Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αν η χώρα χρειαζόταν ποτέ τις υπηρεσίες ψυχιάτρου, τώρα είναι η ώρα.


 αρης δημοκιδης/lifo.gr
Ο μπαμπάς μου μου είπε κάτι που του συνέβη στη λαϊκή. "Μπράβο στον Κασιδιάρη!" φώναζε ένας και όλοι σχεδόν συμφωνούσαν. "Τέτοιους λεβέντες χρειαζόμαστε!"
 Ο μπαμπάς μου, φοβητσιάρης γενικώς, αλλά ετοιμόλογος, ήταν ο μόνος που αντέδρασε: "Τέτοιους λεβέντες ε; Τέτοιους λεβέντες που δέρνουν γυναίκες και μετά κρύβονται;" 
Όλοι υποστήριξαν τον άλλον, και ο μπαμπάς μου δεν μπλέχτηκε άλλο. "Ναι, τέτοιους, που θα κρεμάσουν τους 300 της Βουλής!"
 Τις προάλλες ο Στάθης έγραψε ένα πολύ ωραίο άρθρο, περιγράφοντας την κλιμάκωση της βίας. Λίγες ψιλές στην αρχή, γιαουρτάκια ("που κάνουν καλό στην επιδερμίδα"), Αγανακτισμένοι μούντζες και απαίτηση για κρεμάλες.
 Κι όμως: στα σχόλια έγινε χαμός. Ότι συγκρίνει ανόμοια πράγματα! Ότι έχει το θράσος να υπονοεί ότι οι Αγανακτισμένοι βοήθησαν στην άνοδο (και τη νομιμοποίηση στα μυαλά πολλών) της Χρυσής Αυγής! Ότι οι Αγανακτισμένοι ήταν βίαοι. 
 Μπορεί η κάτω πλατεία, με τις λαϊκές συνελεύσεις και την αριστερή ευαισθησία να μην είχε ροπή προς τη βία (κάποιοι λένε βέβαια ότι μέρος της μπλεκόταν στα επεισόδια με τα ΜΑΤ, σαν να έπαιζαν πόλεμο), η πάνω όμως; Με τους εκκεντρικούς, έξαλλους, "ΟΥΣΤ" και "Να πεθάνουν όλοι, να στήσουμε κρεμάλες!" τύπους; 
Οι Αγανακτισμένοι, μέσα στη δίκαια, ας πούμε, αγανάκτισή τους, μας πέρασαν ότι και οι 300 είναι ίδιοι και ότι όλοι αξίζουν τη χειρότερη κακοποίηση. Η Λιάνα Κανέλλη που μέσα στη Βουλή αντέδρασε με τον πιο ισχυρό τρόπο στα μνημόνια (αλλά και σε οτιδήποτε ήρθε ποτέ προς συζήτηση), η Δούρου από ένα κόμμα που όχι μόνο ήταν υπέρ της αντιμνημονιακής άποψης αλλά υπόσχεται να ακυρώσει το μνημόνιο και να κάνει ΟΛΑ αυτά που θέλει ο αγανακτισμένος κόσμος!
 Αυτές χτύπησε ο Κασιδιάρης, και ο κόσμος στη λαϊκή επιχαίρει: γιατί χτύπησε 2 γυναίκες απ' τους 300. Δύο γυναίκες με απόψεις ενάντια στο "σάπιο πολιτικό σύστημα" και στους "δοσίλογους της Βουλής". Κι όμως, ο κόσμος χάρηκε. Ενθουσιάστηκε. Θέλει να μπει ο Κασιδιάρης στη Βουλή "για να δείρει και τους άλλους 297!"
 Και φυσικά όταν μπει, και δείρει, και δεν κάνει τίποτα άλλο -δεν κάνει έργο, δεν μας κάνει ξανά πλούσιους, δεν μας γλιτώσει απ' τη χρεοκοπία, ο κόσμος που θα έχει εθιστεί στο μίσος τις κρεμάλες και την "αγανάκτηση"; Τι θα κάνει τότε;
 Ο κόσμος τότε θα ψάχνει τον νέο Κασιδιάρη για να μπει στη Βουλή να δείρει και τους Χρυσαυγίτες βουλευτές που θα αποτελούν το νέο σάπιο πολιτικό σύστημα...!

Αν η χώρα χρειαζόταν ποτέ τις υπηρεσίες ψυχιάτρου, τώρα είναι η ώρα.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...