρα του αυταρχικού, του αιμοσταγούς «πατερούλη», το «τείχος» που έχτισε ο πατέρας για να απομονώσει την βίλα από τον έξω κόσμο, το αεροπλάνο που προσπαθεί να το σκάσει... το παιδί της οικογένειας που δήθεν το 'σκασε και δήθεν βρήκε τραγικό θάνατο εκεί έξω και τέλος ... τα φρύδια που πρέπει να βαφούν καφέ κι όχι μπλε «γιατί δεν υπάρχουν μπλε φρύδια», δηκτική ειρωνεία για τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό ...

Ο «Κυνόδοντας» συνιστά αντιδραστικό έργο που παρεμβαίνει στην κοινωνική συνείδηση. Διαχειρίζεται ιδέες και συνταγές παρωχημένες, με «πιασάρικη» περιθωριακή θεματολογία, μπόλικο φορμαλιστικό καρύκευμα βίας, γυμνού και πορνό, καθώς και στείρα παρελθοντική νοσταλγία με Γούναρη και Jean Vallin. Οταν έρχεται η ώρα της κάθαρσης, ακόμη κι αυτή η εξέγερση είναι κομμένη και ραμμένη στις μυθολογίες της υποταγής. Η κόρη σπάζει πρώτα τον κυνόδοντά της (!) και μόνο τότε, το σκάει, μπαίνοντας στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου με προορισμό τον έξω κόσμο ...

Το έργο αυτό είναι ιδεολογικά μεταβατικό, γι' αυτό είναι και δειλό! Το λανσάρουν για να «τσιμπήσουμε»... Ο «Κυνόδοντας» συνιστά τον πρόδρομο μιας πιο ωμά αντικομμουνιστικής τέχνης, στα πλαίσια της εκστρατείας της ΕΕ που στόχο έχει το χτύπημα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της ταξικής πάλης, ιδιαίτερα σήμερα, που η κυρίαρχη τάξη επιδιώκει με πολλούς τρόπους και τους μηχανισμούς που διαθέτει, να ξαναγράψει την ιστορία και να συκοφαντήσει την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, την οποία χαρακτηρίζει «ολοκληρωτισμό». Ετοιμάζει μάλιστα και σχετική νομοθετική παρέμβαση γι' αυτό!"

το αρθρο ειναι της Τζ. Γιοβανη απο το ριζοσπαστη

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Η Λιβυκή Εξέγερση μέσα από τα Μάτια ενός Κομματιού της Ελληνικής Αριστεράς

Με αφορμή κάτι εκδηλώσεις της παλαιολιθικής “Αριστεράς” ενάντια, γενικώς και αορίστως, στην επέμβαση της Δύσης κατά του καθεστώτος Καντάφι, λίγα σχόλια :

Ιδεολογία :
Σημαίνει ως γνωστόν ψευδή συνείδηση για τον κόσμο. Κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος που μάχεται για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη οφείλει να την καταστρέφει. Όχι όμως και κάποιοι παλαιολιθικοί τύποι, που θεωρούν ότι όταν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με τα νοητικά τους σχήματα για τον κόσμο, τότε τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Ο νοών νοείτω για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Πόλεμος / Βία :
Κανείς δεν επιθυμεί τον πόλεμο. Όποιος όμως δηλώνει συλλήβδην κατά της βίας, στηρίζει με την δήλωσή του αυτή την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Η γενική και αόριστη δήλωση υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου έχει επί του συγκεκριμένου προεκτάσεις και επιπτώσεις. Όταν η πλειοψηφία μίας κοινωνίας παίρνει τα όπλα κατά του καταπιεστικού καθεστώτος της, οι δηλωσίες της ειρήνης, όσο και αν ενίστανται για το αντίθετο, διαλέγουν μέρος.
Καθεστώς / Κοινωνία :
Όποιος πιστεύει ότι όταν υπάρχει επίθεση ενάντια στις δομές ενός καθεστώτος, αυτό ισοδυναμεί με επίθεση κατά του λαού, τον οποίο το καθεστώς αυτό καταπιέζει, έχει λάθος. Όταν όμως μία τέτοια θέση υποστηρίζεται στη σημερινή περίπτωση της Λιβύης, τότε είναι εκ του πονηρού.
Εξεγερμένοι v. Αντιπροσώπευση :
Οι υπερεπαναστάτες της δεκάρας, που έχουν τόση σχέση με την κοινωνία και τους αγώνες της όση έχουν με την εξέγερση οι πρώην πολιτικοί φίλοι του Καντάφι και νυν δήθεν αντιπρόσωποι των εξεγερμένων, αρέσκονται να αναζητούν πρωτοπορίες ή συνομωσίες. Η μόνη επαναστατική πρωτοπορία που υπήρξε ποτέ και υπάρχει πάντα σε κάθε συμβάν όπως η από τα κάτω εξέγερση στον Αραβικό κόσμο είναι οι άνθρωποι που κάθε φορά παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους. Αυτοί είναι οι σύντροφοί μας, μαζί με αυτούς αγωνιζόμαστε και είμαστε αλληλέγγυοι. Όχι όμως και η παλαιολιθική αριστερά, που αντί να βλέπει την εξέγερση ως κάτι φύσει αντιφατικό με αντιπαλευόμενες δυνάμεις στο εσωτερικό του, είτε εστιάζει την ανάλυσή της στο ποιοί είναι οι δήθεν αντιπρόσωποι των εξεγερμένων είτε θεωρεί τα πάντα μία συνομωσία.
Δύση – Καντάφι :
Η ιστορία των σχέσεων της Δύσης με το Κανταφικό καθεστώς είναι πολύπλοκες και γεμάτες διακυμάνσεις. Είναι όμως γεγονός ότι οι μπίζνες όπλα – αντί – πετρέλαιο είχαν κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια. Με τον είσοδο στο προσκήνιο της νεώτερης αραβικής ιστορίας του παράγοντα “εξεγερμένες κοινωνίες” οι συσχετισμοί άλλαξαν. Προκειμένου το πάρε – δώσε να συνεχίσει εύρυθμα η Δύση διεκδικεί μία προνομιακή μεταχείριση και στην ταχύτατα εξελισσόμενη νέα κατάσταση. Η επέμβαση των Δυτικών κατά του Καντάφι δεν είναι καθόλου παράξενη αλλά απολύτως κυνική, τα σκουριασμένα όμως εργαλεία ανάλυσης της εδώ τραγελαφικής αριστεράς μερικών τους εμποδίζουν να τη δουν στην ουσία της.
Εξεγέρσεις & Δημοκρατία :
Οι κοινωνίες εξεγείρονται για την ελευθερία, δεν εξεγείρονται ούτε για την αναρχία ούτε για τον κομμουνισμό. Με τις εξεγέρσεις αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων και οι δομές εξουσίας μέσα στις κοινωνίες. Το πόση ελευθερία θα κερδίσουν και που θα αποκρυσταλλωθούν τα πράγματα έχει να κάνει με πάρα πολλούς παράγοντες. Αν στην καλύτερη στον Αραβικό κόσμο οι εξεγέρσεις οδηγήσουν σε δυτικότροπα αντιπροσωπευτικά καθεστώτα, αυτό δεν αναιρεί την αξία τους ως ιστορικά συμβάντα μεγάλης εμβέλειας. Η κοινωνική απελευθέρωση είναι διαδικασία, στα πλαίσια της οποίας τα κινήματα οφείλουν να αναβαθμίζουν τις θέσεις τους μέσα στον κοινωνικό ανταγωνισμό. Αν στην Αίγυπτο πχ. ο στρατός σκοτώνει και απαγορεύει τις διαδηλώσεις, αυτό αποτελεί ρελάνς του κυρίαρχου συστήματος εξουσίας να δώσει όσο το δυνατόν λιγότερα στους εξεγερμένους. Δεν αποτελεί όμως λόγο για την απαξίωση των ηρωικών αγώνων των ανθρώπων από προσκυνητές της ιδεολογίας.
Συμπέρασμα :
 Η κριτική προσέγγιση στην παρέμβαση των Δυτικών στη Λιβύη είναι ένα ζήτημα, που μεταβάλλεται καθώς μεταβάλλονται και οι εξελίξεις και οι προθέσεις τους, είναι απαραίτητη για την ανάλυση των γεγονότων. Η διασφάλιση όμως μίας ελάχιστης ισότητας των όπλων μέσω ζώνης εναέριας απαγόρευσης είναι κάτι στο οποίο όποιος εναντιώνεται αεράτα, θα πρέπει να δέχεται τις συνέπειες της άποψής του, δηλαδή την ολοκληρωτική καταστολή μίας εξέγερσης από ένα ανθρωπόμορφο κτήνος και όσους τον ακολουθούν. Δυστυχώς δεν είμαστε στην εποχή της Ισπανίας του ’36, που οι δημοκράτες του πλανήτη φτιάξανε φάλαγγες κατά του Φράνκο. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κλείνουμε τα μάτια όταν ο άλλος βομβαρδίζει με αεροπλάνα και ελικόπτερα ημιοπλισμένους αντάρτες και αμάχους και πετάμε και μία κλανιά περί Δύσης.
Σημείωση : Η ιδεολογία είναι πανίσχυρο όπλο των αφεντικών.

inlovewithlife.wordpress.com

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

13.000 rpm

Έχω την τάση να πλακώσω κάποιον στο ξύλο εσχάτως. Κι επειδή δεν είμαι βίαιος άνθρωπος, μάλλον θα την πληρώσει κανένας άσχετος οδηγός που θα παραβιάσει στοπ κι επειδή δεν είμαι και κάνας σφίχτης ή γνώστης των απόκρυφων, αηδιαστικών, βρομερών τεχνικών της Ανατολής μάλλον το περισσότερο ξύλο θα το αρπάξω εγώ.

Αλλά νομίζω οτι μπήκανε στο κόκκινο οι αντοχές μου.
Ας πούμε, τόσον καιρό στο μπλογκ (αλλά και έξω από αυτό) έχω σιχτιρίσει με άτομα που ξέρουν καλύτερα από μένα το τι σκέφτομαι κι επιμένουν οτι έτσι είναι, αυτό εννοώ, αυτό που λένε εκείνοι κι όχι αυτό που λέω εγώ! Καταπληκτικό. Δεν συμβαίνει μόνο σε μένα, αλλά όταν συμβαίνει σε μένα μ΄ενοχλεί.
Θυμάμαι παλιότερα είχα κάνει ένα ποστ περί του τι είναι αυτό το πράγμα που ονομάζουμε «ελευθερία» -μέσα στην κοινωνία φυσικά, επειδή έξω από αυτήν δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία. Το είχα κάνει το ρημαδοπόστ επειδή κάποιοι λεβέντες υπερασπίζονταν το άνευ όρων δικαίωμα καθενός να λέει οτιδήποτε –υποστήριζα τότε (κι ακόμα το υποστηρίζω) οτι «η ελευθερία του ενός αρχίζει εκεί που αρχίζει και η ελευθερία του άλλου». Τουτέστιν, αν εγώ είμαι σ΄ένα εστιατόριο και λέω ανέκδοτα με σκατά και στον ίδιο χώρο είναι κάποιο άλλο άτομο που αηδιάζει, το να σταματήσω τα σκατοανέκδοτα δεν αποτελεί λογοκρισία, ούτε καταπατά το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασής μου. Το γράφω απλουστευτικά για να μην το παιδεύουμε. Τότε λοιπόν πολλοί διαφωνούσαν και η διαφωνία τους ήταν ανάλογη του δικαιώματος στο ελεύθερο κάπνισμα: «αν δεν σου αρέσει, εσύ έχεις το πρόβλημα και σήκω φύγε». Άρα, αυτός που ασκεί το δικαίωμα αποκτά, εκ προοιμίου, πλεονέκτημα σε σχέση με αυτόν ο οποίος το υφίσταται: «δεν φταίω εγώ που έκλασα, φταις εσύ που το μύρισες».

Λέω λοιπόν. Η διαφωνία μου εκείνη την εποχή είχε να κάνει συγκεκριμένα με το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης των φασιστοειδών –υποστήριζα οτι αυτό το δικαίωμα δεν το έχουν επειδή ουσιαστικά πρόκειται για κατάχρηση δικαιώματος. Δηλαδή αν ο φασίστας μπορεί απρόσκοπτα να αναπτύσσει τις απόψεις του περί ανωτερότητας της φυλής, περί μιαρότητας των ξένων, περί θρησκευτικής μοναδικότητας και άλλα συναφή τότε καταχράται το κοινό μας δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Σα να είσαι σε έναν σινεμά και να στέκεσαι όρθιος πάνω στο κάθισμα, έχεις τότε καταχραστεί το δικαίωμά σου να βλέπεις την ταινία με αποτέλεσμα να εμποδίζεις τον από πίσω να το ασκήσει. Ή να στο πω αλλιώς, έχεις δικαίωμα να αναπτύξεις την πεποίθησή σου περί ανωτερότητας της Χ κοινωνικής θεωρίας και να προσδοκάς οτι η εφαρμογή της θα έσωζε τον κόσμο αλλά αν αρχίσεις να λες οτι πρέπει να σκοτωθούν και κάνα μύριο νοματαίοι για να εφαρμοστεί καλύτερα η θεωρία τότε καταχράσαι το προηγούμενο δικαίωμά σου.

