Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αφήστε τον Αλέξη να κυβερνήσει...


Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ). Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις. 


Όπως λέγαμε και προεκλογικά, τέρμα τα άλλοθι. 
Ο λαός αποφάσισε Συριζα. 
Και τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα, πρέπει να διευκολύνουν με ψήφο ανοχής, τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας από τον εκλεκτό του λαού Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους και να αναμετρηθούν με την διακυβέρνηση και τον ίδιο τους τον εαυτό. Πριν εκπνεύσει το οικονομικό περιθώριο του Ιουνίου. 


Θα μου πείτε: " ποιο πρόγραμμα;" Μα "αυτό" που ψήφισε ο λαός... 
"Αυτό" που περιγράφει και ο εκλεκτός φίλος του ιστολογίου Γιάνης Βαρουφάκης στο παρακάτω απόσπασμα και το ψηφίζει επίσης - όπως έκανε και ο υπόλοιπος λαός. 
Δεν πιστεύω ένας ολόκληρος λαός να μπλοφάρει;


"ΣΥΡΙΖΑ
Ένα σκορποχώρι του οποίου το προγραμματικό κείμενο αντανακλά το ότι είναι... σκορποχώρι. Πραγματικά σας λέω ότι πάλεψα πολύ για να το διαβάσω. Κακογραμμένο και κουραστικό. Προφανώς γραμμένο όχι για να διαβάζεται αλλά με τρόπο που όλες οι φράξιες του ΣΥΡΙΖΑ να ικανοποιηθούν ότι πρόσφερε η κάθε μία την ανοησία της σε αυτό. Κι όμως, μέσα σε αυτό το αχούρι υπάρχουν διαμάντια. Αν και δεν έχει να μας πει τίποτα για σημαντικές μεταρρυθμίσεις (3), αν και τα περί φορολογίας είναι τετριμμένα (5), σε όλους τους άλλους τομείς έχει κάτι σημαντικό να προσφέρει. Πάνω από όλα, κατανοεί πως η κατάρρευση του ευρώ θα είναι πλήγμα για την ανθρωπότητα. Κατανοεί πως η λύση δεν θα έρθει μέσα από μια ηρωική έξοδο στην δραχμή. Αυτό έχει σημασία να το λέει και να το σπάζεται ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ.
... Θα ήθελα ο κάθε ψηφοφόρος να έχει δέκα ψήφους – τους οποίους να τους κατανέμει όπως θέλει μεταξύ των κομμάτων. Σε αυτή την περίπτωση θα έδινα στον ΣΥΡΙΖΑ 4 ψήφους, στους Οικολόγους 3, στην ΔΗΜΑΡ 2 ψήφους, και στην Δράση 1 ψήφο. Γιατί τις περισσότερες στο πιο κατακερματισμένο κόμμα, με το πιο αντιπαθητικό πρόγραμμα και μια ηγεσία ο λόγος της οποίας με ξενίζει; Όχι για να κυβερνήσει βέβαια. Αλλά επειδή είναι το κόμμα με την ύψιστη συναίσθηση του εξής παραδόξου: Το πόσο σημαντικό είναι να μείνουμε στην ευρωζώνη αλλά, παράλληλα, το πόσο αδιέξοδη (για την ίδια την ευρωζώνη) είναι η πολιτική που ασκεί η... ευρωζώνη.


από το Πριν από την Κάλπη του Γιάνη Βαρουφάκη"
 υγ  Όταν ψηφίζεις κάποιον, τον ψηφίζεις για να κυβερνήσει Γιάνη... Όχι για να κάνει show. Καλές οι παραδοξότητες αλλά ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη. Η ψήφος λέει Συριζα, Καμμένος, Μιχαλολιάκος  - φωνή λαού... Respect!
aristeristrouthokamilos.blogspot

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...