Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τα νούμερα δεν λένε ψέμματα Αλέξη - τα πολιτικά "νούμερα", μπορεί...


Είναι φανερό ότι η άρνηση του Συριζα να συμμετέχει σε κυβέρνηση επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και παραμονής στο ευρώ, τινάζει στον αέρα την προσπάθεια αποφυγής της άτακτης χρεοκοπίας και της επιστροφής στην δραχμή και την απόλυτη φτώχεια. 
Σε μια χώρα όπου κανείς πια δεν δηλώνει "μνημονιακός", οι υπερθεματισμοί του Α. Τσίπρα (ελλείψει μάλιστα εναλλακτικού σχεδίου στο οποίο να συμφωνούν έστω τα μέλη του Συριζα...) τον κατατάσσουν στην ακραία ανευθυνότητα, και την "αριστερά" που εκφράζει, στον πάτο του βαρελιού του πελατειακού συντεχνιακού συστήματος μαζί με τους "αντιμνημονικούς" Καμμένο, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. 
Αυτοί "δεν προδίδουν το λαό τους" - οι υπόλοιποι είναι "εγκληματίες" (κατά την ρήση Τσίπρα). 
Για λίγες ψήφους ακόμη, θα καταταλαιπωρήσει την ήδη νεκροζώντανη και καταπληγωμένη οικονομία μας, θα την βγάλει από τον ορό. Για να μην τα χαλάσει με την ΚΟΕ και τη ΔΕΑ (μαοϊκοί και τροτσκιστές που έβγαλαν και βουλευτές μέσα στο χαμό...) μας σπρώχνει στον γκρεμό. 
Ένα ανεύθυνο παιδάκι που δεν ακούει ούτε λογικές φωνές δικών του συντρόφων, σαν των Δραγασάκη, Παπαδημούλη κ.α. που προειδοποιούν σε όλους τους τόνους για μη εφαρμογή μονομερών ενεργειών αλλά διαπραγμάτευσης, αλλά επιμένει πεισματικά να ακολουθήσει την γραμμή του ΚΚΕ, μεταμφιεσμένη σε μια καρικατούρα "φιλοευρωπαϊσμού"! 
Ένας τζάμπα μάγκας, όπως κι ο Σαμαράς πριν αυτόν, κι ο Βενιζέλος νωρίτερα - σε ένα έργο ελληναράδων -τώρα και "αριστερών"- που τόχουμε ξαναδεί και κάθε φορά κόστισε κι ένα σκαλί πιο κάτω στην απαξίωση κάθε προσπάθειας ανάταξης της χρεοκοπημένης μας χώρας. 
Και την ώρα που τα συντριμμένα κόμματα του δικομματισμού βάζουν νερό στο κρασί τους και συναισθάνονται την ευθύνη τους να μην απομακρυνθούμε από την Ευρώπη (την μόνη που μπορεί και θέλει να μας στηρίξει), ο μοιραίος επικεφαλής του συνονθυλεύματος ακροαριστερών, νεοσταλινικών, εθνικιστών με κάποιους νηφάλιους ακόμη αλλά δειλούς αριστερούς, σπρώχνει τα πράγματα στο κενό.
Καλούνται λοιπόν άλλοι. με προεξάρχοντα τον Φώτη Κουβέλη, (έτσι τόφερε η μοίρα κι ίσως ευτυχώς...) με πλήρη επίγνωση ότι τα κόμματά τους είναι πιθανόν να εξαφανιστούν από το λαϊκιστικό ρεύμα που θεριεύει με τις παιδαριώδεις υποσχέσεις των εκπροσώπων του, να βάλουν πλάτη και να σώσουν την χώρα από το χάος της άτακτης χρεοκοπίας - και να πραγματοποιήσουν την διαπραγμάτευση που έχει ανάγκη ο τόπος.


Δεν ξέρω αν θα τολμήσουν - αλλά αν το κάνουν, θα έχουν διασώσει την αριστερή αξιοπιστία και τις δημοκρατικές και ευρωπαϊκές αξίες, που βάναυσα επιχειρούν να αποκολλήσουν από το εθνικό σώμα μας οι ανέξοδοι λαϊκιστές για μερικές ψήφους ακόμα...
Στην περίπτωση που το τολμήσουν, θα έχουν όλη την δυνατή υποστήριξη των έλλογων αριστερών, οικολόγων και φιλελευθέρων σε μια νέα κοινωνική συμμαχία για δουλειές, αειφόρα ανάπτυξη και περισσότερη Ευρώπη!




υγ Για όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες του τι ακριβώς παίζεται και γιατί μια κυβέρνηση διαπραγμάτευσης πρέπει να γίνει τώρα, ας διαβάσουν το παρακάτω επίκαιρο άρθρο: Γιατί τα νούμερα δεν λένε ψέμματα - τα πολιτικά "νούμερα" λένε...
aristeristrouthokamilos.blogspot

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...