Απορώ λοιπόν. Όλοι αυτοί που υποστήριζαν την πλήρη ελευθερία του λόγου τι έκαναν όταν έφαγε γιαούρτια η Σώτη η Τριανταφύλλου για παράδειγμα; Όσοι διαβάζουν το μπλογκ ξέρουν οτι Σώτη για μένα σημαίνει «απαύγασμα του μαριαντουανετισμού», αλλά δεν θα έπρεπε να έχει κι αυτή το δικαίωμα να πει τα δικά της; Αυτοί που έλεγαν «ναι» επικρότησαν αυτούς που τη γιαούρτωσαν στερώντας της το συγκεκριμένο δικαίωμα!
Απορώ επίσης. Τον Πάγκαλο τον γιαουρτώσανε, τον Παπανδρέου τον γιουχάρανε, τον Χατζηδάκη τον πλακώσανε –κανέναν του Λάος θα περιλάβουν καμιά φορά; Εκτός αν τους ενοχλούν λιγότερο (ή δεν τους ενοχλούν καθόλου) αυτά που λένε οι του Λάος –τότε πάω πάσο.
Δεν βγάζω άκρη και φορτώνω και μου΄ρχεται η τάση να πλακώσω κανέναν στο ξύλο όπως σου έγραφα στην αρχή.
Άκουσα τις προάλλες οτι κυκλοφόρησε ένα μέιλ που έγραφε οτι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στις 25 Μαρτίου (αν δεν βάλει τον Ευαγγελισμό της η Παναγία να μας σώσει). Τέτοια μέιλ μού έρχονται με το σωρό. Για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, για τις μυστικές συμφωνίες του Παπανδρέου με τους Σιωνιστές, για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που θα κάνουν το πουλί μας να φωσφορίζει στο σκοτάδι.... Με εξαίρεση το τελευταίο (επειδή τυγχάνω ολίγον νάρκισσος με μυωπία) τα υπόλοιπα τα πετάω στα σκουπίδια και μπλοκάρω τις διευθύνσεις από τις οποίες μου στάλθηκαν. Αυτό δεν είναι κάτι που έμαθα τότε που έκανα διδακτορικό στη Σίλικον Βάλεϊ, είναι κάτι που ξέρει ο κάθε μακροχρόνιος χρήστης του ίντερνετ –ένα το κρατούμενο.
Άσε που η χώρα χρεοκόπησε από τη στιγμή που αδυνατούσε να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις (να πληρώνει τις δόσεις της δηλαδή) και παράλληλα αδυνατούσε να δανειστεί –δύο τα κρατούμενα. Κι αυτό ακριβώς είχε ανακοινώσει ο Γιωργάκης στο Καστελόριζο, «χρεοκοπήσαμε και μπαίνουμε σε επιτήρηση». Το οποίο, αν θες να ξέρεις, λέγεται «εξωδικαστικός συμβιβασμός» και το κάνουν όλες οι καλές τράπεζες, αν πας και τους δηλώσεις ταπί σου λένε «θα αναλάβω εγώ τη διαχείριση των εσόδων-εξόδων σου κι έτσι θα σε κάνω να με ξεχρεώσεις». Εφιαλτικό; Τι να λέμε τώρα –από εξωδικαστικό συμβιβασμό βρυκολάκιασε μέχρι κι ο Φρέντι Κρούγκερ.

Έρχεται λοιπόν ένα μέιλ και λέει (κάνω αναγωγή): «θυμάστε τον Τζιμ Μόρισον που κάτι φήμες τον θέλουν ζωντανό να παίζει κανάστα στα Μάταλα; λοιπόν στις 25 Μαρτίου ο Τζιμ Μόρισον θα πεθάνει!» Κι αντί να εισπράξει την ευγενική απόρριψη του τύπου «άντε απ΄εδώ ρε σαχλαμάρα» το συγκεκριμένο μέιλ περνάει από ένα σωρό μπλογκ που κοιμούνται δίπλα στο εικονοστάσι του Τρωκτικού, γαμάει κάποιες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου, γίνεται θέμα μεταξύ Αδέκαστου Μπάρα Καρχιμάκη και Αμερόληπτου Δημοσιογραφικού Εκπρόσωπου Μιχελάκη –«ποιος το κυκλοφόρησε», «ποιος το έγραψε», «που αποσκοπούσε» και άλλα φωτο-γραφικά. Κι οι δημοσιογράφοι να την παίζουν, την είδηση, και να γίνονται κουβέντες –έψαξα από περιέργεια και βρήκα το δεύτερο μέιλ του χρεοκοπολόγου, ήταν ένα χοντροκομμένο πράμα που βρώμαγε «κοίτα να δεις». Τι περί σημαντικής θέσεως σε τράπεζα που δεν μπορεί να αποκαλύψει για να μη βρει το μπελά του, τι περί ερωτήσεων τις οποίες αποφεύγουν να απαντήσουν οι πολιτικοί –τα πάντα έγραφε ο λεβέντης προκειμένου να καταλήξει στο πολυπόθητο: «κοίτα να δεις τι θα τους κάνω». Ο μαλάκας ο μπλόγκερ που το αναδημοσίευε, έγραφε σαν παρατήρηση: «οπωσδήποτε είναι έγκυρο αφού δίνει μέιλ τράπεζας!» Ομολογώ οτι τσίμπησα ο μαλάκας και κάθισα να το διαβάσω για να βρω το εξής μέιλ τράπεζας: «g-t.bank@yahoo.gr»! Θεϊκό; Ε, μετά δε σε πιάνει να τους πλακώσεις όλους στο ξύλο;
Και δεν εννοώ αυτούς που γράψανε το σχετικό μέιλ.
Εννοώ εκείνους τους μισθουλάκηδες που ιδρώσανε μην πτωχεύσει το κράτος και τρέξανε να πάρουν τα αποθέματά τους από τις τράπεζες –μην και χάσουν τα αμύθητα 300 ευρώ που έχουν απομείνει στις 3 εκάστου μήνα στον λογαριασμό τους.
Εννοώ τους νεόκοπους ειδήμονες που τριγυρίζουν στα γραφεία και στις παρέες αναλύοντας το επικείμενο «κούρεμα μισθών, συντάξεων και χρέους». Διότι εγώ ξέρω οτι πριν κάνα χρόνο μας κάνανε μείωση μισθών. Τώρα το κούρεμα τι διάολο είναι; Θα βάζω την κάρτα μου στο μηχάνημα και θα βγαίνουν τα εικοσάευρα κουρεμένα κρου κατ ή α λα γκαρσόν;

Αφήσανε τα σπρεντ και τα ασφάλιστρα δανείων και πλακώσανε τα κουρέματα και τις αναπροσαρμογές του χρέους –ο κάθε πικραμένος κρύβει μέσα του έναν καθηγητή μακροοικονομίας του LSE. Ήταν αυτός ο ίδιος καθηγητής που κουμάνταρε τον πικραμένο την εποχή του Χρηματιστηρίου και τον ώθησε (κατά δήλωση του πικραμένου) να πιστέψει τον Σημίτη και τον Παπαντωνίου που του λέγανε το το Χρηματιστήριο θ΄ανέβει.
Και σ΄αυτόν τον πικραμένο απευθύνονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης όταν εκφράζουν απόψεις του τύπου «να μην πληρώσουμε το χρέος μας, να διαπραγματευτούμε την αποπληρωμή έτσι ώστε ενώ χρωστάμε 10 για 5 χρόνια να καταλήξουμε οτι χρωστάμε 5 για 10 χρόνια»! Και κάθεται ο μαλάκας και τους ακούει κι αναφωνεί «δίκιο έχουν ρε συ!» Αλλά δεν πάει να το κάνει το κόλπο στην τράπεζα που χρωστάει το καταναλωτικό του επειδή θυμάται ακόμα εκείνη τη διαφήμιση με τον υπάλληλο που χέζεται στο γέλιο με τα αιτήματα του πελάτη.
Και στήνεται μετά στην οθόνη να μαστουρώσει με κάποια γιαπωνέζικη ραδιενέργεια –πριν προλάβει να κλείσει την τηλεόραση τον έχει πιάσει η αϋπνία. Καθότι του είπε ο σάχλας πρώην ερευνητής του Δημόκριτου οτι πυρηνικό εργοστάσιο έχει και στη Βουλγαρία θα φτιάξουν και στην Τουρκία άσε που εκφράζονται υποψίες (ανεπιβεβαίωτες ακόμα) οτι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που κάνουν το πουλί να φωσφορίζει στο σκοτάδι εκλύουν ραδιενέργεια. Και σκέφτεται ο σάχλας: «λες να έρθει κατά δω η ραδιενέργεια και να με λυπάται ο πάσα κόσμος όπως λυπάμαι εγώ τους γιαπωνέζους τώρα;» Και δεν κοιτάει οτι με τις μαλακίες που τρώει έχει γίνει κινητό δειγματολόγιο ασθενειών, από καρκίνο μέχρι μπέρι-μπέρι, δεν κοιτάει οτι η ατμόσφαιρα της πόλης του είναι λίγο πιο μολυσμένη από όσο υπολογίζουν να γίνει η ατμόσφαιρα της Φουκουσίμα ΑΜΑ σκάσει ο αντιδραστήρας –παρά τον πειράζει το πυρηνικό του γείτονα. Βεβαίως αυτός ο υποφαινόμενος είναι ο ίδιος τύπος που σήκωσε κεραία κινητής κρυμμένη πίσω από τον ηλιακό του επειδή η εταιρεία τού είπε οτι η ακτινοβολία θα γαμάει τους γείτονες αλλά όχι το δικό του σπίτι.

Θα πεις βέβαια πώς όλα αυτά τα ξέρεις, σε εκνευρίζουν και κατανοείς την τάση μου να πλακώσω κάποιον στο ξύλο –αν συναναστρέφεσαι με τέτοιους ανθρώπους οι αντοχές σου μπαίνουν στα κόκκινα. Όμως το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό.
Βλέπεις, ο πικραμένος που ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους καθαρίζοντας το πεζοδρόμιο της κοντινότερης χούντας (επειδή ο αποδιοπομπαίος τράγος υπήρξε ιστορικά ο θυρωρός του κοντού με το φαγωμένο μουστάκι), ο αγανακτισμένος που κόπτεται για να παραμείνουν τα αγγούρια μακριά από τον κώλο του κι όπου θέλουν ας μπούνε, ο ειδήμονας του δελτίου ειδήσεων (ή του αποκαλυπτικού μπλογκ) –αυτός ο άνθρωπος είναι η δική μας αντανάκλαση στον καθρέφτη.
Κι αφού είναι η αντανάκλασή μας –δεν δικαιούμαι να υποθέσω οτι κάπως έτσι είμαστε κι εμείς;
Κι αφού η αντανάκλασή μας στον καθρέφτη είναι αυτό που μας τσιτώνει τα νεύρα –δεν δικαιούμαι να υποθέσω οτι ξεσπώντας στον καθρέφτη το μόνο που θα εξασφαλίσω θα είναι τα εφτά χρόνια γρουσουζιάς;
Κι αν αυτά ισχύουν –τι μένει να κάνουμε; Κάποιος πρέπει να την πληρώσει την ιστορία, δε νομίζεις; Κάπου πρέπει να ορίσουμε τους εχθρούς μας μπας και μπορέσουμε να υπολογίσουμε τους φίλους μας, κάπου πρέπει να μπει το «αυτοί» προκειμένου να προσδιοριστούμε σε αντίστιξη «εμείς».
Πώς όμως;
Εννοώ οτι πέραν του γεγονότος οτι η τακτική του ετεροπροσδιορισμού συνήθως παραποιεί την συλλογική μας ταυτότητα (κλασσικό παράδειγμα: όταν λογιζόμαστε ως «οι αντίπαλοι των Τούρκων» σταματάμε να μετράμε σαν «εργάτες») έχουμε σβήσει κιόλας το μεγαλύτερο κομμάτι της συλλογικής μας μνήμης. Χτες άκουγα τον Πεταλωμένο Γάτο, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, να λέει οτι «οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες παραπέμπουν σε άλλες εποχές, επώδυνες για τη δημοκρατία μας». Έμεινα κάγκελο –«αμάν, ξεκίνησε η ανατροπή του status quo από τα πάνω!» ψέλλισα. Επειδή θυμάμαι ακόμα τους αγανακτισμένους πολίτες της δεκαετίας του ’80, αυτά τα τάγματα εφόδου του Πασόκ που σε σάπιζαν στο ξύλο πριν προλάβουν να έρθουν τα ΜΑΤ και να σε λιανίσουν. Το να παραδεχτεί κυβερνητικός εκπρόσωπος οτι τέτοιες ενέργειες ήταν επικίνδυνες για τη δημοκρατία μου φάνηκε κυριολεκτικά επιστημονικοφανταστικό. Μέχρι να με συνεφέρει βέβαια η συνέχεια της δήλωσης η οποία αναφερόταν στους «αγανακτισμένους πολίτες» του ’60 οι οποίοι προετοίμασαν την επιβολή της χούντας. Είναι ολίγον παρανοϊκό –έτσι; Σα να βγει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. να κατηγορεί το Πασόκ οτι δολοφονεί 15χρονους και να αναφέρεται στον Καλτεζά!

