Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Έξοδο από την Ευρωζώνη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ -με τις υγείες σας...


ΠΑΡΕ ΝΑ΄ΧΕΙΣ
Από την ιστοσελίδα του Συνασπισμού:

Η «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» ΤΟΥ ΕΥΡΩ! ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ «ΔΡΑΧΜΗΣ»! ΕΛΠΙΔΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ! άρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη*


...Αυτήν την απίστευτη τρομοκρατία που έχουν ήδη εξαπολύσει οι κυρίαρχοι κύκλοι για την υποτιθέμενη "κόλαση" μιας ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ δεν την είχαμε γνωρίσει ούτε στα πιο "μαύρα χρόνια" της μετεμφυλιακής περιόδου και θυμίζει μόνο τον αντικομμουνιστικό οχετό που προετοίμασε την τραγωδία του εμφυλίου πολέμου. 
.....Σήμερα, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ουσιαστική έξοδος της χώρας από την κρίση, όσο βρίσκεται καθηλωμένη εντός του ευρώ, χωρίς ικανότητα να θέσει υπό τον έλεγχο της τη νομισματική πολιτική και να την αξιοποιήσει ως θεμελιώδες εργαλείο διεξόδου, ενίσχυσης της εγχώριας οικονομικής βάσης, ανάκαμψης, ανάπτυξης και ανασυγκρότησης.
....Η μεταβατική περίοδος και τα προβλήματα της μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον, προσωρινό τουλάχιστον, έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων και την αυστηροποίηση των κυρώσεων όσων επιχειρούν να υπονομεύσουν το εθνικό νόμισμα.
...Να υπογραμμιστεί εδώ ότι, όταν μιλάμε για έξοδο από την ευρωζώνη, δεν εννοούμε μια έξοδο για να συνεχιστούν απλά οι ίδιες ή παρόμοιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στο πλαίσιο του καπιταλισμού.
Άλλωστε, την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αν και θεωρητικά δυνατό, ποτέ δεν θα την διανοηθούν αστικές πολιτικές δυνάμεις, που έχουν μάθει ανέκαθεν να στηρίζονται στην «ξένη» προστασία.
Εμείς μιλάμε για αριστερή έξοδο από το ευρώ σε συνολική σύγκρουση με την ΕΕ και τον ολοκληρωτισμό της από μια προοδευτική αριστερή κυβέρνηση, που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου, ανασυγκρότησης και αναγέννησης της χώρας με σοσιαλιστικό ορίζοντα!
Η δική μας θέση δεν είναι να βγούμε από το ευρώ για να συνεχιστούν οι ίδιες καταστρεπτικές, πελατειακές, διαπλεκόμενες, νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η άποψη μας είναι έξω από την ευρωζώνη, ως συστατικό και αφετηρία μιας μεγάλης ιστορικής ανατροπής και ρήξης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος σε μια νέα προοδευτική και σοσιαλιστική Ελλάδα!
Και για μια τέτοια κατεύθυνση, η διακοπή αποπληρωμής του χρέους και η έξοδος από το ευρώ αποτελούν κομβικά σημεία ανάσας και αναντικατάστατα εργαλεία χάραξης μιας νέας πολιτικής και μιας νέας πορείας.
...Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μια νέα επανάσταση, ανάλογη σε σημασία με εκείνη του ’21 και το ίδιο ηρωική, αλλά τώρα επιτυχημένη και στο μεταπελευθερωτικό της στόχο, με την επαναστατική εποποιία της Εθνικής Αντίστασης!
Μόνο που σήμερα το κοινωνικοταξικό περιεχόμενο της ανατροπής θα είναι ο μέγας οδηγός και ο οδοστρωτήρας της μεγάλης «απελευθέρωσης»!
 όλο το κείμενο εδω--http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=25565


0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...