Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Σουτ! Θα φας στον Ουρανό!

του Κλέαρχου Τσαουσίδη

Νιώθω περήφανος ως Έλλην, ως χριστιανός ορθόδοξος, ως βλάξ που αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη ληστρική φαμίλια η οποία κυβερνά και αρπάζει συντάξεις για να καλύψει τα ελλείμματα που οι πατέρες και μητέρες της φαμίλιας δημιούργησαν.


Νιώθω περήφανος διότι επιτέλους οι πνευματικοί ταγοί της χώρας, αυτοί με τα χρυσοποίκιλτα φουστάνια, αφού κατακεραύνωσαν τα λαμόγια της μονής Βατοπεδίου, που πήγαν ν’ αρπάξουν τη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος με βυζαντινά χρυσόβουλα και σουλτανικά φιρμάνια (σε φωτοτυπίες πάντα), τα ρίχνουν τώρα στους πατέρες και τις μητέρες του έθνους (συλλήβδην βέβαια, βολεύει) για την οικονομική κατάσταση στην οποία περιέπεσε η χώρα. Εννοώ το τετρασέλιδο φυλλάδιο που μοίρασαν την Κυριακή στις εκκλησίες οι εντεταλμένοι των μητροπολιτών.

Νιώθω περήφανος διότι οι Άνθιμοι και κάποιες άλλες φυσιογνωμίες του ιερατείου μας δείχνουν το δρόμο για την επανάσταση.

Και νιώθω περήφανος διότι η λογική συνέπεια των όσων το τετρασέλιδο φυλλάδιο των μαχητικών μας επισκόπων αναφέρει, είναι προφανώς η επιστροφή στα πρωτοχριστιανικά χρόνια, όταν οι κληρικοί ήσαν ακτήμονες, εκλέγονταν από τους πιστούς, δεν μισθοδοτούνταν από την κοσμική εξουσία, δεν αποθησαύριζαν πεκούνια στο φτωχικό τους αχυρόστρωμα και δε διεκδικούσαν λατιφούντια από τους ευγενείς και χωραφάκια από τους αγρότες.

Μας δείχνουν το δρόμο

Επιτέλους, οι περήφανοι ιεράρχες μας, ακολουθώντας τα βήματα των μοναχών του Αγίου Ορους επί κατοχής* και των λοιπών προκατόχων τους (πλην των δυο Ιωακείμ, του Γεννάδιου και ολίγων ακόμη, μαζί με τους απλούς παπάδες, Ανυπόμονους ή Διονύσιους) βρήκαν το δρόμο τους. Διαβάστε:

«Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη, αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας».

Και:

«(…) Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας, που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια».

Μάλιστα! Ενώ οι ιεράρχες μας έχουν μια συνεχή ανανέωση προσώπων και πρακτικών, όπως τουλάχιστον βιώνουμε και δω στη Θεσσαλονίκη με τον κυρ – Άνθιμο να απειλεί το νέο δήμαρχο (πριν την εκλογή του) ότι όσο ζει αυτός δε θα δει Δημαρχία, να πιέζει να ονοματοθετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο πλατεία για το χουντικό Λεωνίδα Παρασκευόπουλο και πάει λέγοντας.

Αλήθεια, μετά την 1η Γενάρη, τι θα κάνει ο Ανθιμος; Θα αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο για να είναι συνεπής με τα λεγόμενά του ή θα κάνει γαργάρα τις μαγκιές του;

Πάμε παρακάτω:

«Μια ηγεσία (Σ.Σ.: εννοεί την πολιτική βέβαια) που δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, που δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας».

«Μια ηγεσία που στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού. Και από την άλλη πλευρά, ένας λαός, εμείς, που λειτουργήσαμε ανεύθυνα, παραδοθήκαμε στην ευμάρεια, στον εύκολο πλουτισμό και στην καλοπέραση, επιδοθήκαμε στο εύκολο κέρδος και στην εξαπάτηση. Δεν προβληματιστήκαμε για την αλήθεια των πραγμάτων».

