Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ξεφτισμένοι "θεσμοί" - Να τελειώνουμε


"Τεράστιες αντιδράσεις προκαλεί στα Επιμελητήρια όλης της χώρας, η πληροφορία ότι η κυβέρνηση προωθεί άμεσα την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επαγγελματιών.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Capital.gr, η κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει την συγκεκριμένη ρύθμιση άμεσα, ακόμα και εντός της εβδομάδας, καθώς αποτελεί ανειλημμένη υποχρέωση της χώρας έναντι των διεθνών πιστωτών. "

Επιτέλους.
Να σταματήσει πια αυτή η γελοιότητα με αυτές τις εισφορές στον κάθε πικραμένο.Για να κάνεις μια δουλειά,να παράξεις,να πουλήσεις, να κινηθείς,πρέπει πάντα να πληρώσεις κάποιον.Μόνο για το λόγο ότι βρίσκεται αυτός εκεί.
Η έννοια της βοήθειας,της συμβολής,της διευκόλυνσης μεταλλάχθηκε σε μηνιαίο περιοδικό με προβολή δράσεων των κομματικογεννών προέδρων και μελών των συμβουλίων.Με δημοσιεύσεις Φ.Ε.Κ. για θέματα που ενημερώνεσαι και διαβάζεις καθημερινά στον τύπο και το διαδύκτιο.Γεμάτα φωτογραφίες των γκουρού της επιχειρηματικότητας από εκθέσεις σε χωριά της ευρωπαϊκής επικράτειας.
Οι εξαγωγές έπρεπε να περάσουν απο την έγκριση του νταβατζή-υπαλλήλου του οργανισμού,για τις γνωστές βεβαιώσεις και πιστοποιητικά που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν και από άλλες "υπηρεσίες". Απο παντού δεμένος. "Επιχειρείν" σου έλεγε ο άλλος.
Ημερίδες ανούσιες, εκδηλώσιες κοινωνικού περιεχομένου με πολυτελή τραπεζώματα άπειρες, κομματική διαπλοκή να ξεχειλίζει.Α,και ανακαινίσεις γραφείων κάθε διετία.Και επιδείξεις μόδας, να σου γίνεται το κεφάλι αεροδρόμιο.

Επιτέλους να τελειώνουμε.Δηλαδή έπρεπε η καταραμένη τρόικα να το ζητήσει.Οι δικοί μας πατριώτες είχαν το δικό τους αγώνα.Το γνωστό προσωπικό μα και ταυτόχρονα τον μαφιόζικα συλλογικό αγώνα.
Ας ελπίσουμε πως σιγά σιγά θα καταπιαστούνε και με την άλλη γάγραινα της επιχειρηματικότητας , τον λήσταρχο Ο.Α.Ε.Ε.
Το μεγάλο νταβατζηλίκι της σύγχρονης ελλάδας. 

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...