Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αν ο Αίσωπος κρατούσε πρακτικά


Τι θα έγραφε ο Αίσωπος αν κρατούσε πρακτικά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια;
«Δύο εχθροί ταξίδευαν με το ίδιο καράβι. Επειδή ήθελαν να έχουν χωριστά τα τσανάκια τους, ο ένας πήγε στην πλώρη και ο άλλος στην πρύμνη. Έπιασε σφοδρή κακοκαιρία και το καράβι πήγαινε να τουμπάρει. Τότε, εκείνος που καθόταν στην πρύμνη ρώτησε τον καπετάνιο, ποιο μέρος του σκάφους κινδυνεύει να βουλιάξει πρώτα. Κι όταν ο καπετάνιος απάντησε « η πλώρη», αυτός είπε: «Δεν λυπάμαι που θα πεθάνω, αρκεί που θα δω τον εχθρό μου να πνίγεται πρώτος!»
Όταν σε πέντε - έξι εβδομάδες σωθούν οι τροφές στο καράβι που ήταν αταξίδευτο, δε θα χρειαστεί να ρίξουν κλήρο για να δουν ποιος θα φαγωθεί. Πάλι οι μούτσοι θα την πληρώσουν, διότι είμαστε χώρα για το «μούτσο», όπως θα έγραφε ο Αριστοφάνης εάν κρατούσε αυτός τα πρακτικά της σύσκεψης.


ΥΓ1: Πριν από κάποια χρόνια υπήρχε ένας μικρός Αλέξης που φώναζε «κάτσε καλά Γεράσιμε»! Τώρα ένας άλλος (;) Αλέξης έχει μπερδέψει τη «Μνημοσύνη» της παιδικής του ηλικίας με τη Νοημοσύνη μας.


ΥΓ2: Πέρασε στα ψιλά. Την περασμένη εβδομάδα διεξήχθη στην Αθήνα συνέδριο με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων γερμανών tour operators, οι οποίοι διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τι είπαν; Ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ελκυστικός προορισμός, όσο συνεχίζει να προβάλλει την Ακρόπολη και το συρτάκι του Αλέξη Ζορμπά, όπως έκανε τη δεκαετία του ’60. Να υπενθυμίσουμε ότι το ποσοστό συμμετοχής του τουριστικού τομέα στο ΑΕΠ ανέρχεται σε 16,5% και στην απασχόληση ξεπερνά το 18,4%. Αλλά γι’ αυτά δεν ακούσαμε κουβέντα από την προοδευτική κεντροαριστερά, που συνεχίζει να χορεύει το συρτάκι του Αλέξη Τσίπρα!
Μιχάλης Πολυδώρου/metarithmisi.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...