Εννοώ επίσης οτι η κυριαρχική διαμάχη κατευθύνεται στο σόου Πάγκαλου –Τσίπρα (παλιά ο Πάγκαλος έκανε παράσταση με την Αλέκα, αλλά φαίνεται οτι σταμάτησε να κόβει εισιτήρια και αλλάξανε τον ζεν πρεμιέ), κόσμος ασχολείται με τις εξωφρενικές καταγγελίες Παγκάλου, κόσμος διαβάζει τους αόριστους αφορισμούς του Αλέξη, κόσμος κουβεντιάζει ακόμα για το όνομα της Μακεδονίας! Συγνώμη, αλλά εγώ θα υποθέσω οτι όλοι έχουν δίκιο. Κι ο Πάγκαλος που λέει οτι έχει βάλει Αλβανούς ο Αλέξης για να τον σκοτώσουν κι ο Αλέξης που λέει οτι πωρώνει τον κόσμο ο Πάγκαλος και μπορεί να τον τραμπουκίσουν. Κι ο Μιχελάκης δίκιο έχει οτι ο Πάγκαλος είπε: «ας λέγονται όπως θέλουν οι Σκοπιανοί». Εγώ λοιπόν δίνω σε όλους δίκιο –η ερώτηση είναι: «και τι μας νοιάζει εμάς;»
Να στην κάνω αλλιώς την ερώτηση: «η Σκορδά είναι έγκυος, σε νοιάζει τι παιδί θα γεννήσει;» Αν όχι (και δίκιο έχεις) –τι σε νοιάζει πώς θα λέγονται οι Σκοπιανοί ή αν θέλουν να αλληλοσκοτωθούν ο Τσίπρας με τον Πάγκαλο; Ή αν έχει επιχειρήσεις αιμορουφήχτρες το ΚΚΕ (για να θυμηθώ την παλιότερη διαμάχη) –τι σκατά σε νοιάζει; Από τη μια «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» κι από την άλλη «save Alexis»; Από τη μια «οι πολιτικοί είναι απατεώνες» κι από την άλλη «άκου τι είπε ο τάδε!» -δηλαδή από πότε έγινε αξιόπιστος ο απατεώνας για να ακούμε τι λέει και να το επεξεργαζόμαστε; Αν έλεγε ο Κοσκοτάς οτι η χώρα θα χρεοκοπήσει θα τον λαμβάναμε σοβαρά υπόψη;
Ε;
Λοιπόν, η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα είναι ένα καραμπινάτο «ναι» και γι΄αυτό θα πάω να πλακώσω στο ξύλο κανέναν σφίχτη γυμναστηρίου, να με κάνει άλογο από το πολύ κλωτσομπουνίδι, μπας και έρθει στη θέση του το μυαλό μου.
http://themotorcycleboy.blogspot.com/

ονειρα στο ιραν

Μια χώρα νέων ονειρεύεται όσο της επιτρέπεται.κάποιο πεθαίνουν γι' αυτό.

Το Ιράν είναι μια χώρα νέων. Οι περισσότεροι νέοι ζουν στον ψηφιακό κόσμο όσα δεν μπορούν στην πραγματικότητα. Τα μπλογκς λειτουργούν σαν δημόσια ημερολόγια, δεν διαφέρουν δηλαδή από τα μπλογκς του υπολοίπου πλανήτη παρά μόνο σε μία λεπτομέρεια: στο ότι αυτοί που τα γράφουν και τα συντηρούν, κινδυνεύουν με τις ζωές τους.

Σε μια χώρα «δημογραφικό παράδεισο», όπου πάνω από το 60% του συνολικού πληθυσμού είναι νεότερο των τριάντα χρόνων, η ελεύθερη έκφραση και η δημιουργία κινείται μέσα σε καλώδια, ανώνυμα μεν, αλλά σε μεγάλα μεγέθη. Περισσότερα από 65 χιλιάδες μπλογκς και περίπου 22 εκατομμύρια χρήστες του δικτύου, ανταλλάσσουν πληροφορία που στην τρισδιάστατη τοπική πραγματικότητα θεωρείται παράνομη. Μιλάμε για ποιήματα και ημερολογιακές καταχωρήσεις, για έρωτα και φιλία, για όνειρα και αμφιβολίες, για μουσική ενημέρωση ή απλά για καθημερινή επικοινωνία.
Το κράτος του Ιράν νιώθει πως η επιθυμητή πολιτιστική απομόνωση των τελευταίων τριάντα χρόνων που ακολούθησαν τη θρησκευτική επανάσταση του Χομεϊνί, έχει διαβρωθεί από το αέρα του διεθνισμού που μπαίνει στην χώρα σε ψηφία μηδέν και ένα. Θεωρεί πως αυτή η «βελούδινη επανάσταση» υποκινείται από τις μυστικές υπηρεσίες και τα μεγάλα δημοσιογραφικά κανάλια και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί κάθετα. Για αυτό το λόγο μερικούς μήνες πριν, ξεκίνησαν συζητήσεις στην Ιρανική βουλή για σχέδιο νόμου που θα επιφέρει τη θανατική καταδίκη σε όσους μπλόγκερς θεωρηθούν ένοχοι με κατηγορίες διασποράς διαφθοράς, πορνείας και αποστασίας.

Στο Ιράν απαγορεύεται με νόμο να παίζεις κιθάρα δημόσια, να τραγουδάς αγγλικά αλλά και να τραγουδάς σε οποιαδήποτε γλώσσα αν είσαι γυναίκα χωρίς συνοδό. Απαγορεύεται ακόμη και να ακούς μουσική με ακουστικά δημοσίως. Εννοείται ότι η λογοκρισία αγκαλιάζει ζεστά το σύνολο της κινηματογραφικής και λογοτεχνικής παραγωγής της δύσης. Μέρη σαν τη Σχολή Καλών Τεχνών του Ιράν είναι από τα ελάχιστα όπου νεαρές γυναίκες και άνδρες μπορούν να συνυπάρξουν. Στη Σχολή, σχεδόν ανενόχλητος, μπήκε και ο Σπύρος Στάβερης για να τραβήξει αυτές τις σπάνιες λήψεις.

Βέβαια παρ’ όλη την κρατική αντίσταση στη δυτική επιρροή, τα πρώτα malls έκαναν την εμφάνισή τους στην Τεχεράνη. «Ο πλανήτης του σαμπουάν» βρίσκει εφαρμογή και εδώ. Τα μέρη κατακλύζονται από νέους που διοχετεύουν την ενεργητικότητά τους σε ένα από τα ελάχιστα πράγματα που φαίνεται να θεωρείται νόμιμο, την κατανάλωση. Εκεί βέβαια τους δίνεται και η ευκαιρία να φλερτάρουν συγκαλυμμένα, αφού η οποιαδήποτε προγαμιαία επαφή θεωρείται ανήθικη και αποτελεί παρανομία. Ας σημειωθεί πως σε αυτή τη χώρα όταν μιλούν για θανατική ποινή το εννοούν. Ένας μακάβριος απολογισμός τοποθετεί το Ιράν στην δεύτερη θέση παγκοσμίως σε θανατικές εκτελέσεις καταδίκων, μετά την Κίνα. Υπάρχουν μήνες που εκτελούνται μέχρι και τριάντα κατάδικοι. Το 2008 θανατώθηκαν πέντε καταδικασμένοι ανήλικοι και άλλοι 135 βρίσκονται στην σειρά σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας.
Λοιπόν, ένα κράτος νέων αντί να ευημερεί και να εξελίσσεται, αυτοκτονεί; Οι 65 χιλιάδες Ιρανοί μπλόγκερς διαφωνούν. Και το λένε. Με μια μη βίαιη, βελούδινη επανάσταση. Με απλά λόγια για αγάπη, για νότες, για το μέλλον. Θεωρούν πως η φυσιολογικότητά τους διαμορφώνεται από αυτές τις απλές καθημερινές σκέψεις, ποσταρισμένες σε ένα μπλογκ και δεν είναι διατεθειμένοι να απαρνηθούν αυτό το δικαίωμά τους εις το όνομα της πειθαρχίας στη θρησκευτική πίστη, όπως αυτή εφαρμόζεται στο Ιράν. Στα ίδια τα μπλογκς διαβάζεις πως αυτά τα παιδιά εξακολουθούν να πιστεύουν, απλά δεν νιώθουν ότι αναιρούν την πίστη τους με το να παίζουν στο απαγορευμένο τους mp3-player Bjork ή David Bowie. Δεν θεωρούν πως η πολιτιστική τους ταυτότητα απειλείται, βλέπουν τους εαυτούς τους ίσους μεταξύ τους, αγόρια και κορίτσια, με στόχους την επικοινωνία, τη μόρφωση, τη σύμπνοια και την εξέλιξη.
Μου έρχονται στο μυαλό για μια στιγμή οι έφηβοι αντιρρησίες συνείδησης στο Ισραήλ και σκέφτομαι πως ο πλανήτης θα είναι σύντομα καλύτερος τόπος. Απλά χρειάζεται να περιμένω όλα αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν.

νικος πατρελακης/φωτο: σπυρος σταβερης

Ιδιοκτήτρια Μεγάρου “Υπατία” προς Τσίπρα και αλληλέγγυους : “Επιστρέψτε τα ασημικά και τις πορσελάνες που πήρατε”

Καταγγελία μέσω του Facebook έκανε η σύζυγος του ιδιοκτήτη του Μεγάρου “Υπατία” για υπεξαίρεση ασημικών και πορσελάνινων αντικειμένων από το κτίριο, τις ημέρες που το Μέγαρο φιλοξενούσε τους μετανάστες απεργούς. Σύμφωνα με το “Ποντίκι” η κυρία Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου ανήρτησε στο προφίλ της στο facebook το παρακάτω κείμενο “Προς τον κ. Τσίπρα και τους “αλληλέγγυους” των 300 “μεταναστών απεργών πείνας. Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ “των απεργών”, που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία, ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν. Όπως γνωρίζετε το κτήριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ.» ”.


Φίλοι της Κωνσταντακάτου στο Facebook έκαναν σχόλια όπως «Δεν σεβάστηκαν την Υπατία ώρα λοιπόν να γνωρίσουν την Αδράστεια και τη Νέμεση» ή «Δυστυχώς Χρυσάνθη ουδείς πλέον αχάριστος του ευεργετηθέντος!!!!! Αλήθεια τι να πει κανείς.» και μερικές ώρες αργότερα η ιδιοκτήτρια του Μεγάρου επανήλθε με νέα ανάρτηση: «Έαν δεν επιστραφούν ΑΜΕΣΑ τα οικογενειακά κειμήλια, που ''υπεξαιρέθηκαν'' από το Μέγαρο Υπατία κατά τη διάρκεια της παραμονής των 237 “μεταναστών απεργών πείνας”, θα ανεβάσω στο You Tube τα καταγραφέντα videos.»

Στη συνέχεια κάνει απολογισμό των αντικειμένων που “εξαφανίστηκαν” από το Μέγαρο Όπως αναφέρει έλειπαν: «26 κεντημένες πετσέτες φαγητού…από τα κεντήματα της προγιαγιάς από την Σμύρνη, 2 ασημένια κηροπήγια από την οικογένεια Τυπάλδου και όλη η συλλογή από πράσινες οπαλίνες του 19ου αιώνα (16 κομμάτια)»!!!
lifo.gr

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

τρία μικρά γουρουνάκια στον καταψύκτη του Χάνσελ και της Γκρέτελ

Τα τρία μικρά γουρουνάκια ήταν απασχολημένα με το να κυλιούνται όλη μέρα στις λάσπες τρώγοντας τις μύξες της μαμάς τους που ήταν λίγο βρωμιάρα. Μπαμπάς δεν υπήρχε γιατί ήταν υποχόνδριος και τα άφησε -νεογέννητα ακόμη- για να πάει να ζήσει μέσα σε μια ανοξείδωτη και πεντακάθαρη κιμαδομηχανή Torrey Μ-32, μοντέλο του 1998 που κάποια στιγμή -για κακή του τύχη- μπήκε στην πρίζα. Δεν είναι καθόλου λάθος να συμπεράνει ο αναγνώστης πως όσους άφησε ο ανεύθυνος μπαμπάς πίσω έζησαν καλά αλλά εκείνος όχι καλύτερα.


Κι όμως. Μισές αλήθειες.
Τα τρία μικρά γουρουνάκια ούτε με άχυρα ασχολήθηκαν στη ζωή τους, ούτε με καλάμια. Για τούβλα ούτε λόγος. Λύκος δεν υπήρχε άλλωστε, είχε καταστρέψει τη ζωή του μια τσουλίτσα που έψαχνε να αγοράσει ένα πι (σε χρηστική μορφή δονητή) για την τετραπληγική γιαγιά της αλλά αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία που μπορεί να την βρει κανείς ψάχνοντας τη σωστή σελίδα. Εδώ μιλάμε για γουρουνάκια.
Μη υπάρχοντος λύκου, καμία δεξιότητα δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί. Ποτέ δεν χτίστηκε έστω και ένας πύργος στη λάσπη (άμμος δεν υπήρχε ούτε για δείγμα), πόσο μάλλον σπίτι. Η οικοδομική δραστηριότητα στη μικρή φάρμα έπεσε στο μηδέν κι ακόμη παραπέρα. Μικρά γουρουνάκια που επιλέγουν να μείνουν ανεπρόκοπα και ανειδίκευτα περιμένοντας EΣΠΑ, επιδοτήσεις ή λύκους δεν έχουν μέλλον, ακόμη και σε ιστορίες με happy end.

Την ίδια εποχή δυο πάμφτωχα αδέρφια που τα εγκατέλειψε ο μέθυσος πατέρας τους μόνα σε ένα δάσος μαζί με μια συνταξιούχο -με το παλιό ασφαλιστικό- μάγισσα, πείσμωσαν να του αποδείξουν πως περνούν και μόνα τους καλά. Τα καταφέραν μια χαρά, δεν τον είχαν ανάγκη ευτυχώς. Τους ήταν πλέον περιττός. Έκαψαν ζωντανή τη γριά αφού πρώτα ο Χάνσελ τη βίασε κατά και παρά φύση με υποδειγματική τάξη και συνέπεια όσην ώρα η Γκρέτελ βιντεοσκοπούσε σε HD τη σκηνή, καρπώθηκαν την σύνταξή της, μοσχοπούλησαν την snuff movie σε έναν Μολδαβό συλλέκτη, επειδή όμως ούτε η Τέχνη ούτε το χρήμα είναι το παν, έβγαλαν τα γαλάζια μάτια τους στο διάβασμα και στο τέλος κέρδισαν με την αξία τους μιαν υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Tulip που τους πρόσφερε περισσότερα από τον ανταγωνιστή του, το φοβερό και τρομερό Κολέγιο Ζwan.

Για άλλη μια φορά οι εργασιομανείς βόρειοι έβαζαν τα γυαλιά στους ανεπρόκοπους κηφήνες του νότου.
Με τα χρήματα της υποτροφίας αγόρασαν τη φάρμα με τα τρία μικρά γουρουνάκια -και άλλα εκατό λιγότερο διάσημα που δεν αξιώθηκαν να δουν έστω κι έναν ατάλαντο συγγραφέα να ασχολείται μαζί τους- και στρώσαν κώλο για να κάνουν αυτό που έμαθαν να κάνουν καλά. Ζαμπόν.

