Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

οσοι νομιζουν οτι γραφουν ιστορια,μαλλον εχουν μπερδεψει την ετικετα στο τετραδιο

δεν ειναι δυνατον να μη θυμασαι.πριν απο λιγο χρονικο διαστημα ποιο λεγαμε πως ηταν το προβλημα της ευρωπης;α,μπραβο.η πολιτικη οντοτητα και ενοποιηση.λεγαμε πως εαν ειχε πολιτικη διοικηση δε θα εμφανιζοταν το προβλημα της ελλαδας σε τετοιο βαθμο.μια ισχυρη και ομοψυχη σταση των εταιρων,θα κονιορτοποιουσε τους κερδοσκοπους,με οπλο τη δυναμικη παρουσια της.
γραφτηκαν χιλιαδες αρθρα για αυτο,παμπολες αναλυσεις,αλλες τοσες προτροπες απο ευρωπαιους και ατλαντιστες οικονομολογους.εξωφυλλα,τηλεοπτικα ρεπορταζ,διαφωνιες σε κορυφαιο επιπεδο στην ευρωβουλη.ας το επαναλαβουμε μια ακομη φορα.το ζητουμενο ηταν κατα κυριο λογο η ελλειψη κεντρικης ευρωπαϊκης πολιτικης.το αραγες μετωπο.
τι ζουμε τωρα;το βημα πριν την καταστροφη.στη βουλη δοθηκε ουσιαστικα, το οκ στο μοναδικο μεχρι στιγμης σχεδιο διαφυγης.ψηφιστηκε η αδεια στους πιστωτες μας,να δωσουν χρονο στην ελληνικη οικονομια,κερδιζοντας και εμεις χρονο μπας και σωθει αυτο το ρημαδι.εναλλακτικη τη δεδομενη στιγμη δεν υπαρχει κι οποιος υποστηριζει το αντιθετο ειναι εκτος τοπου και χρονου.εκτος αν γουσταρει αναδιαθρωση χρεους,πτωχευση,οποτε ειναι εξ ορισμου μπαχαλακιας και ανιδεος.προτιμω,αν και εντελως αμετοχος στη ρεμουλα,να πληρωσω το δντ παρα το δελτιο.για οικονομια χρονου.
το παραδοξο ειναι πως ενω ζητουσαμε το αυτονοητο απο την ε.ε.,δεν το κανουμε εμεις.σε μια πρωτοφανη αποστροφη ευθυνων και υπευθυνοτητας εστω και κυριολεκτικα την τελευταια στιγμη.
ποιος θελει ενα προγραμμα λιτοτητας;μονο οι ασκητες του αγιου ορους προφανως.το ερωτηματικο τη δεδομενη στιγμη για την ελλαδα ειναι πολιτικο και οχι οικονομικο.εαν δε στηριχθει αυτο το προγραμμα συνολικα,γεια σας.να ζησουμε να τη θυμομαστε(ελλαδα).
ολοι περιμενουν την απαντηση,θετικη ή αρνητικη.να ξεκαθαρισουν τα πραγματα.και οι σοφρωνες καταλαβαινουν το αποτελεσμα της στηριξης ή της απορριψης.να το εξηγησουν καθαρα στο λαο.να ξερει τι τον περιμενει.οχι μισολογα και παλληκαρισμοι.με εκνευριζει ο εαυτος μου που κινδυνολογει,αλλα το σταυροδρομι ειναι εδω.ολοι θα κριθουν.να κριθουν ομως απο το αποτελεσμα.οχι απο την προθεση.
αν νομιζουν μερικοι μαλακες οτι κατα αυτον τον τροπο γραφουν ιστορια εκει εξω,μαλλον εχουν μπερδεψει την ετικετα στο τετραδιο.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...