Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

εθνικη αυτογνωσια


καθως δεν εχει περασει και πολυ χρονικο διαστημα απο τη διαπιστωση οτι τα οικονομικα ειναι χαλια.στην ευρωπη και στην αμερικη εμφανιστηκε ενας ιδιοτυπος κρατικος προστατευτισμος προς τις διαφορες επιχειρησεις,που εκουσιως ή ακουσιως βρεθηκαν στο χειλος της εξαφανισης.μπροστα στο υπερβολικο τους "ανοιγμα",στην μειωμενη προοπτικη,τα κρατη ανοιξαν τα ταμεια τους προς ανασχεση των δυσκολιων τους.με προγραμματα εξυγιανσης,χρηματοδοτησεις.εχει αναφερθει ξανα το παραδειγμα της γερμανιας με τη διαθεση 100 δις ευρω σε τραπεζα,δηλαδη το μισο περιπου Α.Ε.Π. της ελλαδας.

καποιος πολεμιος του καπιταλισμου,θα μπορουσε να ρωτησει,αν την ερωπαϊκη ενωση την ενδιαφερει περισσοτερο η "επιχειρηση" και λιγοτερο τα κρατη-μελη.καποιος υπερμαχος θα απαντουσε,σαφως ενδιαφερει και το πλαισιο μεσα στο οποιο αναπτυσεται η "επιχειρηση".

η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα;

η εικονα που φαινεται αυτη τη στιγμη,ειναι πως η οικονομικη ενωση,μαλλον φτιαχνει τις υποδομες για την εγκατασταση των επιχειρησεων.και σε μεγαλο ποσοστο,τις υποδομες αυτες τις πληρωνει το κρατος-μελος.βεβαια,αν στο κρατος-μελος δεν εχει την αρμοζουσα γνωση μετατρεπεται σε προβληματικο συνεταιρο.θα μπορουσε να μετατραπει και σε φτωχο συγγενη.

στην δευτερη περιπτωση δεν ανοιγει μυτη.ακουγονται επαινοι,καθως ο πληθυσμος εχει την πολυτελεια της μικρης αμοιβης και της ελευθερης διακινησης.

στην πρωτη περιπτωση,τα πραγματα δυσκολευουν.αυτο που θα κανει η ενωση,ειναι να εξαγνισει τον αμαρτωλο.πως θα το κανει αυτο; μα,με ενα προγραμμα εξυγιανσης.το "κοψτε τα ολα" ειναι η επικεφαλιδα.το "κοψτε το κεφαλι σας" δεν ενδυκνειται,διοτι αποτελει προσωπικη πρωτοβουλια.

-"μα εγω εχω ενα πλανο" θα πει ο ατυχησας.

-"να το κανεις περιοδικο" θα πει ο επιτηρητης."θα αντιγραψεις αυτα που σου λεω και θα τα διαβασεις δυνατα".

-"ακουσε με,θα το επεξεργαστω και θα το κανω λιγο διαφορετικο,να ταιριαζει."

εκεινη την ωρα πεταγεται ο βοηθος του επιτηρητη,εχει ενα περιεργο ονομα τον λενε κουναβι(fitch),και του δινει μια στριφογυριστη.

-"κυριε επιτηρητη,αυτος με βαρεσε"

-"προειδοποιητικη ηταν" λεει αυτος."στην επομενη με δυσκολια θα θυμασαι το ονομα σου".

-"μα δε φταιω εγω,αλλιως ηταν γραμμενο στο βιβλιο"

-"να μαθεις να διαβαζεις.τα παραπονα σου σε αυτον που σε εμαθε σε αυτον τον τροπο".

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...