Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Πάλι με χρόνια με καιρούς...


sabotaz33.blogspot.gr
Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις - το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά. Ας ανασκουμπωθούμε εμείς που το ξέρουμε, ας σύρουμε μπορεί να μας ακούσουν!
Η επιτομή της εξερεύνησης για κρυστάλλινη αλήθεια, για ευθύτητα, για διαυγές πνεύμα περνάει από τον πραγματικό κοσμοπολίτη το Νίκο Καζαντζάκη. Η δημιουργικότητα, η ευστοχία, η απόλυτη βεβαιότητα ότι το νόημα της ζωής υπάρχει. Βρίσκεται μέσα στη φύση, σε έναν χάρτη γεωγραφίας που σε ταξιδεύει στον κόσμο όλο με μια ματιά, βρίσκεται μέσα σε κάθε πειρασμό. Μέχρι τον τελευταίο. Από το "καλό ταξίδι" μέχρι τους "τίτλους τέλους", από τη μελέτη του υπερφυσικού μέχρι την αμφισβήτησή του.  

Αρχίσαμε πριν από πολλά χρόνια να λιποτακτούμε αδέρφια. Πετάξαμε τη σκούφια μας για ψεύτικες ηδονές, για τετραγωνικά μέτρα σπιτιού, για εξοχικές κατοικίες, για τετραήμερα. Έγινε μπανάλ το λιομάζεμα, η σπορά, το περπάτημα, η έντιμη εργασία, οι εξαγωγές για ετήσιο εισόδημα <50 .000=".000" 2="2" 30="30" 3="3" 65="65" dna="dna" high="high" risk="risk" span="span" suv="suv">
Φώναξε στο δρόμο. Βγες και πες το ευθαρσώς όταν το νιώσεις : 
"Ελευθερώθηκα. ζω από μέσα προς τα έξω τα πράματα και άρχισα να νιώθω τη γλυκιά ευφορία της κινητικότητας, της δράσης και της αλληλεγγύης. Έπαψα να είμαι ατομιστής, αγωνίζομαι, δεν καπιλεύομαι τον ιδρώτα άλλων. Έχω συνέπεια λόγου. Είμαι έντιμος και φιλότιμος. Μου αρέσει, είναι το γλυκό συναίσθημα της ύπαρξης". Είναι οι στιγμές που σιγουρεύεσαι ότι υπάρχεις και το σώμα σου είναι σε ένα μόνιμο ρίγος. Θυμήσου τον ποιητή : "Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, λυτρώθηκα από το νου κι από την καρδιά, ανέβηκα πιο πάνω, είμαι λεύτερος"

Μα όταν θα χρειαστεί να αγωνιστείς ξανά, μην το σκεφτείς αυτό που θα γκρεμίσεις. Σκέψου τη δημιουργία του "μετά". Από το χάος κι από τα συντρίμια θα μπει το νερό στ' αυλάκι για μια νέα δημιουργία. Μη συντηρήσεις το άσχημο. Γίνε γκρεμιστής. σαν τον παλαμά.

με εκτίμηση για την Ελλάδα που αγωνίζεται

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...