Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

με εκνευρiζει

με εκνευριζει πολλες φορες,το γεγονος πως η σκεψη μου οπισθοδρομει.πως ενω θελω να κριτικαρω(ποιος εισαι ρε;) την τρεχουσα πραγματικοτητα,να σταθω απεναντι σε κυβερνητικες πολιτικες και κινησεις,κανω αναστροφη και πηγαινω πισω.δε μου "καθεται" να καταλαμβανω θεση απολογητη.


διαβαζω σε φιλικα blogs και σε σχολια αναγνωστων των,το επιχειρημα πως η κυβερνητικη αλλαγη εγινε διοτι το βασικο επιχειρημα ηταν το "υπαρχουν τα λεφτα".την αποψη αυτη,και να με συγχωρειτε,τη θεωρω ελλειπεστατη και βλακωδη.
εχουν περασει οι εποχες,που τουλαχιστον σε εθνικο επιπεδο,οπου το ταξιμο βρισκει πολυψηφικο ρευμα.την επομενη κυβερνηση τη βγαζει πλεον η αποτυχια της προηγουμενης.
με βαση αυτη τη λογικη,η προηγουμενη κατερευσε,γιατι περι αυτου προκειται,υπο το βαρος της ανεπαρκειας της.η υποθαλψη,οι κακες επιλογες και οι αδυναμιες εν γενει του σχεδιασμου και της εφαρμογης του "προγραμματος",οδηγησαν στην αλλαγη και στα προβληματα του απερχομενου σχηματος.
οι προσδοκιες μεγαλου μερους του λαου,θελω να εχω την εντυπωση,εχουν πλεον μια κοινωνικη διασταση.εχουμε καταλαβει οι περισσοτεροι πως το ατομικο καλο,βασιζεται στην προκοπη του τοπου.
το 2004 αυτο εδειξε.καλη η αναπτυξη αλλα η διαφθορα επρεπε να φυγει.να γινει το επομενο βημα.αντ'αυτου,οπισθεν.
δεν θελω να αναθερθω σε παραδειγματα και υπαρχουν πολλα. η μονη αναφορα που θα κανω ειναι στον ψυχολογικο τομεα του πληθυσμου.το 2004 το θετικο feeling ηταν το πρωτο στην ε.ε. και τωρα ειναι στο ναδιρ.το θεμα της ακορεστης καταναλωσης θα μπορουσε να ειναι το αντεπιχειρημα,αλλα υπαρχουν σκεψεις που το καταργουν,οπως η ανυπαρκτη προστασια του κρατους απο την πανηγυρι των τραπεζων.
το χειροτερο ειναι να διαλυεις την οικονομια πριν την κριση.εκτοξευση του ελλειματος σε διπλασια μεγεθη,με αποκρατικοποιησεις και με ενα μονο μεγαλο εργο,σε πεντε χρονια,δε δικαιολογειται.αρκετοι φωναζαν για τα περιφημα spread εδω και καιρο αλλα ποιος ακουγε.
χαρακτηριστικα οταν ο αλογοσκουφης ειπε το περιφημο "πιασαμε πατο" το 2008,ποιος αντεδρασε;μαλλον μονο ο αλμουνια που αναφερε πως τα προβληματα της ελλαδας δεν εχουν σχεση με την κριση εκεινη την εποχη.και σαφως να ψιλοδιαλυεις την οικονομια της χωρας πριν την κριση,πως ακριβωςλεγεται;ανικανοτητα,κακοδιαχειρηση,ανυποληψια,κακουργημα;
πλεον κακα τα ψεματα,οταν δεν εχεις μια τυπικη-δε θα πω ισχυρη-οικονομια,δε διαπραγματευεσαι.συμορφωνεσαι.ολα τα αλλα ειναι παπαριες.εκτος και εαν μεθυσουμε με το αθανατο κρασι του 21.....

τσιπρα θα υπερασπιστουμε μεχρι θανατου το επιδομα αδειας.....
χρησιμοποιωντας τη φραση του κ.μαυριδη,θα πω και εγω πως αρχισαμε να ξυπναμε.το θεμα ειναι ποιο ονειρο ειδαμε...

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...