Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

climategate


τις τελευταιες ημερες,εχει γινει πολυ λογος για το νεο 'σκανδαλο' που εχει ξεσπασει το climategate.
καποια στιγνμη γυρω στα χιλια e-mails,και εγγραφα,κλαπηκαν απο τους υπολογιστες της κλιματολογικης ερευνητικης μοναδας στο πανεπιστημιο του east anglia.το ερευνητικο αυτο κεντρο και οι μετρησεις του χρησιμοποιουνται και απο τον ΟΗΕ.
συμφωνα με τις εξελιξεις,υπαρχουν τεχνασματα για να καλυφθει η πτωση της θερμοκρασιας του πλανητη.η υπερθερμανση του πλανητη ειναι μυθος,και αποσκοπει στις πωλησεις νεων μορφων τεχνολογιας,'πρασινη' αναπτυξη κ.λ.π.σε νεους φορους απο συντεχνειες κρατων με αφορμη εκπομπες διοξειδιου,κλιματολογικες αλλαγες,μολυνση περιβαλλοντος.στο σεναριο αυτο,προστιθεται και η απουσια του al gore απο τη συνοδο της κοπεγχαγης.
φυσικα αμετρητες ειναι και οι φωνες,οπως παντα,που υπερασπιζονται την μια και την αλλη πλευρα.
τελικα ο πλανητης παγωνει η θερμαινεται;τη δεκαετια του 70 επιστημονες,με επιχειρημα τη ψυξη του πλανητη,εψαχναν λυσεις,για την αποφυγη τετοιου ενδεχομενου.
τελικα τι γινεται;διοτι αν διαβασεις τις χιλιαδες αποψεις,ακρη δε θα βγαλεις.
οπως συμβαινει για το τελικο κοστος παραγωγης ενεργειας απο τον λιθανθρακα(με την προυποθεση τοποθετησης καινουργιων φιλτρων) σε σχεση με το κοστος των ανεμογεννητριων και την αποδοση τους.
και δυστυχως στην ελλαδα αυτα περνουν με ψιλα γραμματα η καθολου.οι μονες συζητησεις γινονται μεσω διαδυκτιου,χωρις μεχρι στιγμης να καταληγουν σε ενα γενικο συμπερασμα.θα πει κανεις οτι αυτο συμβαινει σε ολο τον πλανητη...

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...