Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Όσιος Τρακτέρ ο πετρελαιοκίνητος


Αλεξία Μπακοπούλου/eyedoll.gr
Aυτό που τηρούμε με ευλάβεια σε αυτή τη χώρα είναι οι παραδόσεις και ιδιαίτερα οι παραδόσεις που σχετίζονται με εορταστικές περιόδους.
 Το καλοκαίρι έχουμε τη ναυτική εβδομάδα, το χειμώνα τις Αλκυονίδες ημέρες, το Σεπτέμβρη τη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης και τον Ιανουάριο τη γιορτή του τρακτέρ.
 Είναι η περίοδος που οι αγρότες αποφασίζουν να σηκωθούν από καφενεία, καφετέριες, μπαρ, σκυλάδικα, ντιβανοκασέλες και πουφ και να βγάλουν τις αγροτικές αρμάτες στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν.
Αποτελεί μεγάλη παράλειψη της Ιεράς Συνόδου το γεγονός ότι δεν έχει φροντίσει να  ορίσει την περίοδο τέλη Γενάρη - αρχές Φλεβάρη ως νηστεία στη χάρη του Όσιου Τρακτέρ, του Πετρελαιοκίνητου.
 Όλοι σε αυτή τη χώρα έχουν δικαιώματα, αλλά κανείς υποχρεώσεις.
Όλοι είναι αδικημένοι.  
 Οι αγρότες είναι ίσως ο μοναδικός κλάδος που δικαιούται να αποζημειώνεται όταν το χαλάζι σε συνωμοσία με την ύπουλη μουχρίτσα και τον παλιοβέλιουρα, χτυπάνε τις καλλιέργειες.
Αποτελούν το χαϊδεμένο παιδί της εθνικής οικονομίας που χρηματοδοτείται όταν την ελιά τη θωπεύει ο δάκος και το πορτοκάλι τα μαμούνια. 
Τους άλλους επαγγελματίες δεν τους έκανε μανούλα.
Μόνο η Γκόλφω το Θανάση.
 Συμφωνώ ότι είναι ένα επάγγελμα που υπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των καιρικών συνθηκών και των ορέξεων των μετεωρολογικών φαινομένων, αλλά
και άλλες επαγγελματικές ομάδες πλήττονται από αστάθμητους παράγοντες, όμως δεν βλέπω να τους κανακεύουν με το ίδιο τρόπο!

Έτοιμοι να τα δώσουν όλα είναι οι ποπολάροι κ. Μπούτας και Λιλιόπουλος, που εγγυώνται ότι με τα τρακτέρ τους θα κλείσουν κάθε γωνιά του εθνικού δικτύου και δεν «θα περάσει κουνούπι» παίρνοντας το ρόλο του εθνικού μας κουνουποκτόνου.
Οι διεκδικήσεις είναι σαφείς, δεν επιθυμούν -και λογικό- το φόρο που έχει καβαλήσει το πετρέλαιο κίνησης.
Λες και όλες οι εταιρείες που διαθέτουν πωλητές που αλωνίζουν την Ελλάδα με τα αυτοκίνητά τους, ενθουσιάστηκαν με τη θεϊκη αύξηση της βενζίνης -αφού η τιμή έχει φθάσει στο Θεό!
 Ζορίζονται με το ΦΠΑ, την ώρα που έχει βουήξει ο τόπος με τη σωρία εικονικών τιμολογίων που διακινούνται στο συγκεκριμένο κλάδο, ο οποίος στο μόνο που κάνει δήλωση, είναι στη...δηλωτή.

Και όποιος πει ότι αυτά είναι κακοήθειες και αφορούν μια μικρή μειοψηφία, να του θυμήσω ότι σε αυτό τον τόπο η μειοψηφία είχε ανέκαθεν το θράσος της πλειοψηφίας, με ό,τι αυτό σημαίνει.
 Ωρύονται και απειλούν να καταπιούν τόνους Gramuxon, αν ισχύσει το φορολογικό νομοσχέδιο.
 Το γεγονός ότι ένα εκατομμύριο αγρότες δήλωνε ετήσιο εισόδημα 5.000€, αποτελεί φαντάζομαι άλλη μια αισχρή συκοφαντία λαϊκιστικού χαρακτήρος.  
Είναι σαφές αποτέλεσμα φθόνου στην καπατσοσύνη του χαμηλοεισοδηματία αγρότη, που με τον ιδρώτα του πήρε μια παλιοMercedes για να μεταφέρει τσάπες και ποτιστήρια.

Όταν την εποχή των παχιών αγελάδων οι επιδοτήσεις ερχόντουσαν με φορτωτική από την αδαή ΕΕ, ξηλώθηκαν παραδοσιακές καλλιέργειες και αντικαταστάθηκαν από επιδοτούμενες, τύπου ακτινίδιο, λες και η χώρα είχε υποπέσει σε βαθιά δυσκοιλιότητα, ήταν καλά.
Ζαρντινιέρες δηλωνόντουσαν σαν στρέμματα καλλιέργειας για να δεχθούν τις επιδοτήσεις που μοιράζανε τοπικοί άρχοντες σε μορφή φοντάν και δεν μίλαγε ουδείς.
 Και άντε και πείτε ότι έχετε δίκιο -σε ένα κόσμο επιστημονικής φαντασίας.
Γιατί ρε λεβέντες δεν απεργείτε όταν είστε στο απώγειο της παραγωγής σας;
Γιατί δεν μας δείχνετε το μέγεθος της αγανάκτησης και της απόγνωσής σας, όταν το φρούτο σας έχει φορτώσει το δέντρο;
Αλλά θα μου πεις, τότε έχουμε δουλειά.
Ενώ τώρα, πόσο πλακωτό να παίξει ένας άνθρωπος; Πόσα cappuccino freddo να πιει;
 Δεν είναι έτσι όμως χρυσέ μου.
Αν είσαι μάγκας και σωστός, ξαμολήσου όταν θα πρέπει να μαζέψεις καρπούς να τους ρίξεις στην αγορά.
Και αν το δίκιο σε πνίγει τόσο, άστα να σαπίσουν.
Γιατί το στιλάκι μού θυμίζει τους αγωνιστες απεργούς του ΜΕΤΡΟ που απεργούν και πληρώνονται.
 Για να μη μιλήσω για τον ΟΓΑ που δίνει σύνταξη σε κάθε πονεμένο, χωρίς να έχει πληρώσει ούτε το 1/1000 από αυτά που θα έπρεπε, για να μπορεί να συνταξιοδοτηθεί.
Και είναι και εκείνο το χαριτωμένο που για ό,τι έκανες στο δημόσιο, είχε εισφορά και για τον ΟΓΑ.

Γιατί ρε παλικάρια να δίνω εισφορά στον ΟΓΑ;
Τι είμαι η Action Aid ή το Χαμόγελο του Αγρότη;

Τα ψέματα τελείωσαν, οι βαμβακοφυτείες ποικιλίας «Porche Cayenne» δεν επιδοτούνται πλέον.
Τα υβριδικά ακτινίδια «Villares» είναι πια άχρηστα, αφού με τα μνημόνια μάς έχει πάει ούτως ή άλλως...νερό.
 Αποφασίστε να είστε εσείς εντάξει και μετά να ξαμολιέστε στις ρούγες και στα στενά.
Και αν η εικόνα που έχω για το συμπαθή σας κλάδο είναι διαστρεβλωμένη, μάλλον χρειάζεστε ένα καλό σύμβουλο marketing  και όχι κι άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...