Συμπέρασμα : αν δεν υπάρχει λύκος στην ιστορία, πρέπει να τον εφεύρεις. Ειδικά αν είσαι μικρό γουρουνάκι.
http://kkmoiris.yooblog.gr/

ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Πωπω, είχα να τον δω χρόνια ολόκληρα. Τον άφησα να σπουδάζει σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη. Από αυτά με τ’ ακριβά δίδακτρα και τα γήπεδα μπάσκετ. «Που ‘σαι, ρε Πράσε;» του φώναξα και πήγα να τον αγκαλιάσω. Τον φωνάζαμε Πράσε επειδή είχε μονίμως λιγδωμένα ίσια μαλλιά.

Μου χαμογέλασε ψυχρούτσικα και μου έδωσε το χέρι για χειραψία. Μαλάκεψες ντιπ; τον ρώτησα. Τι χειραψίες και αηδίες είναι αυτά που κάνεις;
- Αλλάζουν οι καιροί, μου είπε. Μεγαλώσαμε. Και μη με φωνάζεις Πράσε, ρε φιλαράκι.
- Και πώς να σε φωνάζω;
- Γιώργο. Ορίστε, το γράφει και η κάρτα μου.
Ο Πράσος έβγαλε μια σκατουλί κάρτα και μου την έδωσε με επισημότητα, φτιάχνοντας και τη γραβάτα του.
- Ρε μαλάκα, εδώ λέει σύμβουλος επί …. θεμάτων του υπουργείου…
- Σωστά λέει, είπε ο Πράσος κοιτώντας γύρω του να δει μήπως κατάφερα να το μάθουν κι άλλοι.
- Και πως χώθηκες εκει;
- Με σπουδές και κόπο.
- Πράσε, θα σε κάνω βούκινο. Άσε τις παπαριές.
- Σκάσε, είπε ο Πράσος. Μ’ έχωσε ο Λούης.

- Ποιος Λούης, ρε συ; Το πανκιό;
- Πανκιό ο Λούης; Κάθε μέρα νέα γραβάτα. Ιταλική. Αλλάζουν οι καιροί, φιλαράκι. Είναι στα κόλπα ο Λούης. Μέχρι και Μαξίμου μπαινοβγαίνει όποτε θέλει, είπε περήφανος ο Πράσος.
Δεν ήξερα τι να πω. Ο Πανκιός ήταν ο ιδρυτής της φυλής των λαμόγιων. Μια ζωή στην τράκα. Από τσιγάρα μέχρι γκόμενες. Κι ο Πράσος σύμβουλος σε υπουργείο. Τον κοίταζα.
Σήκωσε τα φρύδια κι αναστέναξε. Έμεινες πίσω, μου είπε. Όλα άλλαξαν. Έτσι πρέπει να γίνεται.
Τέλος πάντων, δεν ήθελα να το συνεχίσουμε, η μέρα είχε στραβώσει αρκετά, καλά ήταν να μην την κάναμε και κόμπο.
Τον ρώτησα τα τυπικά για να ξεμπερδεύω.
Θα ξαναπαντρευόταν σε λίγο καιρό. Στα πλαίσια των αλλαγών είχε χωρίσει πριν ένα χρόνο. Ερωτεύτηκε την κολλητή της κόρης τού Γενικού Γραμματέα. Τρελός έρωτας, είπε. Εύκολος ο χωρισμός με την προηγούμενη. Απόφαση είναι. Βήμα μπροστά. Οι αλλαγές είναι απαραίτητες. Τέτοια έλεγε.
Πήγαινε σπίτι να δει τη μάνα του, που είχε σπάσει το πόδι της.
Του ευχήθηκα περαστικά και κανείς από τους δυο μας δεν είπε τίποτα για τηλέφωνα, να ξαναβρεθούμε και τέτοια περιττά.
Μόνο, έτσι όπως παίρναμε τους δρόμους μας, τον ρώτησα «Πράσε, η μάνα σου είναι αυτή που ήξερα ή στα πλαίσια των αλλαγών…».
- Μάνα είναι μόνο μία ρε, είπε και πήγε να φύγει.
- Πράσε, δεν είπα για σένα ρε. Για τη μάνα σου ρώτησα. Ακόμη σε κρατάει για γιό; Δε βρήκε τίποτα καλύτερο να σ’ αλλάξει;
Κοιταχτήκαμε λίγο και φύγαμε.
Ξέρω τι σκεφτόταν.
Θα μου κλάσεις τ’ αρχίδια, σκέφτηκα εγώ.

kartesios.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

The Vaccines - Post Break-Up Sex

«Στήνει αφτί» ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Ένα διαφορετικό βήμα στους πολίτες πρόκειται να δώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα τοποθετήσει αύριο, σε έξι κεντρικά σημεία της πόλης, έξι γλυπτές εγκαταστάσεις, εικαστικά «αφτιά», από έξι καλλιτέχνες και αρχιτεκτονικές ομάδες της Θεσσαλονίκης. Στόχος της διαφορετικής αυτής εικαστικής πρότασης, είναι να αφουγκραστεί η Αντιδημαρχία Πολιτισμού τις ιδέες και τις προτάσεις των κατοίκων της για δράσεις πολιτισμού.

«Θέλουμε να είναι αμφίδρομη η σχέση, εμείς έχουμε κάποιες σκέψεις, αλλά θέλουμε να
ενσωματώσουμε και τις απόψεις του κόσμου σε όλο αυτό» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ο κόσμος να αντιμετωπίσει θετικά, αυτή την πρόταση, αν και αναμένει ότι οι δημότες αρχικά θα δουν τα «αφτιά» με απορία.
Κάθε στιγμή της ημέρας, κάθε δημότης θα μπορεί να τοποθετεί μέσα στο «αφτί» της γειτονιάς του ιδέες και προτάσεις για πολιτιστικές παρεμβάσεις στην πόλη. «Φαντάζομαι, ότι καταρχάς θα λάβουμε ένα κομμάτι μηνυμάτων αντίδρασης και οργής, το οποίο είναι κατανοητό, για όλα αυτό που συνέβαινε με την κατασπατάληση, αλλά ελπίζω ότι θα έχουμε και ένα ισομερές κομμάτι δημιουργικό, προτάσεων και απόψεων» υπογράμμισε ο κ. Πέγκας.
Τα «αφτιά» της πολιτιστικής δράσης «Σας ακούμε» θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία των 6 Δημοτικών Κοινοτήτων:
1)Πλατεία Αριστοτέλους, Ολύμπιον (Α΄ Δημοτική Κοινότητα)
2)Ν. Σιδηροδρομικός Σταθμός (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)
3)Άνω Πόλη, Πλατεία Πολυδώρου-Μεσαία Πορτάρα (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα)
4)Άνω Τούμπα, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα)
5)Νέο Δημαρχείο, Είσοδος Βασιλέως Γεωργίου (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα)
6) Τριανδρία – πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα (ΣΤ΄ Δημοτική Κοινότητα)
Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο η Αντιδημαρχία Πολιτισμού θέλησε να αξιοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, ατομικές και συλλογικές. Τα γλυπτά φιλοτέχνησαν: η Αρχιτεκτονική Ομάδα InfraRed (Πλατεία Αριστοτέλους), οι Σάντρα Καλλιάγρα & Μένη Κουρμπέτη (ΟΣΕ), η Μαγδαληνή Σίγα (Άνω Πόλη), ο Αργύρης Σαρασλανίδης (ser) (Άνω Τούμπα), οι Kalos&Klio (Νέο Δημαρχείο), η Σιμόνη Φοντάνα (Τριανδρία). Οι καλλιτέχνες αφιλοκερδώς προσέφεραν τα έργα και τη δουλειά τους, ενώ τα υλικά «καλύφθηκαν» από χορηγό.

της Κάτιας Γερακαρίτου

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

romain gavras

δεκα εκατομμυρια δολαρια.τοσο στοιχισε στην adidas η διαφημιση αυτη.ενταση,πονος αγωνια.γρηγορες εναλλαγες,ζωντανια.ενεργεια.
δε λιβανιζω την εταιρια.απλα το μικρο  αυτο φιλμ ειναι του romain gavras.ναι,ειναι ο υιος του κωστα γαβρα.εικοσι εννεα χρονων,και η φρεσκια ματια του κανει restart στην οπτικη μας.
ριξε μια ματια εδω,οσο αφορα τα videoclips του.ειδικα αυτο της M.I.A το "born free" που εκανε αισθηση με το ρεαλισμο του.
ηγειται και του κινηματος των νεων γαλλων κινηματογραφιστων "kourtrajme".


adidas: 2011 Campaign / Extended Version from Dominic Prevost on Vimeo.

Πατριδογνωσια

δε μου αρέσει να μιλάω για τη θητεία μου γιατί μίσησα σχεδόν κάθε γαμημένο λεπτό της, αλλά:


Στο νησί που είχα υπηρετήσει το δεύτερο μισό της θητείας μου, είχαμε έναν λοχία που ήταν η επιτομή όλων των κλισέ που μπορεί να σκεφτείς για επαρχιώτη και στρατιωτικό: φονικός συνδυασμός, έτσι δεν είναι? Οι περισσότεροι ντόπιοι ήταν καλά παιδιά, αυτός είχε μαζέψει όλα τα κουσούρια και όλες τις αναποδιές πάνω του. Ήταν σαν ο Θεός να τον είχε φτιάξει μια μέρα που ήταν εκνευρισμένος. Τον έβλεπα στις εξόδους μου με κάτι κολλητά καγκουρίστικα μπλουζάκια, το ζελέ να γυαλίζει στο κοντοκουρεμένο σβέρκο του και την επαρχιώτισα κακοχτενισμένη αρραβωνιαστικιά του αγκαζέ, και ο εγκέφαλος μου αδυνατούσε να επεξεργαστεί ότι αυτό το άτομο θα με διατάζει για τους επόμενους 7 μήνες. Εμείς πότε τον ψιλοχαιρετάγαμε αμήχανοι από φόβο λες κι είναι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ή τον αποφεύγαμε όταν ήμασταν ψιλοχάλια. Λοιπόν, ως κλασσικό προϊόν της εποχής του, είχε κάνει την ψιλολαμογιά του. Μετά από λίγο καιρό παρατήρησα ότι όλοι οι πυροσβεστήρες στο στρατόπεδο μου (αργότερα έμαθα και για άλλα δύο) είχαν πάνω το επίθετο του. Είχα ρωτήσει ένα ντόπιο και μου είπε ότι είχε κάνει μια επιχείρηση που πούλαγε πυροσβεστήρες, (μπορεί κι ο αδερφός του-θα σε γελάσω) είχε κοτσάρει και την αρραβωνιαστικιά του το ζώον να τους πουλάει στο μαγαζί.
Μετά είχε διπλαρώσει 2-3 ντόπιους λοχίες που είχαν πιάσει πόστα σε προμήθειες στρατοπέδων, ήταν και ντόπιος οπότε να τον βοηθήσουμε τον καημένο κλπ κλπ, είχε κι ένα ξάδερφο τραυματιοφορέα που τον είχε μπάσει και είχε πάρει και παραγγελίες από το νοσοκομείο, και σιγά σιγά το νησί είχε σχεδόν γεμίσει κόκκινες μπουκάλες με το όνομα του πάνω. Θυμάμαι ότι το όνομα του τελείωνε σε -ης και μια από τις αγαπημένες μου ενασχολήσεις μέσα στο στρατόπεδο ήταν να σβήνω το τελικό σίγμα από το επίθετο του και να γράφω από πάνω ένα μεγαλοπρεπές Μαλάκα, Έτσι ειχε γεμίσει το τάγμα με πυροσβεστήρες που έγραφαν πάνω -αν και ελαφρώς μουτζουρωμένα- ΜΑΛΑΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ.* Ωραίες εποχές.
Πρόσεξε, δε σου λέω ότι είχε πλουτίσει, ούτε ότι είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας της χώρας, αλλά σίγουρα έπαιρνε περισότερα από την κοινωνία από ότι του άξιζε. Πολλά περισσότερα. Και κάπως έτσι εξαπλώνεται ο ελληνικός καρκίνος της διαφθοράς. Κοίτα γύρω σου, είναι παντού. Είμαι σίγουρος ότι κι εσύ έχεις ακόμα καλύτερη σχετική ιστορία.
Και τώρα σκέψου αυτό: Βλέπω αυτή την καινούρια μόδα με τους πυροσβεστήρες στις πορείες και στα ντου των γηπέδων, και σκέφτομαι τα πιτσιρίκια του νησιού να αγοράζουν πυροσβεστήρες του μαλάκα και να ονειρεύονται επανάσταση.
Και σκέφτομαι ότι αυτή εδώ είναι η πατρίδα μου σε όλο της το μεγαλείο.
Και μου φαίνεται τόσο αστείο, που θέλω να ΟΥΡΛΙΑΞΩ.

feelingminnesota.wordpress.com

Αντίσταση στη μαζική κατάθλιψη!

Η ατάκα του ταξιτζή που πήρα το πρωί, ήταν αφοπλιστική: “Κανείς πελάτης δε χαμογελάει πια σήμερα!”. Βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης και η Αθήνα (δε γνωρίζω τι γίνεται στην επαρχία) έχει μετατραπεί σε μια μελαγχολική, “νευρική” πόλη. Ο κόσμος αμήχανος πάει στη δουλειά (όσοι δουλεύουν ακόμα) και δε βλέπει φως στο τούνελ.

