Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ο λυκος και τα προβατα

αφορμη για συνεχεια του προηγουμενου θεματος με το site της βουλης.στην απαντηση του πετσαλνικου,γινεται αναφορα στο ονομα του σιουφα,ο οποιος ηταν εκεινος που υπογραψε τη συμφωνια τον ιουνιο του 2009.
ανατρεχοντας σε στοιχεια για το σιουφα,διαβαζω ενα αλλο στοιχεια,για τις εισπρακρικες εταιριες,απο το "πρωτο θεμα" της 1/12/2008.
αναλυτικα:

"Την ώρα που η οικονομική κρίση αρχίζει και αγγίζει όλο και περισσότερo xιλιάδες ελληνικές οικογένειες, πολλαπλασιάζονται οι φωνές αγανάκτησης για τον ρόλο και τις μεθοδεύσεις των εισπρακτικών εταιρειών που προσλαμβάνουν οι τράπεζες και οι οποίες τείνουν να μετατραπούν σε κοινωνική μάστιγα.
Οι εταιρείες αυτές υπό τον μανδύα της νομιμότητας διεκπεραιώνουν τη βρόμικη δουλειά των τραπεζώνκαι δεν ορρωδούν προ ουδενός, μέχρι που βγάζουν στοσφυρί και περιουσιακά στοιχεία αδύναμων οικονομικά δανειοληπτών. Και βέβαια στην κλιμάκωση των ενεργειών τους είναι απαραίτητοι και οι δικηγόροι. Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», οι κ. Γιώργος και Μάριος Σιούφας (υιοί του Προέδρου της Βουλής) συνεργάζονται, μεταξύ άλλων, εδώ και χρόνια και με μεγάλη εισπρακτική εταιρεία, διεκπεραιώνοντας τις νομικές ενέργειες για λογαριασμό όλων των μεγάλων τραπεζών, ακόμη και το στάδιο των πλειστηριασμών. Με την ίδια εταιρεία όμως συνεργάζεται και το δικηγορικό γραφείο του κ. Γιάννη Μούργελα, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της «Τειρεσίας Α.Ε.», δηλαδή της εταιρείας που έχουν συστήσει οι τράπεζες προκειμένου να προφυλάσσονται από τους κακοπληρωτές πελάτες τους!


Η δικηγορική εταιρεία των νεαρών δικηγόρων και υιών Σιούφα γνώρισε πλήρη άνθηση και τεράστιο τζίρο κατά τη διάρκεια της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, εξασφαλίζοντας μεγάλα πακέτα συνεργασίας με όλες τις τράπεζες. Μέσω της οικογενειακής δικηγορικής εταιρείας οι κύριοι Γιώργος και Μάριος Σιούφας δημιούργησαν «βιομηχανία» κατασχέσεων και πλειστηριασμών ακινήτων σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank, Εμπορική, Eurobank, Aspis κ.λπ), από τις οποίες παίρνουν πακέτα προσημειώσεων ακινήτων, διαταγών πληρωμών, κατασχέσεων και πλειστηριασμών εισπράττοντας ως αμοιβή εκατομμύρια ευρώ.

Αρκεί να αναφερθεί ότι ο νεότερος Σιούφας, την πρώτη χρονιά της άσκησης του επαγγέλματός του, έκοψε γραμμάτια προείσπραξης (η κατώτερη επιτρεπόμενη αμοιβή δικηγόρου) από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ύψους 300.000 ευρώ, όταν κανένα από τα μεγαλύτερα και παλιότερα δικηγορικά γραφεία δεν φτάνει σε αυτό το επίπεδο. Eίναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία των αδελφών Σιούφα δήλωσε στην εφορία για το 2007 καθαρά κέρδη 639.336 ευρώ. Το θέμα, όπως είναι φυσικό, έγινε αντικείμενο συζητήσεων σε όλο το δικηγορικό σώμα."

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...