Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

......... το αρτοποιημα σου μεσα

μιλαμε για εναν ακομη εμπαιγμο.δεν ξερω,προφανως κουβαλαει τις αμαρτιες του ονοματος απο τη συσταση του.ειναι που λενε πως εαν κατι παει στραβα απο την αρχη,δυσκολα στρωνει μετα.
μιλαμε για τα περιβοητα προγραμματα του τεμπμε για τις επιχειρησεις.
περιμενε ο κοσμος της αγορας απο τον φεβρουαριο τα καινουργια προγραμματα.συμφωνα με την κυρια κατσελη,οι δρασεις αυτες του ταμειου,θα καλυπταν τραπεζικα δανεια ετσι ωστε να καλυφθουν ή εξοφληθουν οφειλες προς προμηθευτες,ασφαλιστικα ταμεια.αντιγραφω απο "ημερησια" της 9/03/2010 : "Οπως και στην προηγούμενη κατηγορία, το ποσό το δανείου θα διοχετεύεται αυτόματα στους προμηθευτές βάσει τιμολογίων και άλλων νόμιμων παραστατικών. Προφανής στόχος των μέτρων είναι να διευκολυνθεί η πληρωμή των ακάλυπτων επιταγών και βέβαια η εξόφληση των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και των χρεών προς τις εφορίες."

και ερχομαστε στις εξαγγελιες,αφου περασαν τρεις μηνες καθυστερησεων και διαβουλευσεων.τι εχει αποφασιστει;
"Νόμιμα παραστατικά επί πιστώσει όπως Τιμολόγια Πώλησης-Δελτία Αποστολής, Τιμολόγια Πώλησης (συνοδευόμενα οπωσδήποτε από τα αντίστοιχα Δελτία Αποστολής), Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, λοιπά νόμιμα παραστατικά ή προτιμολόγια/προσφορές σε ισχύ. Τα ανωτέρω νόμιμα παραστατικά θα έχουν ημερομηνία έκδοσης ως και 60 ημέρες πριν από την ημερομηνία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στην Τράπεζα και σε κάθε περίπτωση μετά την ημερομηνία έγκρισης του παρόντος Οδηγού".
δηλαδη η αγορα περιμενε τοσο καιρο να παρει μια ανασα,να ξεπληρωσει παλιες οφειλες,να ξεμπλοκαρει,να συνεχισει και ερχεται τωρα η ανακατωστρα κατσελη να τα τιναξει ολα στον αερα.το προγραμμα ισχυει μονο για καινουργιες αγορες.οπως ακριβως το παλιο προγραμμα που κατηγορουσε,απευθυνεται σε ανθρωπους που ουσιαστικα δεν το εχουν αναγκη.και εκει που περιμεναν πολλοι να παρουν μια ανασα,παιρνουν ξανα το κουπι μονοι τους.

 η υφυπουργος με εκεινο το γελακι δηλωνε στις 8 μαρτιου 2010 στο loukakatseli.gr :
"Το δεύτερο πρόγραμμα που σήμερα ανακοινώνουμε δίνει μια ουσιαστική ανάσα ρευστότητας τόσος προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να καλύψουν τις δαπάνες αγοράς πρώτων υλών και άλλων άυλων αγαθών όσο και προς τους προμηθευτές οι οποίοι σήμερα είτε πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση, είτε βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» σε ακάλυπτες επιταγές. Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προγραμματίσουν και πάλι πάνω σε στέρεες βάσεις την παραγωγική τους διαδικασία, διευκολύνοντάς τες με χαμηλότοκα εγγυημένα μέσω του ΤΕΜΠΜΕ δάνεια."
λοιπον εαν δε μπορειτε μη ταλαιπωρειτε τον κοσμο.αρκετα με τις ασκησεις επι χαρτου.εαν δε μπορειτε να ειστε ειλικρινεις καλως.μη δινετε ομως ψευτικες προσδοκιες.διοτι εδω γινεται λογος για την επιβιωση χιλιαδων ανθρωπων.προκειται για την εργασια τους οχι για κομματικη ασκηση.
αει σιχτιρ μαλακες πια...

υ.γ.1 εκεινος ο δριβελεγκας,προεδρος στην επιτροπη εμποριου,τι γνωμη εχει;ή δεν εχει γνωμη και του φτανει που ειναι προεδρος;
υ.γ.2 για το επιμελητηριο δε το συζηταμε.ααα,εκτος εαν ακολουθησει πλεον αντιπολιτευτικη γραμμη,οποτε κατι θα ψελλισει.αλλα ειπαμε.θα ψελλισει.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...