Τρίτη 8 Μαΐου 2012

"Οι νυχτερίδες άφησαν τον πύργο"


themotorcycleboy.blogspot
Επιτέλους ρε παιδί μου, ο λαός νίκησε! Η κυβέρνηση Τσολάκογλου λύγισε κάτω από τη σιδερένια παλλαϊκή ορμή κι αναγκάστηκε να πάει σε εκλογές βάζοντας ταφόπλακα στη μεταπολίτευση, στέλνοντας τα πολιτικά πτώματα εκεί που ανήκουν, ο μόνος που γλίτωσε ήταν ο Μπέλα Λουγκόζι καθότι απέθαντος.
Τι βγήκε σ΄αυτές τις εκλογές; Ρίχνω αριθμούς επειδή τυγχάνω έγκυρος:
Αποχή: 34,9%
Κόμματα εκτός βουλής: 19,03%
Λευκό/ Άκυρο: 2,36%


Ωραία; Πάμε παρακάτω:
Τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή και μοιράστηκαν το 100% των εδρών ουσιαστικά ψηφίστηκαν από το 50,8% του εκλογικού σώματος (προκύπτει αν αφαιρέσεις τους από πάνω, εφόσον οι ψήφοι τους και η αποχή δεν υπολογίστηκαν στην κατανομή). Άρα, η κατάσταση έχει ως εξής:


ΚΟΜΜΑ               ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΣΟΣΤΟ %    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ %
Ν.Δ.                           18,85                               9,57
ΣΥΡΙΖΑ                       16,78                               8,52
ΠΑΣΟΚ13,18                                                      6,69 (σατανικά πρόστυχο!)
ΑΝΕΞΑΡΤ. ΕΛΛΗΝΕΣ    10,60                               5,38
ΚΚΕ                             8,48                               4,3
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ                 6,97                               3,54
ΔΗΜΟΚΡΑΤ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ   6,11                               3,1


Εντάξει, ξέρω –το εκλογικό σύστημα της χώρας έχει τόση σχέση με τη δημοκρατία όση οι Χρυσαυγίτες με τον Πλάτωνα αλλά, παρ΄όλα αυτά, για το συγκεκριμένο χάλι δεν φταίει μόνο το εκλογικό σύστημα.. Επειδή βέβαια είναι σιχαμερό το κολπάκι του 3% για να συμμετάσχει κάποιος στην κατανομή και μ΄αυτό το κολπάκι αρπάξανε οι μάγκες το 19,03% των συνολικών ψήφων και το μοιραστήκανε, αλλά πού πας ρε Καραμήτρο και κάνεις αποχή; Δε λύσσαξες να γίνουν εκλογές; Δεν έλεγες οτι η προηγούμενη κυβέρνηση είναι χουντική επειδή δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση; Στις κάνανε τις εκλογές (γιατί, μεταξύ μας, δεν τους ανάγκασες –θέλανε και τις κάνανε) κι εσύ κάθισες σπιτάκι σου ως συνήθως. Κι αύριο θα βγεις να διαμαρτυρηθείς επειδή η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει λαϊκή νομιμοποίηση; Ποιος είσαι τελικά ρε συ; Ο γιος του πάρτα όλα;
Ανοίγω παρένθεση και επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγούμαι: Αν έχεις όντως μια τεκμηριωμένη άποψη περί της αποχής σου, η οποία συνοδεύεται από ανάλογη κοινωνική δραστηριοποίηση (αν τους έχεις ρίξει 5 φάσκελα ξέρω ΄γω και ζεις στο όρος Αραράτ, ή αν λειτουργείς σε ένα εναλλακτικό κοινωνικό σχήμα) μπράβο σου και δικαίως απείχες. Αν όμως ζεις εδώ, μαζί μας και παραπονιέσαι για τις τιμές των πλάσμα τηλεοράσεων και το χαράτσι της ΔΕΗ που σου έχει ξετινάξει τον πετσοκομμένο μισθό, αλλά παρ΄όλα αυτά απείχες –τι να σου πω; «Η Αφροδίτη με τις γούνες», Λέοπολδ φον Ζάχερ Μαζόχ –αυτό μόνο και κλείνω την παρένθεση.


