Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αριστεροί, πείτε επιτέλους κάτι αριστερό...




Το θέμα:
1. Τροπολογία που πέρασε νύχτα ο Βενιζέλος: Περιορισμός δόσεων εξόφλησης βεβαιωμένων οφειλών στο δημόσιο από 60 σε 24 ή 12!
Η είδηση:
"Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για την ενεργοποίηση της νέας αυστηρότερης ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Οι -μηνιαίες- δόσεις έχουν περιορισθεί από 60 σε 24, με ελάχιστο ποσό τα 100 ευρώ και το πλαφόν της οφειλής είναι τα 10.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και τα 75.000 για τις επιχειρήσεις.
Οι ρυθμίσεις αφορούν σε περίπου 800.000 φορολογούμενους."


2. Χθεσινή (κυριακάτικη) παρέμβαση Μπακογιάννη στην δευτερολογία της:
"Θέλω, όμως, να πω, πέρα όλων των υπολοίπων με τα οποία διαφωνώ, όπως είναι ο κατώτατος μισθός, ότι η αποδοχή της αλλαγής του νόμου, τον οποίο η Βουλή ψήφισε για εξήντα δόσεις αποπληρωμής φόρου των επιχειρήσεων, οι οποίες μειώνονται σήμερα στις δώδεκα, οδηγεί επιχειρήσεις, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τη Δευτέρα το πρωί σε κλείσιμο και έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων στην ανεργία.
Θέλω, λοιπόν, να καλέσω την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, αυτή την αλλαγή αυτού του άρθρου, το οποίο πριν από είκοσι πέντε μέρες ψηφίσαμε να μην επιμείνει και να κρατήσει την παλιά ρύθμιση για τη Βουλή. Είναι στην κόψη του ξυραφιού σήμερα οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εργάζονται σ' αυτές. Αλλοίμονο μας, εάν με τέτοιου είδους κινήσεις, σπρώξουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους στην ανεργία."
Το ερώτημα:
1. Η "υπεύθυνη" Αριστερά που είναι; Η "ομιλούσα στο όνομα των εργαζομένων" Αριστερά έστω;
Ενώ αντιδρά ακαριαία εάν πρόκειται να απολυθεί έστω και ένας δημόσιος υπάλληλος (ακόμη και όταν πρέπει πχ οργανισμοί φαντάσματα που πληρώνουμε για να διορίζονται ημέτεροι χωρίς αντικείμενο...) - όταν πρόκειται για τις επιχειρήσεις που κλείνουν και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που κάθε μέρα χάνουν την δουλειά τους, είναι αναίσθητη. Το ένα εκατομμύριο άνεργοι έτσι θα γίνουν δυο σύντομα.
Τα έσοδα θα κατακρημνισθούν και το νέο πρόγραμμα θα αποτύχει.Και να δούμε τότε ποιοι θα πληρώνουν φόρους για να συντηρεί ο Τσίπρας το δημόσιο (ως ισχυρίζεται, οι φόροι αρκούν...).Παχύδερμα έχουν γίνει οι αριστεροί φίλοι μας.
Και ευτυχώς έρχεται η ...νεοφιλελεύθερη Ντόρα να απαιτήσει το αυτονόητο την ώρα της μεγάλης τηλεθέασης!


2. Την ίδια αντίδραση είχαμε για την μεθοδευμένη ακύρωση των νόμιμων χαρτιών των μεταναστών με το εισόδημα που ζητείται (διπλάσιο από όσο αντιστοιχεί στα νόμιμα ένσημα), παρά τον νόμο Κουτρουμάνη που το μείωνε στο μισό λόγω κρίσης. 
Κι εδώ, καμιά αντίδραση από αριστερά.
Τελικά οι εργαζόμενοι δεν την αφορούν;
Μόνο ίσως όσοι δουλεύουν στο κράτος; Νοοτροπία απομεινάρι του υπαρκτού ή απλά του βολέματος στο (πελατειακό) σύστημα που τόσο ελάτρεψε στα κρυφά τρεις δεκαετίες τώρα η ενσωματωμένη αριστερά;
Η έκκληση:
Αριστεροί, πείτε επιτέλους κάτι αριστερό... 
Ασχοληθείτε λίγο με τον πραγματικό κόσμο γύρω σας και με την τύχη των εργαζομένων...
Δεν θέλετε τα δανεικά, εντάξει. Δουλειά για τον εργαζόμενο δεν θέλετε;
aristeristrouthokamilos.blogspot

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...