Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Συνθλίβουμε τους Γερμανούς


Τους Γερμανούς τους κλαίω. Από χθες δηλαδή, τους λυπάται η ψυχή μου. Aπό μέρες είχα αρχίσει αλλά τα τρία τελευταία κτυπήματα που πήραν, είμαι βέβαιος πως δεν θα τα αντέξουν και πάνε προς πλήρη συντριβή. Και εξηγούμαι. Καταρχήν ήταν ο Χάρρυ Κλυνν που τους άρχισε στις «μάπες» και τους έκανε «για δυο παράδες». Ανέβασε στο facebook μια φτιαγμένη στο Photoshop φωτογραφία της Άγκελας Μέρκελ, με περιβραχιόνιο που απεικονιζόταν ο αγκυλωτός σταυρός, διακοσμημένος με τα αστέρια της ΕΕ. Η φωτογραφία κατέβηκε, διότι παραβίασε τα στάνταρ του ιστότοπου, και ο λογαριασμός του Έλληνα χιουμορίστα-πατριώτη βγήκε για ένα διάστημα off. Με το δίκιο του ο Χάρρυ Κλυνν αναρωτήθηκε μέσω του twitter, “τι σόι Έλληνες ήταν αυτοί που έκαναν τη καταγγελία»; 


Όπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς από αυτό, ο ίδιος δεν ήθελε να προσβάλει ούτε την κυρία Μέρκελ, ούτε τους Γερμανούς πολίτες, ούτε και να παραβλέψει τους κανόνες του facebook, για τη μη διάδοση μίσους και μισαλλοδοξίας. Μια «απλή» πλάκα έκανε. Μια εσωτερικής κατανάλωσης πλάκα. Περίπου σαν και αυτή την «απλή» πλάκα της Bild με το σηκωμένο δαχτυλάκι της Αφροδίτης της Μύλου, που στην Ελλάδα ξεσήκωσε θύελλα και ανάγκασε τον πρόεδρο της Βουλής να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στους Γερμανούς που «προσέβαλαν τον ελληνικό πολιτισμό».     


Και έπειτα τους Γερμανούς «τους πήρε και τους σήκωσε»! Πρώτα ο Καμμένος από το Facebook ο οποίος ανέβασε φωτογραφία του Γερμανού Υπ.Εξ. με τον σύντροφό του και τον «περιποιήθηκε» δεόντως σχολιάζοντας: «Υπουργοί και παλικάρια, γίναμε μαλλιά κουβάρια…….. Θέλει να βάλει και καγκελάριο στην Ελλάδα ο υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας που φωτογραφίζεται με τον άνδρα του στον γάμο..... Γιώργο Τράγκα στους παραδίδω………….». Δυο εξηγήσεις: ο τρόπος γραφής είναι του ίδιου του βουλευτή, άρα για τις πολλές τελίτσες μόνο αυτός ξέρει, και επίσης μη με ρωτάτε τι τους έκανε ο Τράγκας μετά την παραλαβή.
Και αφού έπαθαν αυτό που έπαθαν η Μέρκελ και ο Βεστερβέλε από Χάρρυ Κλυνν και Καμμένο, ανέλαβε τους υπόλοιπους Γερμανούς ο Γιάννης Δημαράς. Με μια επιστολή «κόλαφο» προς τον επικεφαλής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών, «βάζει τα πράγματα στη θέση τους», υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων:  «Στη Χώρα μου, οφείλετε το γεγονός ότι από άγριοι και απολίτιστοι Γότθοι μετατραπήκατε σε συντεταγμένο έθνος, μόνο που όπως φαίνεται η πρώτη σας ιδιότητα είναι γονιδιακή και δεν σας εγκαταλείπει». Θα μπορούσε φυσικά να του γράψει το ακόμα πιο «πατριωτικό», «όταν εμείς είχαμε πολιτισμό εσείς τρώγατε βελανίδια» αλλά σίγουρα θα το θεώρησε αρκετά ακραίο για πολιτισμένο άνθρωπο και πολιτικό.


Ευτυχώς που δεν ζει κάποιος από τους Γκαίτε, Μπετχόβεν, Μπαχ, Βάγκνερ, Ρίλκε, Έσσε, Μαν, Μπρεχτ, Σίλερ, Σλήμαν, Γκόλντμπαχ, Μαρξ, Αϊνστάιν και πολλοί άλλοι τέτοιοι «απολίτιστοι» Γερμανοί, διότι δεν τους έσωζε κανείς από τον κύριο Δημαρά. Πάντως, κάτι μου λέει πως ο αγαπημένος Γερμανός επιστήμονας του αρχηγού του «Άρματος Πολιτών» πρέπει να είναι ο Αλτσχάιμερ.
Niko Ago



0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...