Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

τεχνικη ριψεως μνημονιου aka μνημονιοβολη


Η πραγματική ρίψη αρχίζει με το σήκωμα του μνημονίου (τέντωμα του ποδιού ρίψεως), που τελειώνει τη στιγμή που η αριστερή πλευρά του σώματος δείχνει προς την κατεύθυνση ρίψεως. Μ' ένα ενεργητικό ανασήκωμα και στροφή της λεκάνης, που ξεκινάει από τα πόδια, φέρεται το στήθος προς τα εμπρός και προς τα πάνω στην κατεύθυνση ρίψεως. Το αριστερό πόδι και η αριστερή πλευρά του σώματος τεντώνονται εδώ και σταθεροποιούνται στις αρθρώσεις του γονάτου και των ισχίων κατά τέτοιο τρόπο, ώστε δεν είναι δυνατό, να διαφύγει η ορμή της κινήσεως προς τα' αριστερά. Ο βραχίονας ωθήσεως αρχίζει να καταβάλει δύναμη τη στιγμή 
που το στήθος δείχνει προς την κατεύθυνση ρίψεως. Ο ώμος από την πλευρά του βραχίονα ρίψεως βρίσκε-
ται λίγο ψηλότερα από τον αριστερό σ' αυτή την φάση. Ο αγκώνας του βραχίονα ρίψεως παραμένει στη θέση εκτινάξεως, πίσω από το μνημόνιο, και δείχνει προς τα έξω. Η γωνία ρίψεως πρέπει να είναι μεταξύ 40 και 42 μοιρών. Τα δάχτυλα του χεριού ρίψεως δίνουν την τελευταία ώθηση επιταχύνσεως στο μνημόνιον.


Συγκράτηση του σώματος


Όταν η σφαίρα φύγει από το χέρι, η ορμή του σώματος συγκρατείται φέροντας το πόδι ρίψεως προς τα εμπρός και ρίχνοντας ταυτόχρονα το βάρος στα γόνατα.
ενίοτε πέφτεις και επάνω στον παφίλη.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...