Τα γιαούρτια και οι γιούχες πέφτουν σύννεφο, οι “ασθματικές” πορείες είναι πια μια κανονικότητα , πολιτικοί, που δεν έχουν κολλήσει ένσημο στη ζωή τους, εξαπολύουν ανούσια διδακτικά κυρήγματα, συνδικαλιστές και τηλεστάρ που “γαυγίζουν” μέχρι να τους πετάξουν κανένα κοκαλάκι επισκέπτονται καθημερινά μέσω των Μ.Μ.Ε. τα σπίτια μας και στη μέση όλοι εμείς να προσπαθούμε να βρούμε ποιος έφταιξε, γιατί φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο γεμάτοι τις περισσότερες φορές με ενοχικά σύνδρομα για την πιθανότητα να είμαστε συνένοχοι σε ό,τι μας οδήγησε στην τωρινή μας κατάντια.
Και το ερώτημα παραμένει αμείλικτο: τι μας επιφυλάσσει το μέλλον; Η απάντηση δεν προϋποθέτει μεταφυσικές ικανότητες. Είναι απλή. Ξεχνάμε, διαγράφουμε καλύτερα, τις προηγούμενες συνήθειες και τη νοοτροπία μας. Αλλάζουμε την καθημερινότητά μας. Προσπαθούμε για παράδειγμα στις δημόσιες υπηρεσίες να δουλέψουμε με ευσυνειδησία, με γνώση ότι αν “λουφάρουμε” κάποιος άλλος θα επωμιστεί τη δική μας απραξία και επέλθει η καταστροφική για τέτοιες στιγμές δυσλειτουργία που τόσα χρόνια βιώναμε αλλά σφυρίζαμε αδιάφορα.
Πιέζουμε να πέσουν οι τιμές σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια αλλιώς δεν χρειάζεται να πάμε. Τώρα μάλιστα που φτιάχνει ο καιρός τι καλύτερο από ένα πικ-νικ με φίλους! Τόσα πάρκα έχει η Αθήνα, ευκαιρία να τα εξερευνήσουμε.
Βρίσκουμε συγκάτοικους για το σπίτι μας αν ζούμε μόνοι μας. Πάμε στη δουλειά με ένα αυτοκίνητο μαζί με τους συναδέλφους μας και μοιραζόμαστε τα έξοδα. Διαπραγματευόμαστε με τους εργοδότες μας τους όρους εργασίας έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας αλλά και να μην κλείσει η επιχείρηση.
Καταγγέλουμε την παρανομία και δεν ανεχόμαστε παντός είδους επιτήδειους να κερδοσκοπούν εις βάρος μας. Αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη ενός νέου πολιτικού σκηνικού με ανθρώπους που έχουν τουλάχιστον επαφή με την πραγματικότητα, όρεξη για δουλειά και διάθεση να εξαλείψουν τις υπάρχουσες παθογένειες.
Θα μπορούσα να αναφέρω άλλα τόσα και περισσότερα παραδείγματα. Για να γυρίσει όμως το χαμόγελο στα χείλη μας πρέπει να πιστέψουμε ότι η ζωή μας δεν τελείωσε με την κρίση, ότι η αισιοδοξία είναι στάση ζωής, είναι άποψη. Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες και να αποδιώξουμε τον κίνδυνο της μαζικής κατάθλιψης που βρίσκεται προ των πυλών

http://feleki.wordpress.com/

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Οι νοσταλγοί της Σοβιετίας, οι εραστές του Καντάφι

Διασκεδάζω αλλά και οργίζομαι όταν διατυπώνονται απορίες από έξυπνους ανθρώπους για την υποστήριξη της εγχώριας «επαναστατικής αριστεράς» προς τον Καντάφι.


Γράφει ο Νικόλας Σεβαστάκης στο Red Notebook
Θα ήθελα να τονιστεί καθαρότερα η ηθική-πολιτική συμπαράταξη με μια λαϊκή δημοκρατική δυναμική που ακόμα και αν δεν ανταποκρίνεται στις προσφιλείς στον χώρο ταξικές και ιδεολογικές αφηγήσεις για την επιθυμητή εξέγερση, αποδεικνύει ότι η Ιστορία διαθέτει ακόμα πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ολιγαρχικούς της.

Γιατί δεν συνέβη κάτι τέτοιο; Παραμένω ακόμα με την απορία. Και θα παραμένω με την ίδια απορία και μετά τους πρώτους βομβαρδισμούς.

E, λοιπόν αν έχεις απορία γι’ αυτά τα πράγματα, δεν ξέρεις τι είναι και τι θέλει αυτή η δήθεν Αριστερά, φίλε μου. Όσο καταγγέλλουμε όλοι μαζί το μνημόνιο είναι καλά. Όσο μιλάμε όλοι μαζί για τον καπιταλισμό που πεθαίνει πάλι είναι καλά. Όταν όμως μιλάμε για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και του πλανήτη που λέει και η τελευταία ανακοίνωση του Αριστερού ρεύματος, τότε λέγε με Στάλιν και Μπρέζνιεφ, φώναζέ με Κάστρο και Καντάφι βεβαίως.
Η λατρεία της «επαναστατικής αριστεράς» μας για την «δική μας» δικτατορία, του προλεταριάτου βεβαίως, δεν κρύβεται εδώ και χρόνια.
Πάντα απέναντι από τον «ολιγαρχικό», τον δικτάτορα, το δολοφόνο, ερυθρού χρώματος θα υπάρχει ο ιμπεριαλισμός, ο μακελάρης των λαών, οι Αμερικάνοι, αύριο οι Κινέζοι, μεθαύριο οι εξωγήινοι. Πάντα θα υπάρχει η δικαιολογία της καπιταλιστικής περικύκλωσης για να δικαιολογήσεις τα εγκλήματα του Στάλιν ή του Μάο, του Πολ Ποτ.
Τους παρακολουθούσα εδώ και καιρό μετά τα γεγονότα στην Αίγυπτο και έχω αναρτημένη ακόμα την ένστασή μου.
«Καταλαβαίνω ότι ένα τμήμα της καθ' ημάς αριστεράς δεν θέλει. Κρύβει πίσω από τον αντιαμερικανισμό, τη λατρεία της στους πατερούληδες. Αν υπάρχει όμως δημοκρατική αριστερά ή κάτι άλλο που θέλει να αντιδράσει απέναντι στο Θάνατο - Καντάφι, τι περιμένει; Μια συγκέντρωση - διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία είναι δύσκολο;»

Πύρινοι λόγοι υπέρ της εξέγερσης κατά του Μουμπάρακ και του Μπεν Αλί. Ήταν άνθρωποι της Δύσης πάντοτε. Όταν άρχισε το πανηγύρι στη Λιβύη, η στάση έγινε διαφορετική. Ένα μούδιασμα, μια μουγκαμάρα, τι είπε ο Τσάβες και ο Κάστρο. Μετά «να μην επέμβει η Δύση, τα πετρέλαια θέλουν» και άλλα τέτοια αριστερά και βαθυστόχαστα, για να κρύψουν τη λατρεία τους στον ολοκληρωτισμό τον «δικό μας», τον προλεταριακό και καλά, τον «λαϊκό» αυτόν που δηλώνει αντιιμπεριαλιστής, που έχει περάσει ένα κόκκινο επίχρισμα πάνω από τη μαυρίλα του.
Ο Καντάφι ήταν κάποτε άνθρωπος της Σοβιετίας, φίλος της εγχώριας αριστεράς, κολλητός του Αντρέα και βέβαια εχθρός των αντιπάλων μας. Αυτό που ήθελε να βλέπει και να προβάλει η «Αριστερά» ήταν η αντίθεση του Καντάφι με τους Αμερικάνους, η υπόθαλψη της τρομοκρατίας, οι έρωτες με τους Σοβιετικούς. Το τι έκανε ο Καντάφι στο χωριό του δεν τους απασχολούσε, γιατί γι’ αυτούς η Δημοκρατία είναι ένα αστικό κατασκεύασμα. Αντιθέτως μια δράκα πραξικοπηματιών που κάθονται με την απειλή των όπλων στο σβέρκο ενός λαού είναι σοσιαλιστικό πείραμα, αρκεί η δράκα να δηλώνει εχθρός των Αμερικανών.

Μπορεί η Σοβιετία να πέθανε, αλλά οι οπαδοί και νοσταλγοί της σε αυτή τη χώρα ζουν και αναπαράγονται και ηγούνται όλων των «αριστερών, επαναστατικών» κομμάτων και σχημάτων και μαθαίνουν και άλλους να αγαπούν το ίδιο όνειρο.

Να γίνουν Καντάφι στη θέση του Καντάφι, όχι όμως στη Λιβύη, αλλά στην πλατεία Συντάγματος.
 
http://mhmadas.blogspot.com/

Άνεργοι και «Άνεργοι»

Έχω τουλάχιστον δέκα φίλους που δεν πληρώνονται πια. Από μηχανικούς και επιμελητές εκδόσεων μέχρι διευθυντές περιοδικών. Απλήρωτοι για τρεις, πέντε και οχτώ μήνες. Προφανώς δεν περιλαμβάνονται στα ποσοστά της επίσημης ανεργίας. Θεωρούνται εργαζόμενοι, απλά έχουν πέσει επάνω σε «πρόσκαιρες δυσκολίες» των επιχειρήσεων που εργάζονται...

Όλοι λένε το ίδιο. «Το προτιμώ από το να καθόμουν σπίτι. Ψυχολογικά είμαι καλύτερα». Πριν από κανα χρόνο μια τέτοια ατάκα θα ήταν συνώνυμη του «κορόιδου», σήμερα όχι. Η έλλειψη χρημάτων τοποθετείται στην προτελευταία βαθμίδα της προσωπικής ήττας. Το τελευταίο σκαλί είναι η αχρηστία. Η απομόνωση, η βίαιη απομάκρυνση από ένα σύνολο ανθρώπων, συναδέλφων, από ένα ωράριο, από μία οποιαδήποτε παραγωγική διαδικασία, από μία «υποχρέωση».
Η εργασία δίχως οικονομικές απολαβές αποδεικνύεται υγιέστερη συνθήκη για να μην κυλήσεις στην τρέλα, από ό,τι η αποβολή σου και η αέναη παρατήρηση των σχημάτων της υγρασίας στο ταβάνι του σπιτιού σου. Είμαι άνεργος, δεν είμαι άχρηστος, κάπου χρειάζομαι κι εγώ. Βέβαια το πώς μπερδεύεται η «χρησιμότητά» σου με μία θεσμοθετημένη με τα χρόνια εκμετάλλευσή σου από ένα συγκεκριμένο σύστημα κατανομής της εργασίας είναι μεγάλο κεφάλαιο που ξεπερνά τόσο την δική μου αναλυτική επάρκεια όσο και τον χώρο αυτού του κειμένου.

Εννοώ πως το να σκίζεσαι ένα δεκάωρο για μία δουλειά που σιχαίνεσαι δεν σε κάνει χρησιμότερο στην κοινωνία και τον εαυτό σου από το να κλειστείς πέντε μήνες σπίτι να μάθεις μία ξένη γλώσσα ή να γίνεις εξπέρ στο κλάδεμα της ελιάς. Σε κάνει απλώς εξαρτημένο από τα χρήματα που χρειάζεσαι για να βγάλεις τον μήνα. Αλλά ας μην σταθούμε σε αυτό.

Η έννοια της εργασία έχει αποκτήσει κάποια πολύ συγκεκριμένη πιστοποίηση, και δεν λογίζεται ως εργασία έξω από αυτήν την πιστοποίηση. Θα χρησιμοποιήσω ένα προσωπικό παράδειγμα για να γίνω κατανοητός. Μου έχουν ζητήσει αρκετές φορές να γράψω ένα κείμενο για το ίδιο θέμα από δύο διαφορετικές πλευρές. Από μία εφημερίδα -επ' αμοιβή- και από ένα site -άνευ αμοιβής. Οχτώ στις δέκα φορές το κείμενο το έστειλα στο τζάμπα γιατί εκεί θεωρούσα πως ταίριαζε περισσότερο να δημοσιευτεί. Δεν θεωρώ δουλειά μου το «επ΄αμοιβή» και χόμπι μου το «άνευ». Και τα δύο είναι δουλειά μου.
Δεν νιώθω ικανότερος όταν πληρώνομαι. Το αίσθημα της ικανότητάς μου πληρώνεται ή όχι από εμένα τον ίδιο και όχι από την ανταλλακτική οικονομική του αξία. Αυτό είναι κάτι που μάλλον το είχαμε χάσει. Ξέρω πως ακούγεται εξόχως ηττοπαθές και αντιδραστικό -δεν το προτείνω άλλωστε ως στόχο του συνδικαλιστικού κινήματος- αλλά όσοι φίλοι συνεχίζουν να εργάζονται απλήρωτοι σε κάτι που αγαπάνε έχουν λίγο πιο φωτεινά μάτια. Λίγο πιο φωτεινά από εκείνους τους άνεργους που φεύγουν από το σπίτι το πρωί και επιστρέφουν το απόγευμα, κάνοντας μοναχικές βόλτες, γιατί ντρέπονται να τους βλέπουν οι γείτονες σπίτι. Να δεις που μπορεί κιόλας ιδιαίτερα δημιουργικοί άνθρωποι να μην αλλάζουν κουβέντα πια στην ερώτηση τι δουλειά κάνουν. Θα είναι τιτάνια η προσπάθεια να διαχωρίσουμε την ικανότητα και την χρησιμότητα από τον έναν σκασμό λεφτά. Μόνο που ακριβώς αυτή η αδυναμία διαχωρισμού τους ευθύνεται για την χρεοκοπία μας, εκείνη που προηγήθηκε της οικονομικής.