Είχα αναρωτηθεί πριν τις εκλογές τι να ψηφίσω και είχα καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα:
1.Οτι οι συγκεκριμένες εκλογές ήταν οι αισχρότερες από πλευράς υποψηφίων κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών. Ως εκ τούτου, αν αποφάσιζες ποιον να ψηφίσεις το σοφότερο θα ήταν να μην ψάξεις ούτε τι λέει, ούτε ποιος είναι, ούτε πώς είναι. Αν έκανες τη μαλακία ν΄ανοίξεις την ιστοσελίδα του υποψηφίου ή να τον ακούσεις στην τηλεόραση –χέσε μέσα Αποστόλη που δε γίναμε ευζώνοι (κι ήρθαμε στην Πάντειο)!
2.Οτι έπρεπε να ψηφίσω με λογική εξασφάλισης της μη αυτοδυναμίας της ΝΔ και ενδυνάμωσης των «αριστερών» εκείνων κομμάτων που θα μπορούσαν να μπουν σε, τυχούσα, συγκυβέρνηση.
3.Οτι ψήφος σε κόμμα που δεν θα έμπαινε στη βουλή θα ήταν χαμένη ψήφος.


Ψήφισα λοιπόν Δημοκρατική Αριστερά και δεν μετάνιωσα καθόλου όταν είδα τα αποτελέσματα την Κυριακή το βράδυ. Επιμένω βέβαια να ενεργώ με βάση το ένστικτο αυτοσυντήρησης και να κλείνω την τηλεόραση όταν βγαίνει να μιλήσει ο Κουβέλης αλλά ελπίζω οτι θα μου περάσει κι αυτό -κάποτε.


Τι συνέβη σε αυτές τις εκλογές;


1.Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πέσανε down under –παρά λίγο να φτάσουν στην Αυστραλία.
2.Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε τρελά (από τις 315.665 ψήφους του 2009 έφτασε στις 1.061.265 τώρα).
3.Η Χρυσή Αυγή είδε φως και μπήκε επειδή νόμισε πως ξημέρωσε (από 19.624 ψήφους το 2009 πήγε στις 440.894 τώρα).
4.Το εθνικιστικό μπλοκ κομμάτων (ΝΔ, Καημένος, Χ.Α. κι αν θέλεις βάλε και το Λάος που πήρε κοντά στο 3%) συγκέντρωσε αξιοσημείωτα μεγάλο ποσοστό ψήφων. Αν σε αυτούς προσθέσεις τους εθνικιστές που κατοικοεδρεύουν στα υπόλοιπα, ο θεός να τα κάνει, «προοδευτικά» κόμματα (από τη Λιάνα, μέχρι τον Παπαθεμελή και τον ‘την είδα απόψε ναζιστικά’ Χρυσοχοϊδη) θα διαπιστώσεις οτι εθνικίζουμε άσχημα γι΄αυτό και ασχημαίνουμε εθνικά.


Υπάρχει αυτή η αντίληψη-υποψία οτι

η πτώση των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι παρά ένα ναζάκι των κλασσικών ψηφοφόρων τους προκειμένου τα δυο κόμματα αυτά να συνετιστούν και να ξαναδώκουν κάνα ψιχουλάκι στους ημέτερους. Δεν είμαι σε θέση να υποστηρίξω αλλά ούτε και να αντικρούσω αυτή την άποψη –μπορώ μόνο να διαπιστώσω οτι ο Καμμένος πήρε κρίσιμο ποσοστό κατά κύριο λόγο από τη ΝΔ και η Λούκα, ο Κουβέλης  παρέα με τον Σύριζα αποφλοίωσαν το Πασόκ. Το τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές και προς τα που θα κινηθούν αυτοί οι νομάδες ψηφοφόροι, ούτε το ξέρω, ούτε και μπορώ να το υποθέσω σήμερα.


