Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

το συστημα του barroso

                                                                                                                (spiegel)

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανυπομονησία που έχουν ορισμένοι από τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένων και των Η.Π.Α. σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούμε για την επίλυση των προβλημάτων μας. Την ίδια στιγμή όμως, τους ζητώ να σεβαστούν το σύστημά μας, δήλωσε Barroso απαντώντας σ’ όσους αμερικανούς επιχειρηματίες έχουν επικρίνει την αναποφασιστικότητα και την «κακοφωνία» της Ευρώπης, σχετικά με την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.

Πιθανότατα οι Αμερικανοί να μη σέβονται το ευρωπαϊκό σύστημα (μας), αλλά γυρνώντας την ταινία μερικούς μήνες πίσω, θυμάμαι εκείνο το άρθρο αμερικανικής εφημερίδας, που έγραψε για τους ψηλούς μισθούς των Βρυξελλών και για στελέχη της Επιτροπής, που λένε στους Έλληνες εργαζόμενους να δεχτούν τις περικοπές που τους επιβάλλονται.

Το ίδιο άρθρο αναφέρθηκε και σε μισθούς Επιτρόπων. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι βέβαια ο José Manuel Barroso.

Αν μην τι άλλο, οι Αμερικανοί ξέρουν και σέβονται έναν παχύ multi-figure salary.

Το ερώτημα λοιπόν για τον Barroso, είναι κατά πόσο το σύστημα που απαιτεί ο ίδιος να σεβαστούν οι Αμερικανοί, έχει πλέον την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα που ξετυλίγεται στην Ελλάδα. Κατά κατά πόσο αυτό το σύστημα σέβεται (και δεν προκαλεί) τις προσδοκίες των ελλήνων εργαζόμενων, οι οποίοι είναι μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς.

xomeritis.blogspot.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...