Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Οι αγωνιστές της Δραχμής


g700.blogspot.gr


Διανύουμε πλέον την τελευταία βδομάδα πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Πρόκειται για μια υπαρξιακή για το μέλλον της χώρας αναμέτρηση καθότι η Βουλή που θα προκύψει και αναλόγως η Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα καθορίσει τη συλλογική μας πορεία στην ευρωζώνη, την ασφάλεια των καταθέσεων, την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του κράτους, τις πιθανότητες και δυνατότητες για ανάκαμψη, την κοινωνική ομαλότητα και συνοχή. 
Η γενιά των 700 ευρώ, έχοντας  χωνευτεί πια στην κοινωνία της γενικευμένης επισφάλειας, κυριολεκτικά γονατισμένη από την κρίση και αηδιασμένη από την παραδοσιακή πολιτική τάξη της χώρας φαίνεται να αναζητάει την ελπίδα στο λεγόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο, με ηγέτιδα δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ και βαστάζους τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Πρόκειται για επικίνδυνη αυταπάτη. Για φαντασίωση, που αν επιδιώξουμε να κάνουμε πραγματικότητα, μπορεί να μας στείλει σούμπιτους στη δραχμή και τις βαλκανικές οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Τη στιγμή μάλιστα που η Ευρώπη ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα προς τη δημοσιονομική ένωση και να χαλαρώσει τους όρους βοήθειας προς χώρες οι οποίες προχωράνε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με επιτυχία. Αυτή ακριβώς τη στιγμή κινδυνεύουμε να γίνουμε η Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί για να προχωρήσει η εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η Ευρώπη εδώ και βδομάδες θωρακίζεται για μια πιθανή έξοδο. Ας μην παίξουμε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου.


Οι αγωνιστές ενάντια στις «ξένες κατοχικές δυνάμεις» και ταυτόχρονα υπέρμαχοι της μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου, εφόσον επιμείνουν σ΄ αυτή τη θέση μετεκλογικά, χωρίς να βάλουν νερό στο κρασί τους, δεν πρόκειται παρά να αναδειχτούν σε αγωνιστές της δραχμής και πρωταγωνιστές του Δραχμαγεδώνα. Κρούουμε γι’ αυτό το καμπανάκι του κινδύνου για μία ακόμη φορά, όπως άλλωστε κάνουμε όλο αυτό το διάστημα.  Αλλάξαμε όνομα και προχωράμε σ’ ένα σατιρικό φωτοαφιέρωμα με τους αγωνιστές της δραχμής.  Είμαστε η γενιά των 700 ευρώ. Ας μη γίνουμε γενιά των 700 δραχμών. Είμαστε η γενιά Ιφιγένεια. Ας μη γίνουμε και χώρα Ιφιγένεια. 


Αλέξης Τσίπρας ο Μέγας Δραχμηλάτης






ΚαταΚαμμένε Έλληνα




 Σοφία Σακοράφα η νέα Μελίνα Μπουμπουλίνα


 Παναγιώτης Λαφαζάνης ο Θεωρητικός της Δραχμής


 Δημήτρης Στρατούλης Το συνδικάτο του εγκλήματος των καταθέσεων


 Για συλλέκτες Μανώλης Γλέζος Αιώνιος Έφηβος

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...