Aν το παράδειγμά μου διαβαστεί ως προσπάθεια να θεμελιώσω μία νέα Γενική Θεωρία, ξέρω πως μπάζει από παντού. Κάποιος θα μπορούσε να μου πει πως έχω την πολυτέλεια να επιλέγω-δεν την έχω, αλλά τελοσπάντων- και ένας άλλος θα ρωτούσε πώς μπορεί αυτή η «Θεωρία» να εφαρμοστεί σε έναν χτίστη; Θα πληρώνεται μόνο όταν χτίζει σπίτια που δεν του αρέσουν και όσα του αρέσουν θα τα χτίζει τζάμπα; Δεν φιλοδοξώ να θεμελιώσω τίποτα καινοφανές. Μόνο να μοιραστώ κάποιες «εξαιρέσεις», να ακούσω προσωπικές ιστορίες που «γράφουν» μέσα μου, να ζήσω με έναν τρόπο που θα είναι ο δικός μου, δίχως να είναι ατομιστικός, να δοκιμάσω αν μπορούν να γίνουν και αλλιώς τα πράγματα, πέρα από τους παραδομένους μονόδρομους που μας έχουν φυτέψει στο μυαλό.
του Οδυσσέα Ιωάννου

εκ Δυτικής Λιβύης

Το να επικαλούμαστε "τις φυλές" και να μιλάμε για "φυλετικό εμφύλιο" (τι παράδοξος όρος!) στην περίπτωση της Λιβύης ενδεχομένως μαρτυρεί ότι βλέπουμε τους Λίβυους ως γραφικά ημιάγρια γιάχαλλα-μπάχαλα, που δεν μπορεί να έχουνε πολιτικές επιδιώξεις, έστω και αν είναι απλούστατες: να διώξουν τον στυγερό δικτάτορα.
ο Καντάφι αποκαλείται κάπου "ημιπαράφρων". Δεν ξέρω τι χρειάζεται για να αποκαλέσουμε κάποιον 100% παράφρονα αν ο Μουαμάρ είναι στο ντεμί.

Γενικά, με ενοχλεί βαθιά η υπόγεια συμπάθεια σε αυτόν το υπερτσαουσέσκου, μεγαλουκασένκο, κιμτζονγκιλικό φρανκόσκυλο. Ιδίως η σύγκριση με τον σκατόψυχο είναι ενδιαφέρουσα: δε δίστασε να στρέψει ξένους μισθοφόρους εναντίον αμάχων που έβγαιναν από προσευχή. Όπως και ο Caudillo, σφάζει μέχρι την υστάτη. Υποψιάζομαι ότι η πηγή της ένοχης, και πια ενοχοποιημένης, συμπάθειας στον Ηγέτη της Πράσινης Επανάστασης είναι η εξής: στην Ελλάδα οι πολιτικές ιδεολογίες έχουνε μικρή σημασία, τουλάχιστον μικρότερη από την έννοια της αντιαμερικανικής συμπαράταξης. Έτσι, στην Ελλάδα υποστηρίξαμε, καλωσορίσαμε και ασπαστήκαμε διάφορους δικτάτορες και τυράννους , προσχηματικά σοσιαλιστές αλλά και καθόλου σοσιαλιστές, με γνώμονα όχι μόνον το συμφέρον της χώρας μας (όπως όλοι, στο κάτω κάτω,) αλλά κυρίως με γνώμονα το αν ενοχλούνε τους αμερικάνους -- για οποιονδήποτε λόγο κι αν ενοχλούσαν τους αμερικάνους, εξισώνοντάς τους με λαϊκούς ηγέτες. Έτσι, δίπλα στο λαϊκό κίνημα τον Σαντινίστας, λατρεύουμε τον ύστερο Κάστρο, δίπλα στον λαοπρόβλητο και γενναίο Μοράλες των φτωχών γηγενών, βάζουμε μετάνοια στον διαστροφέα της (έτσι κι αλλιώς άρρωστης στη Βενεζουέλα) δημοκρατίας Τσάβες. Πιο κοντά δεν πλησιάζω -- γνωστά πράγματα.
http://sraosha2.blogspot.com/

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

H ιστορία του Μουχάναντ

Πριν από λίγο καιρό,ο αµερικανός ανταποκριτής Τζον Λι Αντερσον συναντήθηκε στην Μπρέγκα µε έναν 47χρονο Αµερικανολίβυο που είχε επιστρέψει στην πατρίδα του για να βοηθήσει την επανάσταση. Τον έλεγαν Οσάµα Μπεν Σαντίκ και πρόσφερε τις εθελοντικές του υπηρεσίες σε ένα νοσοκοµείο. Ο γιος του ο Μουχάναντ, που είχε πάει σχολείο στη Λιβύηκαι σπούδαζε στο δεύτερο έτος της Ιατρικής στη Βιρτζίνια, είχε αποφασίσει να πάει να πολεµήσει στην πρώτη γραµµή. Ο Οσάµα ήταν ανήσυχος γιατί ο γιος του αψηφούσε τον κίνδυνο, δεν φοβόταν τίποτα και κανέναν κι έλεγε ότι αξίζει να πεθάνει κανείς για την επανάσταση. «Πες στην Αµερική να έρθει να βοηθήσει, γιατί αν δεν το κάνει, αν αφήσει τη λιβυκή επανάσταση να πεθάνει, θα δούµε πράγµατα που δεν θα µπορούσαµε ποτέ να φανταστούµε», είπε στον δηµοσιογράφο.

Ηταν ακόµη οι ηµέρες που οι εξεγερµένοι πίστευαν ότι εύκολα ή δύσκολα θα νικούσαν. Είχαν την εντύπωση ότι είχαν ενωθεί µαζί τους µέλη του κυβερνητικού στρατού. Κι έτρεφαν τη σιγουριά ότι η εξωτερική βοήθεια θα ήταν αποφασιστική. Η Ευρώπη διακήρυσσε ότι δεν θα τους αφήσει µόνους, ο αραβικός κόσµος το ίδιο, ο Καντάφι είχε οδηγηθεί στην αποµόνωση, δεν χρειάζονταν λοιπόν πολλά, η προέλαση στην Τρίπολη ήταν ζήτηµα χρόνου. ∆εν ήταν ανάγκη να σκάψουν καν χαρακώµατα. Οποια πόλη καταλάµβαναν, ήταν δικιά τους.
Αλλά η δυτική βοήθεια δεν ήρθε. Αντίθετα, ήρθαν οι χερσαίες καιαεροπορικές δυνάµεις του Καντάφι. Κι όπου εµφανίζονταν, και άρχιζαν να βοµβαρδίζουν, οι αντάρτες το έβαζαν στα πόδια γιατί δεν είχαν ούτε πού να κρυφτούν ούτε µε ποιον τρόπο να καλυφθούν. Ο αµερικανός δηµοσιογράφος είδε τον πανικό τους τις τελευταίες ηµέρες στην Μπρέγκα, στην Αζνταµπίγια και στο Ρας Λανούφ. Υποχωρούσαν ατάκτως, φωνάζοντας: «Πού είναι ο Οµπάµα, πού είναι η Αµερική;». Οσο για λιποτάκτες στρατιώτες, δεν φαίνονταν πουθενά.

Την περασµένη Κυριακή,ο Τζον Λι Αντερσον επισκέφθηκε το νοσοκοµείο της Αζνταµπίγια κι έπεσε πάνω στον Οσάµα Μπεν Σαντίκ. Μόλις ο τελευταίος τον είδε, ξέσπασε σε λυγµούς. Τον αγκάλιασε, κι ολόκληρο το σώµα του τρανταζόταν. Ο Μουχάναντ είχε σκοτωθεί στη µάχη το προηγούµενο πρωί, όχι µακριά από την Μπρέγκα. Περίµενε στο νοσοκοµείο να παραλάβει τη σορό, αλλά δεν ήταν σίγουρος, γιατί η περιοχή βρισκόταν πλέον υπό τον έλεγχο του Καντάφι. Αν τα κατάφερνε, θα έπαιρνε το πτώµα στο σπίτι του αδελφού του, στη Βεγγάζη, και θα θρηνούσεγια τρεις ηµέρες, όπως ορίζει η λιβυκή παράδοση. Υστερα θα επέστρεφε στο µέτωπο για να πάρει τη θέση του. «∆εν θα αφήσω τη θυσία του Μουχάναντ να πάει χαµένη», είπε. «∆εν θα επιστρέψω στην Αµερική πριν κάνω το χρέος µου. ∆εν µε ενδιαφέρει πια τίποτα άλλο».
http://diastaseis.blogspot.com/

Ίσως να νοσταλγώ το μέλλον

Γεννήθηκα το 1957 στη Συκιά Χαλκιδικής, στο τέρμα της Σιθωνίας. Ένα πανέμορφο χωριό με 5.000 κατοίκους χτισμένο πάνω στο τελείωμα ενός βουνού. Ήταν ένα μυθικό μέρος με παλιά σπίτια, αρχοντικά, διώροφα, τριώροφα και πέτρινα με ξύλινες βεράντες. Είχε ένα χρώμα ακαθόριστο, όσον αφορά τον χρόνο. Όταν βλέπω το χωριό μου, μου έρχεται στο μυαλό το 300 μ.Χ. Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι θα ήταν οι κωμοπόλεις τότε στην επαρχία...................................................................................................

Έχω διδαχθεί από πολλούς καλλιτέχνες. Από τον Τούντα και τον Μπαχ, από τον Τσιτσάνη και τον Μότσαρτ, από τον Βαγγέλη Παπάζογλου και τον Χάιντν, από τον Νίκο Παπάζογλου και τον Τσικ Κορία, από τον Γαβαλά και την Ίμα Σουμάκ. Αλλά μέχρι και Lady Gaga ακούω, γιατί ακούνε και τα παιδιά μου. Τώρα τελευταία όμως το έχω γυρίσει στην τζαζ. Ακούω αυτούς τους παράφρονες ανθρώπους. Αν δεν είσαι μουσικός, θα πρέπει να είσαι η μετενσάρκωση μουσικού για να ερμηνεύσεις τα έργα
τους..................................................................................................................................................

Δεν είμαι υπέρ των παιδιών που αρπάζουν μια πέτρα και σπάνε τις βιτρίνες. Αυτό δυναμώνει ακόμη περισσότερο την ήδη υπάρχουσα άσχημη κατάσταση. Το όνειρο γίνεται πιο δραματικό και άσχημο. Και το άσχημο δεν φέρνει εξιλέωση. Εξιλέωση είναι η γνώση ότι αυτοί οι ίδιοι που σηκώνουν την πέτρα και σπάνε το κεφάλι του άλλου ή το τζάμι, αυτοί οι ίδιοι είναι το απόλυτο φως, η απόλυτη γνώση. Γι' αυτό πρέπει να γυρίσουν και να κοιτάξουν τον εαυτό τους. Δεν υπάρχουν εχθροί εκεί έξω, οι εχθροί είναι σύμβολα.............................................................................................................
Ανησυχώ ιδιαίτερα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, με όλα αυτά τα πλήθη των απελπισμένων ανθρώπων που μου θυμίζουν το κομμάτι του Σαββόπουλου που έλεγε: «Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις / όλη η Ελλάδα ατέλειωτη παράγκα / παράγκα, παράγκα, παράγκα του χειμώνα / κι εσύ μιλάς σαν πτώμα / Ο λαός,ο λαός στα πεζοδρόμια κουλούρια ζητάει και λαχεία / κοπάδια, κοπάδια, κοπάδια στα υπουργεία / αιτήσεις για τη Γερμανία». Αυτό ακριβώς ζούμε και τώρα. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις και πέφτουμε πάνω στα χνάρια μας. Θα κάνουμε ό,τι ωραιότερο και υψηλότερο μπορούμε για να μπούμε σε μια διαφορετική κατάσταση, θα ονειρευτούμε έναν κόσμο ιδανικό, θα μάθουμε ξανά να ονειρευόμαστε. Θα γίνουμε σοβαροί ονειρευτές, όχι κωλόπαιδα. Θα πάρουμε την ευθύνη των πραγμάτων. Είμαστε υπεύθυνοι για το έργο ή δεν είμαστε; Θα πορευτούμε με τον διπλανό μας ή όχι;.................................................................................................................
Δεν νοσταλγώ τίποτα κι ούτε πρόκειται. Ίσως να νοσταλγώ το μέλλον.

σωκρατης μαλαμας /του φωτη βαλλατου στη lifo

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ο πολιτικος "τεντυ-μποϋς"

αξιωμα πρωτον: δεν ριπτωμεν σκευασματα γιαουρτης εις τους καθηγητας ημων

"διαφωνω με οσα λες αλλα θα γιαουρτωνω μεχρι θανατου εσενα και το δικαιωμα σου να το λες."
αυτο παει να γινει "αυτοδικαιως",το νεο μοτο της προοδου.ή της συντηρησης,δεν εχει σημασια,ολοι μπερδεμενοι ειμαστε.
επι του πρακτεου παιδι μου.μαϊστα μαστορα.παρε :

