Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Έλα, Παραδέξου το: Δεν Θέλεις Κανέναν!


Αλλά και τι να κάνεις κι εσύ καημένε ψηφοφόρε μου!
Βολεμένος για χρόνια με τα κόμματα εξουσίας, τα είχες συνηθίσει. Το γούσταρες αυτό το κράτος που είχες τη δυνατότητα με λίγα ή πιο πολλά ευρώ με ασήμαντες ή πιο σημαντικές γνωριμίες να κατορθώνεις να κάνεις τη δουλίτσα σου.
Σε διόριζε, σου κράταγε το επάγγελμα κλειστό και προστατευμένο, σε άφηνε να χτίζεις σε βουνά και λαγκάδια, σου έκανε χίλιες-δυό χάρες: διακανονισμούς με την εφορία, διαγραφές χρεών, σε άφηνε να μην αποδίδεις το ΦΠΑ, σου έκλεινε τσαχπίνικα το μάτι μπροστά στο γκισέ του ΙΚΑ. Σκουπίδια τα έβαζε αλλού,μακρυά από σένα, και σου έχτιζε γήπεδα στα βουνά (ήταν όνειρο του μακαρίτη του παππού σου να δει γήπεδο στον Άνω Τραγανώνα με 2 κατοίκους!), σχολεία των πέντε μαθητών και Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσοκόμους.
Ναι το γούσταρες.
Ήξερες ότι αργά ή γρήγορα, με επιμονή κι υπομονή κάποιος πολιτικάντης από αυτούς που ψήφιζες, που σε καλούσαν για καφεδάκι πριν από τις εκλογές, που σε έπαιρναν τηλέφωνο για να σου θυμίσουν ότι: "Ο κύριος Ταδόπουλος θα χαρεί πολύ να σας δει από κοντά στο γραφείο του".
Μια χαρά ήταν όλα!
Και ξαφνικά, εκεί που αναζητούσες τόπο διακοπών εκείνη την Άνοιξη του 2010, έπεσες από τα σύννεφα!
Οι κουτόφραγκοι σου έκοψαν τα δανεικά!
Και τώρα μου έγινες ξαφνικά ΣΥΡΙΖΑίος! Και ολίγον και Χρυσαυγίτης!
Έλα τώρα, πες την αλήθεια! Ιδέα δεν έχεις ούτε από ΣΥΡΙΖΑ και Μαοική Αριστερά ούτε τι σημαίνει "Νέα Τάξη του Εθνικισμού".
Σκοτίστικες!
Όπως καθόλου δε σε ενδιέφερε αν αυτός που κυβερνούσε λεγόταν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καραμανλής, Σαμαράς, Σημίτης ή Παπανδρέου. Εσύ τη δουλίτσα σου ήθελες να κάνεις!
Εσύ άλλο πράγμα θες από αυτούς!


Να κόψουν το λαιμό τους και να βρουν ένα τρόπο για να ξαναγυρίσεις πίσω στο χρόνο, να συνεχίσεις αυτό που έκανες!
-Να πηγαίνεις στο γραφειάκι σου στο Δημόσιο κατά τις 10 να πλακώνεσαι με τους πολίτες και στις 1 να την κάνεις για καφέ!
-Να εξακολουθείς να στέλνεις λάδι από το χωριό στο βουλευτή που σου εξασφάλισε την άδεια ταξί
-Να μετράς μέρες μέχρι τα 40κοστά σου γενέθλια όπου σε περιμένει το εφάπαξ και η δια βίου σύνταξη
-Να σηκώνεις το τηλέφωνο και να κανονίζεις με τον κολλητό του Υπουργού το δανειάκι για την επιχείρηση.
Αυτά θες!
Άστα τώρα τα χαζά ότι μου ζητάς κοινωνική δικαιοσύνη, αριστερή παπάτζα και Τσιπραίικη ψευτοεπανάσταση.
Μπούρδες κι άμα δεν το πιστεύεις κάτσε να σου βάλω διαγώνισμα:
-Τι λέει ο Μαρξ για τους δημοσίους υπαλλήλους βρε; Ε;
-Για τα δάνεια; Ξέρεις;
-Για το νόμισμα; Ιδέα δεν έχεις!
Κι επειδή εσύ μανάρι μου είσαι και Ελληνάρας (Έλληνας έπαψες να είσαι από τότε που ξανάδωσες την Πρωθυπουργία στον "ευχαριστώ τους Αμερικανούς" ε; αριστερούλη μου εσύ!) έχεις βγάλει και τα ευρά σου έξω μπας κι ο Αλέξης κάνει την κουτουράδα και δε βάλει κι αυτός την υπογραφάρα του φαρδιά πλατιά στην Μάνταμ Μέρκελ (που δεν το πιστεύω αλλά λέμε τώρα...) και εσύ αγοράσεις τη μαιζονέτα του απέναντι για ένα κομμάτι ψωμί!
Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι σύντροφε! (μούγινες και σύντροφος τρομάρα σου! Ποιος; Εσύ! που ωρύεσαι στην τράπεζα για το δίφραγκο από το επιτόκιο! "Γιατί 5,75% κύριέ μου; 5,76% λέει στο διαφημιστικό σας! Άχρηστοι!!!")


Λοιπόν άκου να δεις: Την πάτησες!
Αυτή τη φορά για τα καλά!
tyxaios.blogspot.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...