Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

τι 30,τι 40,τι 50 δις

ΣΤΟΥΣ πολίτες, που είναι απληροφόρητοι, και είναι δυστυχώς οι περισσότεροι, δημιουργήθηκε την περασμένη βδομάδα η εντύπωση ότι η χώρα βαδίζει προς την απώλεια εδάφους και επιχειρήσεων της τάξης των 50 δισ. ευρώ, τα οποία (εδάφη και επιχειρήσεις) θα περιέλθουν σε ξένη κατοχή.
ΣΤΗΝ καλύτερη περίπτωση, οι πολίτες πίστεψαν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πουλήσει τα παραπάνω, γεγονός που για εθνικούς -αλλά και ταξικούς- λόγους πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί.

ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ, όσοι ανησυχούν πρέπει να ησυχάσουν. Το Ελληνικό Δημόσιο είναι εντελώς ανίκανο να πουλήσει ή να εκμεταλλευτεί την περιουσία του, και το αποδεικνύει εδώ και πολλές δεκαετίες.
ΕΑΝ την αξιοποιούσε, δεν θα υπήρχε οικονομική κρίση στη χώρα, ακόμα και αν φοροδιέφευγαν οι 6 στους 10 φορολογούμενοι, όπως συμβαίνει ώς σήμερα.
ΠΙΣΩ από τις λαϊκίστικες κραυγές περί ξεπουλήματος της περιουσίας του λαού, απ' αυτούς που θυμούνται το λαό μόνο όταν εκείνος πρόκειται να πληρώσει, η άρνηση αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα έπρεπε να διώκεται ως κακοδιαχείριση και δόλια διαχείριση. Και σε βάρος των υπεύθυνων δημόσιων λειτουργών και σε βάρος των πολιτικών τους προϊσταμένων, γραμματέων, υφυπουργών και υπουργών.
ΕΠΕΙΔΗ η αδιαφορία στην αύξηση των δημοσίων εσόδων είναι μια νοοτροπία και μια πράξη που στρέφεται ευθέως κατά της καλυτέρευσης της ζωής του λαού.
ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση αποπειράται να προσθέσει λεφτά στο ταμείο από τη δημόσια περιουσία. Το 1998 ιδρύθηκε η Α.Ε. Αξιοποίησης Περιουσίας ΕΟΤ. Το 2000 μετονομάστηκε σε Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. Τι έκανε; Το 2004 ξαναμετονομάστηκε σε Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, αλλά με νέα μορφή του νόμου 3270! Και λοιπόν;

ΛΟΙΠΟΝ, ήδη προγραμματίζεται η συνένωσή της με την Α.Ε, που υποτίθεται ότι διαχειρίζεται τα Ολυμπιακά Ακίνητα, αλλά και με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, για να δημιουργηθεί ένας φορέας, στον οποίο θα είναι συγκεντρωμένα όλα τα ακίνητα του Δημοσίου, ώστε να αξιοποιηθούν!
ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ, όταν ακούω «φορέας», είμαι σίγουρος πως πρόκειται είτε για μπαλαφάρα είτε για απάτη. Αυτό μου έχει δείξει η ζωή μου στη χώρα και η υπερτριακονταπενταετής επαγγελματική μου εμπειρία.
ΠΙΣΩ από τις πιο πολλές απ' αυτές τις εταιρείες, αλλά και τις εκατοντάδες διάσπαρτες μικρότερες, δεν υπάρχουν παρά βολέματα παχυλά αμειβόμενων ημετέρων, χαμηλά αμειβόμενων υποτιθέμενων ψηφοφόρων, διαπλεκόμενων με μεσάζοντες κολλητών και άχρηστα σχέδια, μόνο και μόνο για να δικαιολογούνται οι υπάρξεις τους.

ΦΥΣΙΚΑ το μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας, που υποτίθεται ότι διαχειρίζονται οι παραπάνω φορείς, αλλά και όσοι έχουν στα χέρια τους τίτλο δημόσιο, είναι ουσιαστικά άχρηστο! Αλλοτε γιατί είναι καταπατημένο, άλλοτε γιατί απαιτεί μυθώδεις απαλλοτριώσεις, άλλοτε γιατί κολλάει στο άρθρο 24 του Συντάγματος περί προστασίας του περιβάλλοντος, άλλοτε γιατί η αξιοποίηση πάει να γίνει προς όφελος επιχειρηματιών, που χρησιμοποιώντας πολιτικές γνωριμίες και πιέσεις θησαυρίζουν ζημιώνοντας το κράτος ή απλώς κερδοσκοπούν.
ΑΛΛΟΤΕ, τέλος, γιατί ακόμα κι όταν βρίσκονται σοβαροί επενδυτές, το βάζουν στα πόδια μπροστά στη γραφειοκρατία του Δημοσίου. Γραφειοκρατία που δεν έχει στηθεί για να προστατέψει τα συμφέροντα του Δημοσίου. Αλλά για να προστατέψει τα συμφέροντα των συμμοριών, που έχουν δημιουργηθεί από πίσω της και οι οποίες ενδιαφέρονται μόνο για τη θέση τους και την τσέπη τους.

Σ' ΑΥΤΟΝ όλο τον κύκλο απαξίωσης της περιουσίας του λαού να προσθέσουμε και συντεχνιακές ομάδες, που την κρατάνε υποβαθμισμένη, υπερασπιζόμενες όχι την υπεραπόδοσή της υπέρ του λαού, αλλά τη δική τους κυριαρχία και διαιώνιση επ' αυτής.
ΕΙΝΑΙ κυρίως αυτές που κόπτονται υπέρ του λαού όταν χρειάζονται πλάτη στις διεκδικήσεις τους. Αλλά το πραγματικό τους πρόσωπο το ζει κανείς όταν σαν πολίτης έρθει σε επαφή με τις υπηρεσίες των επιχειρήσεων όπου οι συντεχνίες πρωτοστατούν.
ΑΣ μην ανησυχούν λοιπόν όσοι φοβούνται ότι θα ξεπουληθεί η χώρα στους ξένους. Εχει ηδη ξεπουληθεί σε ποικίλα συμφέροντα ντόπιων. Δυστυχώς, όχι αυτών που πραγματικά την αγαπάνε. Αυτοί, μονίμως αναμένονται.

http://o-kairos.blogspot.com/

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...