Υπάρχει ακόμα μια αντίληψη (η οποία κινείται επιεικώς στα όρια του τραγελαφικού) οτι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο οτι επιτέλους για μια, μοναδική και πρώτη φορά (σε παγκόσμια αποκλειστικότητα) κάποιο αριστερό κόμμα κατέθεσε πρόταση διακυβέρνησης. Η συγκεκριμένη αντίληψη έχει μονάχα ένα τρωτό σημείο, οτι όσοι την διατυπώνουν δεν θα πρέπει να έχουν διαβάσει ούτε μισή γραμμή από το πρόγραμμα του Σύριζα –κατά τα λοιπά ισχύει απολύτως!
Πέρα από την πλάκα πάντως, νομίζω οτι μια μεγάλη μερίδα κόσμου ψήφισε Σύριζα με την λογική που ψήφισε και Χρυσή Αυγή ή Καμμένο: για να μπουν στη βουλή και να τιμωρήσουν τους προδότες πολιτικούς. Είχε κι αυτόν τον ωραίο παπαροειδή λόγο ο Αλέξης οτι δηλαδή και δεν θα πληρώσουμε τα χρέη ως κράτος, αλλά θα μας πληρώσουν κι από πάνω οι Γερμανοί κάτι παλιά χρωστούμενα κι έτσι, όχι μόνο δεν θα μας διώξουν από το ενιαίο νόμισμα αλλά θα μας αναγορεύσουν σε ισόβιους «σκοτώνω και δεν πληρώνω» -όσο να πεις, έδεσε το συκαλάκι.


Ακόμα μια γελοία αντίληψη (η οποία παραδόξως καταλήγει σε σωστό συμπέρασμα) είναι οτι η «αριστερά» γενικότερα και ο Σύριζα ειδικότερα ευθύνεται σε κάποιο βαθμό για την άνοδο της Χρυσής Αυγής λόγω της άκριτης υποστήριξής του στους πάσης φύσεως μετανάστες. Το γελοίο της αντίληψης έγκειται στο οτι σε περιοχές με πολλούς μετανάστες δεν σημείωσε καμιά τρελή άνοδο η Χ.Α. –αντιθέτως, η άνοδός της σημειώθηκε σε περιοχές που τους μετανάστες τους βλέπουν μόνο στα δελτία ειδήσεων.
Αλλά όντως η «αριστερά» και ειδικά ο Σύριζα φέρει ευθύνη για την άνοδο της Χ.Α. από τη στιγμή που υιοθέτησε κάποιες φασιστικές τακτικές με κοινό παρανομαστή την χρησιμοποίηση του όχλου. Τέτοιες είναι τα γιαουρτώματα, η τραμπούκικη απαγόρευση στον άλλο να μιλήσει καθώς και το κράξιμο –ενέργειες δηλαδή όπου πολλοί την πέφτουν σε έναν, ενέργειες σύμφωνες με το νόμο του Λιντς. Υιοθετώντας τέτοιου είδους ενέργειες ένα «αριστερό» κόμμα, τις νομιμοποιεί –όμως η νομιμοποίηση μιας φασιστικής ενέργειας φέρνει μαζί της και τη νομιμοποίηση του φασίστα.
Κι αυτό μάς οδηγεί στην παλιά καλή διαφωνία μου με το Κίνημα των Αγανακτισμένων και τις ηρωικές μέρες της πλατείας Συντάγματος –υποστήριζα τότε πώς οι απόψεις που εκφέρονται εκεί πέρα μου μοιάζουν φασιστικές όπως και οι πρακτικές που εφαρμόζονται. Τώρα λοιπόν μπορούμε νομίζω να διαπιστώσουμε όλοι πώς ότι ακούγεται φασιστικό και δείχνει φασιστικό είναι τελικά φασιστικό.  «Κρεμάλες» φωνάζανε στο Σύνταγμα, «στου Γουδή οι προδότες της πατρίδας» -εκλέξανε λοιπόν και τους σωστούς ανθρώπους για να κάνουν τη δουλειά.
Το γεγονός μάλιστα οτι αυτοί οι άνθρωποι (οι βουλευτές της Χ.Α. που εκλέχτηκαν) είναι επιεικώς γελοίοι εφόσον πρόκειται για άτομα ψυχοπαθολογικά που ζουν σ΄ένα σύμπαν διεθνών συνωμοσιών και παγανιστικών θεοτήτων προσπαθώντας να αντισταθμίσουν τα προβλήματα μικροφαλλίας τους με την αλόγιστη χρήση αναβολικών τα οποία τους κάνουν να δείχνουν σαν τσουρέκια –το γεγονός λοιπόν οτι τέτοια πιθήκια ψηφίστηκαν από τόσους ανθρώπους απλώς δείχνει οτι ένα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας χρήζει ψυχιατρικής υποστήριξης και μάλιστα άμεσα.
Και κάτι τελευταίο, το οποίο βέβαια ο μέσος ψηφορόρος της Χ.Α. αποκλείεται να καταλάβει: οι μπράβοι δεν δέρνουν ποτέ τα αφεντικά τους, οι μπράβοι θα δείρουν εσένα κι εμένα όταν μας πετύχουν πουθενά μόνους, γιατί έτσι προσπαθούν να καταπολεμήσουν το κόμπλεξ κατωτερότητας που τους τυραννάει.


