Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

παγκόσμιος συνταγματολόγος ο Γλέζος !


Όπως γνωρίζει η διεθνής κοινή γνώμη, ο Κομαντάντε - Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες Φρίας υποβλήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 2012 σε χειρουργική επέμβαση στην Κούβα. Από εκείνη τη στιγμή έπρεπε να ακολουθήσει μια αυστηρή και εντατική ιατρική θεραπεία. Αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, όπως περιγράφεται στην πιο πρόσφατη ιατρική έκθεση, ύστερα από τις επιπλοκές που σημειώθηκαν στην μετεγχειρητική πορεία του Τσάβες, καθώς υπέστη πνευμονική λοίμωξη που προκάλεσε αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο Πρόεδρος εξακολουθεί να υποβάλλεται σε εντατική θεραπεία και ανταποκρίνεται θετικά.
Ως εκ τούτου, η άδεια του Προέδρου Τσάβες εγκρίθηκε ομόφωνα από την Εθνοσυνέλευση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, και κανείς και τίποτα δεν μπορεί να παραποιεί την λαϊκή βούληση, όταν στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου, ο λαός αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία την επανεκλογή του Ούγκο Τσάβες Φρίας.

Επιπλέον, αναφέρεται ξεκάθαρα στο άρθρο 5 του Συντάγματος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας ότι: «Η κυριαρχία ανήκει στο λαό και δεν μεταβιβάζεται. Την ασκεί άμεσα με τον προβλεπόμενο τρόπο από το παρόν Σύνταγμα και από το νόμο, και έμμεσα, μέσω της ψήφου, από τα όργανα που ακούν τη Δημόσια Εξουσία.
Τα όργανα του Κράτους πηγάζουν από τη λαϊκή κυριαρχία και υπόκεινται σε αυτήν».
Τέλος, να σημειωθεί ότι το άρθρο 231 του ίδιου Συντάγματος ορίζει το εξής: «Ο εκλεγόμενος υποψήφιος αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Δημοκρατίας την δεκάτη Ιανουαρίου του πρώτου έτους της συνταγματικής του περιόδου, μέσω ορκωμοσίας ενώπιον της Εθνικής Συνέλευσης. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να ορκιστεί ενώπιον της Εθνικής Συνέλευσης, ορκίζεται ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου».

Αν στις 10 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος Τσάβες, λόγω της νοσηλείας του και βάσει του άρθρου 231 του Συντάγματος δεν μπορέσει να ορκιστεί ενώπιον της Εθνικής Συνέλευσης, τότε η ορκωμοσία του θα μπορούσε γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου.

από το μήνυμα συμπαράστασης στον τσάβες /vouli.net

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...