Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πολύ πριν ξεκινήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ο καινούργιος διευθυντής του, αλλά παλιός συνεργάτης, κ. Εϊπίδης, φρόντισε να ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο ότι θα ήταν μια εσωστρεφής διοργάνωση μια και η μέχρι τώρα εξωστρέφεια το έφερε στην δεινή οικονομική θέση που είναι σήμερα. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο λάθος τοποθέτηση από αυτήν. Σε μια εποχή που η κυβέρνηση μας έχει πρήξει με την εξωστρέφεια, το μοναδικό σοβαρό πολιτιστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης, δεν μπορεί να είναι εσωστρεφές.


Τι εννοώ; Δεν εννοώ ότι θα πρέπει να περάσουμε σε υπερβολές, όπως των 1200 δωματίων της περσινής χρονιάς, που ακόμα και ο επετειακός χαρακτήρας της διοργάνωσης δεν δικαιολογούσε. Δεν εννοώ ότι θα έπρεπε να δίνουμε κέρατα στα κομμωτήρια, όπως αποκαλύφθηκε για την προηγούμενη διευθύντρια. Αυτό που εννοώ είναι ότι αν θα θέλουμε η πόλη αυτή να έχει αυξημένη, κατά καιρούς, τουριστική κίνηση, θα πρέπει να συνδυάσουμε την προβολή της με διοργανώσεις που δεν είναι απλά πολύ καλές για τους εγχώριους λάτρεις του σινεμά, αλλά και για ανθρώπους που θα έρχονται και θα αφήνουν τα δικά τους λεφτουδάκια εδώ.


Λεφτουδάκια που η χρηστή διαχείρισή τους θα επιτρέπει να πληρώνεται άμεσα το προσωπικό αλλά και οι προμηθευτές του θεσμού που πάνω τους στηρίζεται η επιτυχία ή μη της διοργάνωσης. Λεφτουδάκια που ακόμα δεν έχουν δει όσοι δούλεψαν πέρυσι και για τα οποία στάθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν στην είσοδο του “Ολύμπιον”. Η προηγούμενη διευθύντρια να υποθέσω ότι είναι εξοφλημένη; Βλέπετε είναι πολύ εύκολο να λες όμορφα λογάκια, αλλά έχουν αξία όταν δεν χρωστάς, ιδίως σε ανθρώπους που δούλεψαν για σένα για ένα κομμάτι ψωμί. Μπορεί να μην ευθύνεται προσωπικά ο νέος διευθυντής για τα χρέη, αυτός όμως είναι το φεστιβάλ σήμερα.


www.thes.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...