Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τι λέει στην πραγματικότητα η περίφημη έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τους εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ;

Αρης Δημοκιδης/lifo.gr

Καθώς γίνονται όλα αυτά με την απεργία στα ΜΜΜ, και οι δύο αντίπαλες πλευρές επικαλούνται -εκτός των άλλων- και την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. 
H πολυσυζητημένη έκθεση, που υπάρχει και ονλάιν ολόκληρη - εδώ - για να την διαβάσει όποιος θέλει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.  
Από την πλευρά των απεργών ακούστηκε το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό πως η έκθεση Ρακιντζή αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν υπεράριθμοι στο Μετρό, απ' την πλευρά της κυβέρνησης ειπώθηκε ότι η έκθεση είναι καταδικαστική.

Η αλήθεια είναι πως, ναι, είναι καταδικαστική - και εξοργιστική.   Για ποιον
όμως καταδικαστική; Μόνο για τους άσχετους απ' το αντικείμενο ψηφοφόρους που πίεζαν για ρουσφέτια και τελικά τους προσέλαβαν ενώ δεν έπρεπε και σήμερα (μαζί με άλλους) απεργούν για να μην μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο;   
Όχι μόνο, βέβαια! Αυτό που άκομψα είχε πει ο Πάγκαλος, ισχύει τελικά σε κάποιες περιπτώσεις. Ναι, μαζί τα έφαγαν: Αυτοί που πίεσαν για ρουσφέτια (και έφαγαν τόσα χρόνια τους μισθούς και έγιναν ΜΟΝΙΜΟΙ χωρίς να το αξίζουν) αλλά και/κυρίως οι πολιτικοί που μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση να μην έφαγαν λεφτά του Δημοσίου, αλλά έφαγαν μια χαρά τις ψήφους των ευνοούμενών τους.  
 Όπως αποκαλύπτεται από την έκθεση, τα βύσματα ("Δεν κάτι για τίποτα, βολέψτε τον κάπου") ήταν κυρίως από την Κομοτηνή και τη Λάρισα - απ' τις πατρίδες του Σουφλιά και του Ευριπίδη Στυλιανίδη, που τότε ήταν Υπουργοί!   Πόσο ειρωνικό ότι σήμερα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγκάζεται να τα βάλει με το θηρίο που η ίδια εξέθρεψε, παράτυπα και παράνομα.   
Και τώρα, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι Υπουργός της Κυβέρνησης Σαμαρά.   
Επειδή λοιπόν εγώ δεν θέλω να πληρώνω τους μισθούς των απεργών (που δεν απεργούν, αλλά βρίσκουν τρόπους να πληρώνονται), ούτε θέλω να επιβαρυνθώ με τις επιπλέον πληρωμές σε περίπτωση που δεν μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο -τουλάχιστον όχι τώρα που είμαστε χρεοκοπημένοι όλοι και ζούμε στη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών-, θα πρότεινα ο κύριος Σουφλιάς και ο κύριος Στυλιανίδης να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους και να πληρώσουν αυτοί τον λογαριασμό για όσους τυχόν αποδεδειγμένα καλοπληρωμένους υπεράριθμους και αχρείαστους μας φόρτωσαν στην τσέπη μας εδώ και τόσα χρόνια.    
Ας τους πληρώσει η Νέα Δημοκρατία με τα δικά της τα λεφτά. Όχι με τα δικά μας.   
 Και τέλος εγώ προτείνω, αν ο Σαμαράς έχει χιούμορ, να στείλει τον Στυλιανίδη να τα βρει με τους απεργούς και να τους παραδώσει ο ίδιος τα χαρτιά της επιστράτευσης για να γυρίσουν στη δουλειά τους. 
Κι αν δεν θέλουν, ας προχωρήσει αυτός στις συλλήψεις που ζήτησε ο εισαγγελέας, να δει τη γλύκα. 

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...