Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

η ελληνικη εκδοχη


Δεν πρόκειται και δεν μπορώ να σταματήσω, εγώ, την αναπτυξιακή πρασινολογία, ειδικά τις ανεμογεννήτριες. Μπίζνα συγκεκριμένη, που πηγαίνει από χώρα σε χώρα και ψάχνει για κορόϊδα, και θα αποδειχθεί φιάσκο, όπως τόσα άλλα, αλλά όχι τώρα, σε 5-10 χρόνια. Θα ήθελα όμως τουλάχιστον να ξεκαθαρίσω ορισμένα «περιβαλλοντικά».
Είχε πει ο Τάκης ο Αθανασόπουλος της ΔΕΗ ότι το CO2 δεν είναι δηλητήριο. Πράγματι, δεν είναι. Το CO2 είναι αυτό που κάνει τα φυτά να μεγαλώνουν. Χωρίς CO2 δεν υπάρχει πουθενά βλάστηση. Το CO2 είναι επίσης στην μπύρα και την κόκα κόλα. Η κόκα κόλα, σας κάνει περισσότερη ζημιά από το CO2 της.
Με αφορμή την Κοπεγχάγη, έδρα της ανεμοδιαπλοκής, βγαίνουν πολλά στην φόρα.
1. Η απάτη των πλούσιων χωρών σε βάρος των φτωχών.
2. Η μερική αμφισβήτηση ότι το ανθρωπογενές CO2 φταίει για κάποια επικίνδυνη υπερθέρμανση.
3. Ότι οι ΑΠΕ δεν πρόκειται ποτέ να λύσουν κανένα μα κανένα πρόβλημα στο θέμα του CO2, για πολύ απλούς λόγους: (α) ποτέ δεν θα παράξουν αρκετή ωφέλιμη ενέργεια και, (β) για να κατασκευαστούν οι ίδιες εκλύεται του κόσμου το CΟ2, ούτως ή άλλως.
Φόρος CΟ2, αν επιβληθεί, θα μας σπρώξει μακριά από τα συμβατικά καύσιμα (σε βάρος της ανάπτυξης, που, σε καιρό ύφεσης, μου ακούγεται εξαιρετικά χλωμό). Ωστόσο φόρος CO2, θα σπρώξει ακόμα πιο μακριά τις ΑΠΕ, αφού οι ΑΠΕ βασίζονται στο CO2 για να κατασκευαστούν, και το εκλύουν στο φουλ, όταν ΔΕΝ δουλεύουν. Τα έχουμε πει, οι ΑΠΕ είναι η πατερίτσα των πετρελαίων και του αερίου.
Φόρος CO2, ή, αν το πιστεύετε, το τέλος του πετρελαίου, σημαίνει δύο πράγματα:
(1) εξοικονόμηση και
(2) η κακιά λέξη: πυρηνικά, κατά προτίμηση αυτά που αυτοανακυκλώνουν το καύσιμό τους.
Τα φοβάστε, το ξέρω. Κάρβουνο; Σας έχουν πει ότι είναι καρκινογόνο. Το ίδιο δεν είναι, ορισμένα προϊόντα καύσης είναι, και τα βαριά μέταλλα στην στάχτη και τα σωματίδια είναι. Το διοξείδιο του θείου κάνει κακό, όπως και τα οξείδια του αζώτου. Θα το πω απλά: Σύγχρονοι λέβητες κάρβουνου με σύγχρονους (και όχι εξεζητημένους) αποθειωτές και φίλτρα, λύνουν το πρόβλημα. Όχι σαν αυτό της Φλώρινας του κου Πασόκ, ξέρει αυτός, εννοώ σύγχρονα.
Επειδή στην Ελλάδα, πιστεύουμε τις αυθεντίες, και εγώ δεν είμαι, θα σας πω τι είπαν τρεις αυθεντίες:
Λέει κάποιος James Hansen που ξέκοψε από τον άλλο μπαρούφα τον Gore:
Congress may flatter itself that it is saving mankind, but what the Members really want is a cap-and-trade windfall that they can redistribute in the green pork of Mr. Osama’s “new energy economy,” whatever that means… It is essential that hardened ‘environmentalists’ not be allowed to delay the R&D on 4th generation nuclear power.” (φαίνεται ότι ο δικός μας πιστεύει τον Ομπάμα… τι να κάνουμε…) (δείτε και την http://www.naftemporiki.gr/news/maties.asp)
“The London Array offshore wind farm will make a crucial contribution to the UK’s renewable energy targets”. (Είπε ο James Smith, chairman της Shell UK) (Τι είπατε; Shell;) http://www.inference.phy.cam.ac.uk/withouthotair/c10/page_60.shtml
Wind farms will devastate the countryside pointlessly. (James Lovelock) συγγραφέας του «Γαία» (http:///
Κύριε Γ. Παπανδρέου και κυρία Μπιρμπίλη. Είστε σίγουροι ότι δεν πάτε να κάνετε πατάτα που θα σας βρίζουν τα παιδιά σας σε 10-15 χρόνια; Ή σκοπεύετε να μετακομίσετε;
Archaeopteryx
απο το antinews.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...