Προσυπογράφω. Με τα δυο χέρια. Και ας μου θυμίζει λίγο Πάγκαλο αυτό το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Θεωρώ ότι το εμείς δεν περιλαμβάνει το συνταξιούχο των 500 ευρώ, αλλά την επιχειρηματική, ελευθεροεπαγγελματική, πολιτική και εκκλησιαστική στρωμάτωση.

Και αυτοκριτική

Διαβάζοντας και την ακόλουθη παράγραφο, θαρρώ πως ορθώς εκτιμώ ότι οι ιεράρχες μας κάνουν αυτοκριτική:

«Ξέρουμε ότι κάποιες φορές σας πικράναμε, σας σκανδαλίσαμε ίσως. Δεν αντιδράσαμε άμεσα και καίρια σε συμπεριφορές που σας πλήγωσαν».

Ν’ αγιάσει το στόμα τους, να τους φιλήσω τα χέρια και τα πόδια.

Αρα, από αύριο:

1.Οι κατά τόπους μητροπόλεις διαθέτουν τα ακίνητά τους στους άνεργους, τους άστεγους, τους πολύτεκνους που αδυνατούν πια να πληρώσουν το νοίκι στους διάφορους ιδιοκτήτες, τα νέα παιδιά που θεωρούν τρελό να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια.

2.Οι ιεροί ναοί, που επίσης έχουν στην κατοχή τους διαμερίσματα (αμέτρητα γύρω από την Αγία Σοφία, τη Ροτόντα, στην Ιπποδρομίου, στην Αριστοτέλους…), θα ψάξουν, φαντάζομαι, να βρουν εκείνους τους ενορίτες τους που βρίσκονται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας λόγω χρεών ή ανεργίας, αυτούς που δε δύνανται να πάρουν ούτε γάλα για τα παιδιά τους.

3.Οι διοικούντες τους ιερούς ναούς θα σπεύσουν -είμαι βέβαιος- να νοικιάσουν εστιατόρια για να σιτίζονται (ανθρώπινα και αξιοπρεπώς) οι συνάνθρωποι που τώρα σέρνουν τα πόδια τους ως τα συσσίτια για τα οποία η Εκκλησία της Ελλάδος επιδοτείται από το υπό πτώχευση κράτος και ιδιώτες.

4.Η Ιερά Σύνοδος θα συνέλθει εκτάκτως και θα αποφασίσει να αγοράσει εσωτερικά ομόλογα με το τρέχον επιτόκιο που λαμβάνουν τα ασφαλιστικά ταμεία από την Τράπεζα της Ελλάδος. Εχουν μετοχές στη ΕΤΕ και σε άλλες τράπεζες, έχουν καταθέσεις, έχουν -αν δεν κάνω τραγικό λάθος- και περιουσιακά στοιχεία σε υπεράκτιες εταιρίες (offshore στα κυβερνητικά νεοελληνικά). Φτάνει το χρήμα.

5.Τέλος, η Ιεραρχία θα ασκήσει, φαντάζομαι, όλη την επιρροή της στην Ιερά Επιστασία (το γκουβέρνο των Αγιορειτών) και σε κείνους τους γέροντες που πορεύονται κατά τα κεκτημένα των Βατοπεδινών, ώστε να διαθέσουν ρευστό και μετοχές στο Δημόσιο, έναντι κρατικών ομολόγων.

Προσοχή, δεν προτείνω να δώσουν οτιδήποτε. Για διευκόλυνση ομιλώ, χαμηλότοκα δάνεια στην ουσία, που θα βοηθήσουν τη χώρα να ξεφύγει από τους «δανειστές που τη διοικούν» όπως επισημαίνουν οι χρυσοποίκιλτοι στην μπροσούρα τους.

Φαντάζομαι, ότι από αύριο, Εκκλησία και Κυβέρνηση θα προχωρήσουν χέρι χέρι, όπως εξάλλου ήδη γίνεται. Θυμίζω την πολύ γενναία (από άποψη παροχών και προβολής) συνεργασία της πράσινης κυβέρνησης με τη νέα μη κυβερνητική οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος που αντικατέστησε την «Αλληλεγγύη» (αλήθεια, για αυτό το θέμα θα μας πει κάτι η Ιεραρχία;).

http://www.pressinaction.gr/

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...