Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις εμενα....

ελληνορθοδοξη ελλαδα.αδιαπραγματευτο;
σαφως οχι.
υπαρχει ενα μεγαλοπρεπες τοτεμ,που απαγορευεται να το αγγιξεις,να το κατηγορησεις,να το αμφισβητησεις.τυφλη υποταγη και λατρεια.μη τολμησεις να πεις κατι,οποιος και να εισαι οτι και να εισαι.ακομη και αν εισαι ενας απο τους αρχιερεις.
τον βαραβα, φωναζουν ολοι αν και χρονικα η κραυγη αυτη θα επρεπε να ερθει αργοτερα.για τη συγκεκριμενη ομως περιπτωση,ο βαραβας ειναι all weather.
αυτο το τοτεμ αμφισβητει ο παγκαλος,με ενα τροπο politically uncorect.
εξιστορει στην προκειμενη περιπτωση λοιπον,το συντομο δρομο προς την ευτυχια,που σημαδεψε τη μεταπολιτευση.ο κοπριτης και ο διορισμος.δε συνεβει;ποσους ξερεις μονο εσυ;
σαφως βεβαια,η οικονομια δεν κατερευσε μονο απο αυτο.ηταν ομως ενα λαμπρο παραδειγμα νοοτροπιας του συγχρονου ελληνα.
"να γινει η δουλεια".με οποιοδηποτε τροπο.
εαν μας φταιει το διεθνες και απανθρωπο κεφαλαιο,πασο.εαν φταιει ο ακρατος καπιταλισμος,μενουμε εκει.
ολοι ομως εχουμε και μερικες δευτερευουσες σκεψεις.μια απο αυτες ειναι και η ελλειψη αξιοκρατιας.μια αλλη ειναι το γεγονος πως μονο σε ενα δημοσιο οργανισμο,θα μπορουσε καποιος να ζησει μια ομορφη ζωη.οι υπευθυνοι για τους διορισμους δεν ηταν μονο οι ντεμεκ υπηρετες πολιτικοι,αλλα και οι τομεαρχες,οι διευθυντες,οι συνδικαλιστες κ.ο.κ.
ο κοπριτης τελικα οχι μονο εμεινε κοπριτης,αλλα στη διαρκεια και οσους καινουργιους εβρισκε που μπαινανε στο δημοσιο,τους προσυλιτιζε με ενα εντυπωσιακο τροπο στη δικη του κοπρια.
δουλευες και ησουν ηθικος;ησουν εκτος.ή τουλαχιστον κοροϊδο καθως κατεληγες να κανεις και τη δουλεια του κοπριτη.
το τοτεμ ομως θιχτηκε.και για να γινει πιστευτο,κρυφτηκε πισω απο τη γενικοτητα.
κατηγορησε ο κοιλαρας τους δημοσιους.αισχος.ολοι μαζι εναντια στο παχυδερμο.
οχι φιλε.εδω εισαι μονος σου.γιατι η παρουσια του ευσυνειδητου θα σου δωσει το αλλοθι που ειχες καβατζωμενο δεκαετιες τωρα.και αυτο σου επετρεπε να εισαι κοπριτης και τεμπελχανας.κρυμμενος πισω απο τους υγιεις συναδελφους σου,να την κοπανας στις 12.00,να μετατρεπεις το γραφειο σου σε ιδιωτικο με τις αναλογες αποδοχες,να εφευρισκεις τη γραφειοκρατια για να πιεις τον καφε σου με την ησυχια σου.σπιλωνοντας ολους τους συναδελφους σου.
μεσα σε ολα αυτα,ετρωγες και τη θεση απο αλλους,ενδεχομενως περισσοτερο καταρτισμενους απο εσενα.αυτοι προφανως δεν ειχαν τις γνωριμιες ή δεν τους το επετρεπε η αξιοπρεπεια τους.
παντως το να κατηγορουν οι πολιτες τους πολιτικους ειναι θεσφατο.το αντιθετο ειναι υβρις.
ειπαμε το τοτεμ στεκει αγερωχο οσο υπαρχουν φανατικοι προσκυνητες.

αντε μερες που ειναι...

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...