Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

σιγα κολοκοτρωνη,θα σου φυγει η σερβετα

" Όσοι δεν έρθουν, ας απολογηθούν στα παιδιά τους!"


οχι,δεν ηταν τα τελευταια λογια ενδοξου προγονου μας ηρωα,που καλουσε το λαο του σε αγωνα κατα βαρβαρων,υπερ βωμων και εστιων.
ετσι καταληγει  το παθιασμενο καλεσμα ενος συλλογου εμπορων-βιοτεχνων του νομου μας.
και επειδη εγω δε θα παω,πρεπει να απολογηθω στις επομενες γενιες.για τη δειλια μου.γιατι δεν εδωσα το ηχηρο παρων,γιατι δε βροντοφωναξα "οχι",στη συγκεντρωση της θεσσαλονικης.
ας το παρουμε ομως απο την αρχη.
ειναι μια ανακοινωση-καλεσμα αχταρμας.το πλεον γνωστο ανακοινωθεν,που ειναι σιγουρο πως χρησιμοποιειται ενα ειδος generator,οπως και για ολα τα προηγουμενα.
τι δεν παει καλα;για ψηφισε και εσυ..
 1.ελλειψη φαντασιας; 
 2.κουραστηκε να γραφει ο ιδιος συνεχεια; 
 3.εμμονη στο τσιτατο;
 4. "πηδαει" το cd;
οι ιδιες αναφορες στον τσολακογλου,σε δοτους κυβερνητες,στην τροϊκα,σε τοκογλυφους,στην κακια μας τη μοιρα.ενα ιδιαιτερο melting pot,που χωραει ολα, οχι ολους και συμφερει.
τι μας απομενει;ποια ειναι η τελευταια μας κινηση;
οχι δεν ειναι οι ρεαλιστικες προτασεις.ειναι το αναθεμα.
οχι δεν ειναι η εμπρακτη αλληλεγγυη στους ασθενεστερους.ειναι το "ντου" προς τα επανω-κατω-δεξια-αριστερα,λιγο.
οχι,δεν ειναι η δεσμευση πως θα εξακολουθησουν να πληρωνουν τους υπαλληλους με το ιδιο μεροκαματο χωρις μαυρη εργασια.ειναι η αναφορα στα 600 ευρω.σαμπως θα τους εμποδισει κανενας να μην πληρωνουν τετοιους μισθους.εαν οι ιδιοι το
θελησουν. 


καμια διαπιστωση πως ο κλαδος ολος αυτος,βασιζοταν σε μια επιπλαστη ευμαρεια,εγινε;
πως ο κλαδος αυτος ηταν ο αποδεκτης ενος καταναλωτισμου,που στηριζοταν σε αμετρητα δανεικα και σχεδον ανυπαρκτη παραγωγικοτητα;
σε μια στενη κομματικη δοσοληψια μεταξυ υποψηφιων,ψηφοφορων,προμηθευτων;
κανενα καμπανακι χτυπηθηκε επι ημερων των wines and roses;
κλασικα οχι.ολα γινανε τα δυο τελευταια χρονια.σαν να λεμε πως ενα ηφαιστειο εκρηγνυται στη στιγμη.


και αυτοι οι τυποι σε καλουν στη συγκεντρωση.οχι να διαδηλωσεις για τα αυτονοητα.για την αξιοκρατια,για την εξυγιανση,για το τελος του σφιχταγκαλιασματος του "κρατους" με τον "πολιτη".για το διαχωρισμο του "κρατους"-δημοσιας διοικησης, απο τους κομματικους σχηματισμους και οργανισμους.για το τερματισμο της γραφειοκρατιας,μανας της διαφθορας,που γονατιζει τον υγιη εμπορο και επαγγελματια.για τη μειωση των εισφορων,που αφαιρει ταυτοχρονα και απο τον εργοδοτη και απο τον εργαζομενο.για τον αυστηρο ελεγχο των καρτελ και των νταβατζηδων-συντεχνιων.
οχι collega.θα διαδηλωσουν για τον τσολακογλου,τη μερκελ,τον νταλαρα, και αλλους μνημονιακους καλλιτεχνες.θα απαιτησουν ολοκληρωτικη διαγραφη του  χρεους και συνεχιση της δανειοδοτησης ετσι ωστε να επανερθουν τα πραγματα στο 2007.καλα περνουσαμε.
ολα αχταρμας.πως λεμε ενιαιο μισθολογιο;ετσι.


λοιπον να τελειωνουμε γιατι το κουρασαμε.
εγω στα παιδια μου θα τους δειξω μια φωτογραφια.πισω στη δεκαετια του ογδοντα,σε μια πορεια διαμαρτυριας στη θεσσαλονικη.ενθερμος υποστηρικτης του κοινωνικου κρατους,της δικαιοσυνης,της δυνατοτητας ισων ευκαιριων για ολους.
με την εξης επισημανση."τιποτε δεν ειναι οπως φαινεται".




υ.γ.μα πραγματικα,ποιος ειναι αυτος που εγκαλει πολιτες να απολογηθουν στα παιδια τους;τι φασισταριο ειναι αυτο;και οι αλλοι εμπορηδες και βιοτεχνηδες συνυπογραφουν;
υ.γ.2. μη μου πεις πως και καλα εκλεχτηκε μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες...

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...