απο αυριο θα επισκεφτω μεγαλη αλυσιδα τροφιμων που εχει και προσφορες και καλες τιμες στα τυροκομικα.θα γεμισω ενα καροτσι κεσεδακια με γιαουρτι και θα αρχισω τις ριψεις.
το πρωτο θα το ριξω επανω μου.για να μπω στο κλιμα και να μη με πειραξει αν μου ριξει καποιος αλλος.θα ριξω ακομη ενα γιατι δεν ημουν λαμογιο,δεν εκλεψα,πληρωνα,ετρεχα και εβλεπα αραχτους ενα σωρο κοσμο χωρις να ρωτησω τον τροπο για να καθισω και εγω πλαϊ τους.αρκετα με τη δικη μου μυξα.
προχωρω.βρισκω μπροστα μου ενα φιλο του "λαος".του ριχνω ενα στη μαπα,ορμωμενος απο το κρατος δικαιου που υποστηριζω εγω και οχι αυτος.γιατι ειναι ρατσιστης και εχθρος της δημοκρατιας.τι να με πει τωρα...ο φυρερ.
μετα τη στροφη,ο πασοκος ο "βαθυκρατος".τρεχω και με φορα του ριχνω και τον πετυχαινω στο δοξα πατρι-ανδρεα. για οσα εκανες-δεν εκανες-εκανες-δεν εκανες.παρε κι ακομα ενα διοτι αλλο η δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση κι αλλο η δημοκρατικη διακυβερνηση.διαφωνεις;παρε και την καρεκλα στο κεφαλι.για να μαθεις να διαφωνεις "δημοκρατικα".
στο πεζοδρομιο απεναντι ο νεοδημοκρατης προσπαθει να προφυλαχθει.σπριντερ απο κουνια,τον προλαβαινω και τα κεσεδακια προσγειωνονται στο κολασμενο του σωμα.για τους παρακρατικους του που σκοτωσαν το λαμπρακη,τη χουντα,τον μητσοτακη,την τελευταια πενταετια και αλλα που τα εχω στο "σκληρο" και βαριεμαι να τα ανοιξω.σκουπιστηκες;μια στην κοιλια και μια στο σβερκο για να με θυμασαι.να πας να βγεις φωτογραφια με το χατζηδακη να γουσταρετε.
σπρωχνω το καροτσι.εχουν μεινει κι αλλα.
πιο κατω καποιος γελαει.ωχ,ο αλαβανος.τον ¨λοκαρω¨,φζιιινγκ,ο στοχος επετευχθει.που μου ηρθες στον αγιο παντελεημονα,να μου μιλησεις για τους μεταναστες.να τους παρεις στο σπιτι σου και να τους ταϊζεις εσυ,λαμογιο.μας πηραν τις δουλειες και τις γειτονιες.ειχατε πει κατι και για τη χαρα νικοπουλου,την ιστορια που διδασκονται τα παιδια μας και για τις ταυτοτητες.παρε μια τριαδα, οσα και το κομμα σου στις εκλογες.
σταματω στη γωνια να ουρησω διοτι περπατησα και πολυ.μου κανει παρατηρηση ενας οικολογος.τωρα, τωρα.χλαπ!!!για να μαθεις να σταματας τις επενδυσεις για τα παλιοχορταρα σου.φυτο,που θα μου πεις για το περιβαλλον,την ωρα που δεν εχω δουλεια.εγω θελω τη συγκεκριμενη δουλεια και μη με σκοτιζεις με τα δημοκρατικα σου ιδεωδη.
τα εριξα ολα;οχι.εχω δυο ακομα.παω στο παρκο που καθονται δυο κνιτες.παρτε απο ενα,ετσι,γιατι ουτως ή αλλως δε γουσταρετε δημοκρατια.και να θελατε,παλι θα εβρισκα κατι,εμφυλιο θες,τη φατσα της αλεκας,το γαλαζιο ματι του μπογιοπουλου,κατι θα εβρισκα.

σιγα να μην ειμαι "οχλος".αγανακτισμενος πολιτης ειμαι.θα βρω και αλλους και θα γινουμε πιο δυνατοι.θα παμε και....
DELETE. πως ξανα τη σκεψη....DELETE.ποιος το παταει το κουμπι αυτο ρε συ;
Η Ιστορια.γαμωτο,πρεπει να το ξαναδιαβασω το προγραμμα και να το "τρεξω" απο την αρχη....

Charles Bradley - The World (Is Going Up In Flames)

Ζει ο βασιλιάς Έλβις;

Στέκοµαι στο περίπτερο σε στάση προσοχής και διαβάζω ιαπωνικό δράµα στα ελληνικά. Ο σεισµός είναι σε όλα τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών τίτλων. Λάθος. Η «Ελεύθερη Ώρα» έχει δική της αποκλειστικότητα. Το πρώτο θέµα της αποκαλύπτει ότι το 2017 ένα διαστηµόπλοιο, που καθοδηγείται από Εβραίους και Μασόνους, θα προκαλέσει πυρηνικές εκρήξεις στον Κρόνο. Οι πυρηνικές εκρήξεις θα εξαφανίσουν τη ζωή στη γη και οι Εβραίοι (µαζί µε τους Μασόνους) θα εγκατασταθούν στον Τιτάνα, που είναι δορυφόρος του Κρόνου. Σκέφτοµαι ότι όντως, αυτό είναι ρεπορτάζ, ο συνάδελφος θα κάνει σουξέ και εγώ διακανονισµό εξόφλησης δανείων µετά το 2017. Αν ο κόσµος δεν τελειώσει το 2012 θα τελειώσει το 2017, εκτός και αν ένας σούπερ ήρωας βάλει φουστανέλα, πάρει την ευλογία του Πειραιώς Σεραφείµ και σώσει εµάς, δυστυχώς µαζί µε τις τράπεζες. Εντέλει, αν το 2017 θυµάσαι αυτό το πρωτοσέλιδο, τότε το πρόβληµα είναι δικό σου και όχι της εφηµερίδας. Και όµως, η «Ελεύθερη Ώρα» πηγαίνει καλύτερα από τότε που άρχισε να δηµοσιεύει θέµατα του τύπου «εξορκιστής αποκάλυψε δαίµονα µε τη µορφή του Στιβ Τζοµπς µέσα σε σωσία της Μπιρµπίλη». Λογικό. Υπάρχει κοινό. Ποιοι καταναλώνουν αυτά τα θέµατα; Ξέρω τουλάχιστον έναν. Είναι αυτός που µου έστειλε email για να µου πει ότι οι σεισµοί στην Ιαπωνία και στη Νεα Ζηλανδία, καθώς και καταστροφές στην Αυστραλία, δεν είναι ούτε τυχαία γεγονότα ούτε άσχετα µεταξύ τους. Πρόκειται για φυσικές καταστροφές που δηµιουργούνται από το τραπεζικό κεφάλαιο της ∆ύσης, προκειµένου να πληγούν οι αγορές του Ειρηνικού και να τεθούν υπό τον έλεγχο της παγκόσµιας διακυβέρνησης. Καλό και, µεταξύ µας, διόλου απίθανο. Κάτι θα συµβεί εκεί κάτω. Η κυριακάτικη «Ελεύθερη Ώρα» αποκάλυψε ότι στην Αυστραλία ζει ο Αντίχριστος. Λέγεται David (ε, πώς θα τον έλεγαν; Μπάµπη;), τον φροντίζουν οι Πεφωτισµένοι και είναι προορισµένος να γίνει πρόεδρος των Ηνωµένων Πολιτειών. Σωστό και αυτό. Εδώ ο Καρατζαφέρης δηλώνει ότι θα εκλεγεί πρωθυπουργός, δεν µπορεί και ο ∆ιάβολος να βολέψει ένα παιδί στον Λευκό Οίκο;


Πριν από 25 χρόνια η Θεσσαλονίκη είχε ξενυχτήσει για ένα βράδυ περιµένοντας καταστροφικό σεισµό. Ανάµεσά µας υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα χρεοκοπήσουµε στις 25 Μαρτίου. Αν µη τι άλλο δεν υπάρχει καλύτερη ηµεροµηνία για την επιστροφή του Κολοκοτρώνη, αυτή τη φορά στο δεκαχίλιαρο. Επίσης εκείνη η βρόµα η νοσοκόµα, που δούλευε στο Ιατρικό Κέντρο και φρόντιζε celebrities µετά από gay όργια, τώρα εργάζεται στο Νοµισµατοκοπείο και διηγείται στις χιλιάδες κουµπάρες της πώς αγκοµαχάει η µηχανή όταν κόβει το δεκάρικο. ∆εν πειράζει. Πρόκειται για ανώδυνες φάρσες που σου διδάσκουν πως αν πάρεις τις αποστάσεις σου από το πλήθος, ίσως και να µπορέσεις να το κατευθύνεις. Όλα αυτά θα λέγονται όσο υπάρχουν γλώσσες για να τα διηγηθούν και αυτιά για να τα ακούσουν. Το πρόβληµα αρχίζει να µη γίνεται χαριτωµένο όταν η βλακεία επενδύεται µε πολιτικά επιχειρήµατα, πατάει επάνω στην οργή και προσπαθεί να γίνει θέση. Προσπαθήστε να θυµηθείτε πόσα chain mails έχετε λάβει τους τελευταίους έξι µήνες, τα οποία οικοδοµούν πολιτικά επιχειρήµατα επάνω σε κοινά ψέµατα. Από την ευρωπαϊκή απόφαση για τα δάση που µόνο η Ελλάδα δεν υιοθετεί, µέχρι τη µήνυση για εσχάτη προδοσία όσων ψήφισαν το µνηµόνιο, η οργή των ανθρώπων συνοδεύεται από τέρατα. Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο. Στο δεύτερο επίπεδο η συνωµοσιολογία διεκδικεί τεχνοκρατική υποδοµή. Μετρήστε πόσοι απίθανοι τύποι εµφανίστηκαν ως οικονοµολόγοι παγκοσµίου κύρους, µόνο και µόνο επειδή απέδωσαν την ελληνική κρίση σε µεθόδευση των αγορών και όχι σε σας που φοροδιαφεύγετε. Μεταξύ µας, και το περίφηµο Zeightist δεν είναι τίποτα περισσότερο από αφελείς ονειροπολήσεις που διαστρεβλώνουν την έννοια βασικών οικονοµικών όρων. Όµως σήµερα οι άνθρωποι πιστεύουν το email τους περισσότερο από τα µέσα ενηµέρωσης. Όχι άδικα. ∆υστυχώς, οι άνθρωποι πρέπει πάντα κάπου να πιστεύουν. Και αν τα ψέµατα µας έφεραν ως εδώ, ακόµα µεγαλύτερα ψέµατα µας οδηγούν πιο κάτω. Στο τέλος θα έρχονται από παντού, θα ακούγονται σαν βουητό. Μέχρι που, αποκαµωµένοι πια, θα ζητήσουµε σιωπή. Τότε γεννιέται ο φασισµός.

Κώστας Γιαννακίδης / athensvoice.gr

ο αρχηγος των "ατακτων"

" τελειωσαν τα γιαουρτια απο την αγορα.ξεπουλησαν οι βιομηχανιες.το γιαουρτι κανει καλο στην επιδερμιδα.ειδικα αυτο με τα φρουτα.εφαγε ενα κιλο κοντοσουβλι.να προσεχουν ολοι την οργη του κοσμου".
αυτα τα ειπε ο τραγκας το πρωϊ.αναμεσα στα αλλα που λεει καθημερινα οπως:
"Ξεσηκωθείτε", "Κάντε την Ελλάδα Λιβύη", "Ρημάξτε τα όλα",
"Να πέσει η χούντα, να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη μας"
"Πάρτε την τύχη στα χέρια σας... Βγείτε στους δρόμους.. "
"Θα πέσουν οι σοσιαλησταράδες".

δε με ενοχλει να τα λεει αυτα ο καθε πολιτης.μπορει να ψαχτει απο μονος του.αυτο που καταντα γελοιο ειναι οτι ολη αυτη η συνθηματολογια ειναι του crash-τραγκα."ποιος γαμει" θα μου πεις.
στη τελικη αυτος φιλε. ποιον; εσυ τι λες;

"2.500.000 Ευρώ τσέπωσε ο Τράγκας από την κρατική διαφήμιση μόνο στο πρώτο δεκάμηνο του 2007! Και δεν είναι ο μόνος.. Απλώς είναι ένας από τούς κορυφαίους εκπροσώπους της “δημοσιογραφικής” σχολής “το πάω από δω, το πάω από κει, μέχρι να τα πιάσω”.. Πρόκειται για την πιο πετυχημένη και αποτελεσματική σχολή η οποία, ιδιαιτέρως στον λεγόμενο τοπικό «τύπο», έχει εξελιχθεί σε εκτροφείο στυγνών πλην νόμιμων εκβιαστών.. Πρώτη στο φαγοπότι λοιπόν από τον κρατικό κορβανά έρχεται η «Χώρα της Κυριακής» του κ. Τράγκα, παρότι η κυκλοφορία της κυμαίνεται μόνο στα 5.000 φύλλα! «Για την ακρίβεια, το σύνολο των δημοσίων κονδυλίων που εισέπραξε στο δεκάμηνο φέτος έφτασε στο 1.786.118 ευρώ. Αν προστεθεί και η κρατική διαφήμιση που πήρε το καθημερινό της φύλλο, τότε το συνολικό ποσό που εξασφάλισε από το κράτος ως διαφήμιση, φτάνει στα 2.500.000 ευρώ!.. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλες σε κυκλοφορία κυριακάτικες εφημερίδες, με πωλήσεις πάνω από 150.000 φύλλα, μόλις και μετά βίας φτάνουν στο 1.000.000 ευρώ. Κι ενώ για τις τελευταίες θα μπορούσε κανείς να πει ότι «παίρνουν αυτά που ενδεχομένως να τους αναλογούν», για την πρώτη τι θα μπορούσε να ισχυρισθεί»; (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 09/12/07) βλέπε εδώ. Θαυμάστε ελεύθερη αγορά και ελεύθερο ανταγωνισμό! Οι κρατικοί οργανισμοί και ελεγχόμενοι από το δημόσιο φορείς δεν τοποθετούν τις διαφημίσεις τους αναλόγως την απήχηση και την καταξίωση πού έχει το «μέσον» στην κοινωνία, αλλά αναλόγως τις διαπλοκές και τις υποχρεώσεις τους..
Είδατε πώς ο τύπος “ελέγχει” την εξουσία;
sofistis.wordpress.com Τετάρτη, 12, Δεκεμβρίου, 2007

these boots are made for walken

μερικες φορες θα δεις και αντ1.ειδικα με τα ματς του uefa.μας τα εχουν πρηξει παντως με το dancing with the stars.σιγα τους stars.της γειτονιας και του γηροκομειου.
anyway,το κλεμμενο χτυπαει ρε παιδι μου.ιδιαιτερως οταν ειναι μια "πιστη" αντιγραφη χωρις εστω ενα στοιχειο καινουργιας χορογραφιας.
που να φτασετε ρε καημενα το θεο christopher walken....


Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ιδού τι θα συμβεί!

Ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στις 25 Μαρτίου το έχετε ήδη μάθει. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι το κράτος θα δεσμεύσει μέχρι 31.12.2012 όλες τις καταθέσεις και θα επιτραπεί να παίρνουμε μόνο μέχρι 100 ευρώ το μήνα ανά λογαριασμό. Ταυτόχρονα οι μισθοί θα μειωθούν αυτομάτως στο 1/10. Δηλαδή κάποιος που παίρνει σήμερα 1.500 ευρώ από τον Απρίλιο θα παίρνει 150 ευρώ. Εξαίρεση ίσως γίνει στους δικαστές και στους αστυνόμους τους οποίους έχει ανάγκη το σύστημα και οι οποίοι θα παίρνουν το 1/3 του σημερινού τους μισθού.


Τώρα το θέμα είναι γιατί θα γίνουν όλα αυτά. Έχουν δοθεί εξηγήσεις αλλά καλό θα είναι να τις συνοψίσουμε. Το κυριότερο είναι γιατί η Γερμανία θέλει να αγοράσει φτηνά το Αιγαίο το οποίο κρύβει πετρέλαιο. Γιαυτό η τελική απόφαση περί χρεωκοπίας της Ελλάδας πάρθηκε μετά την κατάρρευση των αραβικών καθεστώτων. Το Αιγαίο οι Γερμανοί το είχαν σαν back up, τώρα όμως που χάνουν τα πετρέλαια της Αραβίας αποφάσισαν να επισπεύσουν την άντληση των πετρελαίων στο Αιγαίο. Με την χρεωκοπία λοιπόν της Ελλάδας ανοίγει ο δρόμος για την αγορά του υπεδάφους του Αιγαίου από τους Γερμανούς σε συνεργασία με τους Τούρκους (βλέπε και ταξίδι Νταβούτογλου στην Ελλάδα). Οι Τούρκοι θα πάρουν έτσι την εκδίκηση τους από τους Έλληνες και οι Γερμανοί θα μπορούν να προχωρήσουν σε ένα 3ο παγκόσμιο πόλεμο έχοντας εξασφαλίσει τεράστια ενεργειακά αποθέματα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η γερμανική μηχανή έχασε τον προηγούμενο πόλεμο μένοντας ουσιαστικά από πετρέλαιο κατά τη διάρκεια της επέλασης της στα ρωσικά εδάφη.

Αυτονόητο είναι ότι μαζί με την χρεωκοπία θα έρθει η αυτονόμηση της Θράκης η οποία σταδιακά θα ενσωματωθεί στην Βουλγαρία και όχι στην Τουρκία όπως θα νόμιζε κανείς, η αυτονόμηση της Θεσσαλονίκης η οποία θα απορροφήσει τα Σκόπια αλλά και μέρος του Κοσσόβου, αλλά και η αυτονόμηση της Κρήτης. Το σχέδιο για τη Κρήτη πρέπει ανεξαρτήτως όλων των άλλων να προχωρήσει άμεσα καθότι οι Αμερικανοί έχουν ζητήσει να τοποθετηθεί εκεί η έδρα ενός διεθνούς διευθυντηρίου το οποίο θα κυβερνά όλη την Βόρεια Αφρική. Οι κινέζοι που θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε αυτή την ανακατανομή των εδαφών δεν θα το κάνουν καθότι θα τους παραχωρηθεί το σύνολο του λιμανιού του Πειραιά όπου έχουν ήδη εγκαταστάσεις.

Με τον Πούτιν επίσης δεν θα υπάρχει πρόβλημα καθότι έχει ήδη συμφωνηθεί η παραχώρηση της Κύπρου με τη ανοχή και των Τούρκων που θέλουν να απεμπλακούν από το πρόβλημα της κατοχής για να αποδεσμεύσουν δυνάμεις τις οποίες θα στείλουν στο μέτωπο με τις ασιατικές χώρες. Η κατάρρευση της Ιαπωνίας μετά τον σεισμό που προκάλεσαν οι Εβραίοι σε συνεργασία με τον Καναδά και άλλες φαινομενικά ειρηνόφιλες χώρες, επιβεβαιώνει άλλωστε το αρχικό σενάριο της χρεωκοπίας της Ελλάδας. Ο Αρχαίος ελληνικοκρητικός πολιτισμός κατέρρευσε όπως είναι γνωστό από έναν αντίστοιχα μεγάλο σεισμό, το σεισμό της Σαντορίνης. Οι Μινωίτες χάθηκαν ή για να είμαστε ακριβείς πνίγηκαν από το τσουνάμι που δημιούργησε αυτός ο σεισμός. Η σύνδεση είναι προφανής αρκεί να πάρει κανείς στα χέρια του μια υδρόγειο σφαίρα. Η Ιαπωνία βρίσκεται ακριβώς «πίσω» από την Σαντορίνη. Οι δύσπιστοι μπορείτε να κάνετε και το εξής πείραμα. Καρφώστε με ένα μακρύ αιχμηρό αντικείμενο τη Σαντορίνη και δείτε μετά σε ποιο σημείο της υδρογείου θα βγει. Ακριβώς στην επαρχία Μιγιάγκι, το επίκεντρο του σεισμού των 8.9 ρίχτερ!

ΥΓ: Στο κείμενο αυτό έχουν συμπεριληφθεί πολλές από τις συνομωσιολογικές και εσχατολογικές προβλέψεις που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στο Ίντερνετ. Το γεγονός ότι ορισμένοι (ευτυχώς λίγοι) από τους σχολιαστές πίστεψαν αυτά τα τερατώδη και εμφανώς κατασκευασμένα ψέματα είναι απογοητευτικό. Από ότι φαίνεται η «κρίση» έχει δημιουργήσει τόσες αβεβαιότητες και τόσο φόβο που ορισμένοι είναι διατεθειμένοι να πιστέψουν τα πάντα.
του Σταύρου Θεοδωράκη

Φουκουσίμα και η Φοβερή Προφητεία του Kurosawa!!!

Στην προτελευταία του ταινία, μια ταινία σπονδυλωτή που γύρισε το 1990 με τον τίτλο "Όνειρα" (Kurosawa's Dreams) ο μεγάλος Ιάπωνας σκηνοθέτης Akira Kurosawa, στην ενότητα: "Το Βουνό Φίτζι στα Κόκκινα" (Μount Fuji in Red) περιγράφει....αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται σήμερα στην Ιαπωνία με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του Φουκουσίμα. Περιγράφει, δηλαδή, μια έκρηξη 6 πυρηνικών αντιδραστήρων που γίνεται στο βουνό Φίτζι καθώς και τον εφιάλτη με τις σκηνές αποκάλυψης που ακολουθούν.

Παραθέτω το βίντεο χωρίς άλλα λόγια:


http://navarino-s.blogspot.com/

ασε με τωρα σε λεω...

-ελα γιωργο,τι γινεται,πως παει;
-καλα μωρε,ολοι καλα.
-η δουλεια;
-το εκλεισα.δεν πηγαινε αλλο.δουλευα ολη την ημερα για να πληρωσω το ρευμα,το ενοικιο,το τεβε,την εφορια,την περαιωση,το...,την....,τελος.ενας φαυλος κυκλος,χωρις προοπτικη.καθε μερα πιο βαθεια μεσα ημουν.χωρια το αγχος και η τρελλα να ειναι μονιμη συντροφια.οσο για τη χρηματοδοτηση;τελικα πιστευω πως το αυτοματο συστημα εισοδου στις τραπεζες εγινε για να καταλαβαινουμε σιγα σιγα,οτι η προσβαση ειναι πλεον προβληματικη.κατι σαν face control, δηλαδη. εφτασα στο αμην και εκλεισα.τωρα ο θεος βοηθος.μια αλλη δουλεια ισως,θα δουμε.
το μονο που εμεινε ειναι η διαχειρηση του αδοξα τελειωμενου ονειρου και των χρεων της "προοπτικης".
μυξολογισαμε λιγο ακομη και κλεισαμε το τηλεφωνο.
ο γιωργος ειναι ενας αλλος ιδιωτης ή idiot.ο οποιος πιστεψε στη σκληρη του δουλεια και στην νοικοκυροσυνη του.αμ δε.ηταν ενας ακομη idiot.
σηκωνω τη σκεψη μου πανω απο τα δυο υποτιθεμενα αντιπαλα στρατοπεδα.των idiots και αυτων του δημοσιου τομεα.οι πρωτοι αξιωματικοι,στρατηγοι και οι δευτεροι στρατιωτες.οι πρωτοι χωρις πολλες φορες την αναγκη υπαρξης στρατευματος.οι δευτεροι,με κυριο χαρακτηριστικο τους,την παντελη ελλειψη ανωτερων.και οι δυο,χαμενοι απο χερι.
για τους idiots, ο σχεδιασμος και η πραγματοποιηση ηταν καθημερινος αγωνας.για τους publics,οι ασκησεις επι χαρτου και οι εκθεσεις ιδεων.
πεφτει το ματι μου στην αξιοποιηση της δημοσιας περιουσιας.μια εκφραση συνηθισμενη τα τελευταια χρονια στις εκθεσεις αυτες.χωροι,κτηρια εκτασεις,περιλαμβανονται σε αυτη.
ναι,αλλα πως,αναρωτιουνται ακομη οι αισχροι διαχειριστες και οι "προστατες".προσπαθωντας οχι να βρουν λυση,μα να δικαιολογησουν την ατολμια,την αδρανεια και το καραγκιοζιλικι που τους χαρακτηριζει ως μεμονομενα ατομα και ως συνολο.για τον απλουστατο λογο,πως η λυση αυτοματα θα καθιστουσε περιτη και ανυποφορη την παρουσια τους.
δηλαδη επι παραδειγματι,προτιμαται να ειναι διασκορπισμενες αρκετες δημοσιες υπηρεσιες σε διαφορετικα κτηρια και σημεια της πολης παρα σε ενα κρατικο κτηριο. λογικο;εξαρταται.πλεον μαλλον λογικο φαινεται να ξοδευονται ενα "καρο" χρηματα για ενοικια και ενα σωρο ωρες για τη μεταβιβαση απο την μια υπηρεσια στην αλλη.η ταλαιπωρια και η σπαταλη ειναι το κυριο χαρακτηριστικο αυτου του δημοσιου τομεα.
να σου δωσω και ενα παραδειγμα ηλιθιοτητας ή εσκεμμενης πρακτικης,εξαρταται πως το διαβαζεις.
πριν απο λιγα χρονια η μεταβιβαση ενος νεφροπαθους απο τον πολυγυρο στη θεσσαλονικη  με ταξι κοστιζε 60 ευρω την ημερα.επι τρεις ημερες,συνολο 180.επι τεσσερις εβδομαδες 720.επι δωδεκα μηνες 8640.χονδρικα ο αριθμος των νεφροπαθων στη χαλκιδικη ηταν γυρω στους εξηντα.επι εξηντα λοιπον μας κανει 518.400 ευρω το χρονο.λαμβανω υπ οψιν το μεσο ορο αποστασης απο πολυγυρο.
τι καταλαβαινεις;γιατι τοσα χρονια δεν γινοταν μοναδα αιμοκαθαρσης στον πολυγυρο;μη μου πεις πως το κοστος κατασκευης ηταν δυσθεωρητο.για ενα χρονο ξοδευοταν περιπου μισο εκατομμυριο για μετακινησεις.επειδη εισαι και πελατης σου κοβω και εκατο χιλιαρικα.επι δεκα χρονια; χωρια τα νοσηλεια στις ιδιωτικες κλινικες.
με τον ιδιο τροπο βαλε ολα τα ενοικια που πληρωνουν οι υπηρεσιες για τη στεγαση τους.εφοριες,ικα,ταμεια,δεη κλπ.ποσο θα κοστιζε ενα κτηριο που θα μπορουσε να στεγασει ολα αυτα;
τελος παντων.με εκνευριζει το γεγονος πως ολα αυτα γινονται κατω απο τις ταχα μου εκβιαστικες εντολες της τροϊκας. ε και; χιλια χρονια ηρακλης,αρης εισαι και τετοια...φανταζομαι πως και αυτο ειναι προσπαθεια κατατροπωσης του ελληνικου τροπου ζωης,ηθων και εθιμων.
ειμαι σιγουρος πως αυτο το τελευταιο οι idiots δε το ασπαζονται.ουτε οι στροφαρισμενοι δημοσιοι.διοτι εαν δεν γινονταν τετοιες σπαταλες-παπαριες,ουτε μισθοι θα μειωνονταν,ουτε τροϊκα θα ειχαμε εντος των πυλων.
το κακο δεν ειναι το οτι βλεπεις το δακτυλο αντι για το δασος.το χειροτερο ειναι οτι απο τη συγκεντρωση στο δακτυλο,αλληθωριζεις.σε λιγο δε θα βλεπεις τιποτε απο τα δυο.
κι ετσι φτανεις να συντασεσαι με το γκλετσο και τον κολλατο.ο πρωτος εκανε το προβλημα με το ζητημα των διοδιων λαϊκιστικο αναγνωσμα,κινδυνευοντας να το στερησει απο την καθε σοβαροτητα και νομιμοτητα.ο δευτερος,πρωτοστατης με τη ντουντουκα στο χερι,διαφημιζοντας παραλληλα το θεατρο του,απαξιωνει την οποιαδηποτε διαμαρτυρια.ενας τυπος πουλαει την "παρασταση του" και διαφοροι περαστικοι συμμετεχουν.εχουν και το ονομα να τελειωνει σε "ιστας".νομιμοποιει μια φαινομενικα αριστερη αγωνιστικη.οπως zapatistas,santinistas.ακομα κατι σαν τους atenistas υποτιθεται.ισιωμα ολα.οπως κανει κι ο λαζοπουλος.καταγγελτικος λογος,τα λαμογια,σηκωθητε και φυγετε,ενα μικρο διαλλειμα για διαφημισεις στο γερμανικο καναλι του,η μερκελ,ουζακι δωρο,οι γερμανοτσολιαδες,χαχα,και θα κλεισουμε με την καταπληκτικη φωνη του-της ταδε.ραντεβου την αλλη τριτη.
πηγε κι ο μαραβεγιας εκει και μου την εσπασε....dirty little hole....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...