Πολλές φορές σε προηγούμενα ποστ είχα διαφωνήσει με φίλους οι οποίοι πίστευαν οτι κάτι τρέχει εκεί έξω, κάτι γίνεται –ο κόσμος ξεσηκώνεται και υπάρχουν προοπτικές για καλύτερες μέρες. Έλεγα τότε οτι ο κόσμος ξεσηκώνεται μεν, αλλά αυτά που φωνάζουν μόνο καλύτερες μέρες δεν μου φέρνουν στο μυαλό –πίστευα οτι εκεί έξω γινόταν μια στροφή προς το φασιστικότερο. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών ενισχύει την άποψή μου. Γιατί εκτός από τη Χ.Α.:
-Ο Αντωνάκης Σαμαράς στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία στο κυνήγι των μεταναστών, στο «βγάλσιμο της κουκούλας» και στο φοτοσόπιασμα της Αγιασοφιάς.
-Ο Χρυσοχοϊδης έψαξε ψήφους μέχρι και με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
-Το Λάος παραλίγο να μπει στη βουλή και να έχουμε εκεί μέσα 4 ακροδεξιά κόμματα!
-Ο Καμμένος (άλλη αρρώστια το παλικάρι, άλλος που πιστεύει στον μάγο Γκάνταλφ, στο Νεκρονόμικον και στο οτι ο Παπαντρέας ήταν αρχηγός της 17Ν) βάλθηκε να παίξει τον ταγματάρχη Βαρτάνη από τον «Άγνωστο Πόλεμο» και μη σου πω οτι στο τέλος το πίστεψε κιόλας!
-Μέχρι και ο Σύριζα πλάσαρε το «ελληνόμετρο» για να μη μείνει εκτός ελληνικότητας!
Πολύ θα ήθελα να υποθέσω οτι το μεγάλο ποσοστό αποχής οφείλεται σε αυτή ακριβώς τη φασιστικοποίηση της πολιτικής μας ζωής, αλλά θα πρέπει να ξεχειλώσω την αισιοδοξία μου στα όρια της βλακείας για να δεχτώ κάτι τέτοιο. Πράγμα που σημαίνει οτι τα πράγματα είναι άσχημα μέχρι να γίνουν χειρότερα.


Και μετά;


Δεν βλέπω να ευδοκιμεί κάποιου είδους κυβέρνηση συνεργασίας, άρα πάμε πάλι για εκλογές στις οποίες –αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά –προτείνω να ψηφίσουμε όλοι Σύριζα, να πάρουν οι άνθρωποι και το μπόνους των εδρών, να βγάλουν ακόμα και αυτοδυναμία, να τελειώνει αυτή η ιστορία που όλο θέλουν κάτι να κάνουν κι όλο οι «κακοί άνθρωποι» δεν τους αφήνουν.
Επειδή το έχω δει το όνειρο με τον Αντώνη θριαμβευτή και τροπαιούχο να αναλαμβάνει τη σωτηρία της χώρας και φοβάμαι οτι σύντομα θα το δω high definition στον δέκτη της τηλεόρασής μου –κι όχι τίποτα άλλο ρε γαμώτο, αλλά δεν έχω και HD δέκτη!

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...