Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

στον "αέρα" οι αγώνες... με-τά-βολη



"Αν φοβάται να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες, μην τυχόν και "μολυνθεί" ή απολέσει τον ριζοσπαστισμό του, αν αποφύγει την εν θερμώ πολιτική του ωρίμανση και την εκπόνηση μιας πραγματικά εναλλακτικής του πρότασης, στο όνομα μιας μεταφυσικής επαναστατικότητας που υποβαθμίζει τη διαλεκτική του συγκεκριμένου για χάρη των "ιερών κειμένων", τότε όχι μόνο θα μείνει στα αζήτητα της ιστορίας, αλλά τελικά θα απολέσει και τον ίδιο τον ριζοσπαστισμό του.

Ο ιστορικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να υιοθετεί όποιο αίτημα διατυπώνουν οι κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται από τις πολιτικές σοκ, αλλά να ιεραρχεί και να συνθέτει τα αιτήματα αυτά στην κατεύθυνση της εξόδου και όχι της αναπαραγωγής των όρων της κρίσης, ανοίγοντας τον δρόμο στον κοινωνικό μετασχηματισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη."

Το απόσπασμα αυτό είναι από άρθρο του σταύρου καπάκου στην "αυγή", με τίτλο "Γιατί κολλάει ο ΣΥΡΙΖΑ;"

Τώρα, εαν θέλεις, αντικατέστησε τη λέξη "ΣΥΡΙΖΑ" με τη λέξη "ΔΗΜΑΡ".

Καημένε Φώτη Κουβέλη, τζάμπα άκουγες το "«Τα δικαιώματά μας τα έκανες κουρέλι, / άντε και γ… σύντροφε Κουβέλη». Τζάμπα θα έχεις μοίρα χειρότερη απ΄ οτι επιφύλαξε η ιστορία στον τσιριμώκο.
Σπατάλη τα γιαούρτια στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, δοκάρι στο γάμμα η ρίψη μπύρας στον Ψαριανό.
Με τη γροθιά ψηλά, το κεφάλι χαμηλά και τον ομπρελοπνίχτη frontman-αρχηγό, κατευθύνονται οι νέοι followers στο planbook του "κυρ φώτη".

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...